NBA: San Antonio murskasi Miamin ja tarrasi kiinni mestaruuteen

San Antonio Spurs otti tiukan otteen NBA:n mestaruudesta viime yönä, kun se murskasi vieraskentällä Miami Heatin 107-86. Spurs johtaa ottelusarjaa nyt voitoin 3-1 eikä yksikään joukkue NBA:n historiassa ole noussut vastaavasta tappioasemasta mestaruuteen.

Viime ottelun tapaan San Antonio aloitti ottelun vahvasti ja löi sillä Miamille jauhot suuhun. Ensimmäinen neljännes kirjattiin San Antoniolle 26-17 ja seuraava meni entistä selvemmin 29-19.

San Antonio hallitsi ensimmäistä puoliskoa kauttaaltaan. Miami jäi ainoastaan 36 pisteeseen. Se heitti pelitilanneheittonsa vain 35 prosentin tarkkuudella eikä San Antonio päästänyt heitä korin alle, sillä Miami teki vain neljä koria korin alta ensimmäisellä neljänneksellä. San Antonio ratkaisi ottelun kolmannella neljänneksellä ja loppu oli lähinnä kosmetiikkaa.

Jälleen kerran San Antonio jyräsi materiaalinsa leveydellä. Joukkueen jokainen pelaaja ylsi pisteille kovimpana pistemiehenä Kawhi Leonard, joka teki 20 pinnaa. Neljä pelaajaa ylsi tupla-tuplaan ja Boris Diaw oli lähellä tripla-tuplaa (8/9/9s). San Antonio teki yhteensä 41 pistettä penkiltä, kun Miami sai kasaan 30.

Spursin pallonliikuttelu on parhaillaan taidetta eikä Miamilla ole tällä hetkellä mitään aseita sen pysäyttämiseksi. Neljännessä ottelussa San Antonio antoi 113 syöttöä enemmän kuin Miami. Se on pöyristyttävä ero ja kertoo siitä missä Miamilla on parannettavaa.

LeBron James piti taas Miamin toiveita yllä 28 pisteellä, mutta hänen sivupääosan esittäjät jäivät jälleen varjojen maille. Koko finaalisarjan ajan tuskaillut Dwyane Wade pelasi kauden heikoimman pelinsä tehden ainoastaan 10 pistettä eikä vakuuttanut millään muullakaan kentän osa-alueella. Chris Bosh ei saa riittävästi palloa, jotta pystyisi tekemään vaikutusta peliin eikä penkiltä löydy sellaisia miehiä jotka voisivat korvata tähtien jättämät aukot.

San Antonion penkiltä nousi jälleen uusi nimi ratkaisijaksi. Yleensä sen on totuttu olevan Manu Ginobili, mutta vahvat pudotuspelit pelannut Patty Mills otti tällä kertaa isoa roolia upottamalla neljä kolmosta ja pelitilanneheitot 5/8. Hän oli joukkueen kolmanneksi paras pistemies heti Leonardin ja 19 pistettä tehneen Tony Parkerin jälkeen.

Miamilla on melkoinen vuori tällä hetkellä kiivettävänään eikä se tällä hetkellä pysty sitä tekemään. San Antonio on jyrännyt kahdessa edellispelissä joka osa-alueella. Seuraavaksi San Antonio pääsee pelaamaan kotikentälleen. Ennen finaaleja moni tuskin ennakoi, että finaalit olisivat ohi jo viidessä pelissä, mutta nyt se näyttää jopa todennäköiseltä.