NBA: San Antonio murskasi Oklahoma Cityn

Spurs voitti taistelun korin alla ja sen myötä selvästi koko ottelun (Getty)

Spurs voitti taistelun korin alla ja sen myötä selvästi koko ottelun (Getty)

San Antonio avasi NBA:n välierät Oklahoma Cityä vastaan murskaavasti vieden joukkueiden ensimmäisen kohtaamisen 122-105.

San Antonio aloitti heti vahvasti ja johti tauolla kahdeksalla pisteellä. Tony Parker oli toipunut pelikuntoon ja johdatti joukkueen peliä. Yhteensä 27 pistettä ottelussa tehnyt Tim Duncan johti San Antonion rynnistystä korin alla ja Kawhi Leonard oli isossa roolissa kentän molemmissa päissä.

OKC nousi kolmannella jaksolla peliin mukaan, kun Kevin Durant ja Russell Westbrook nostivat kaksin OKC:n rinnalle ja ohi. Sen jälkeen alkoi taas San Antonion show, kun kotijoukkue hyökkäsi laajalla rintamalla ja ratkaisi ottelun lopullisesti päätösneljänneksellä.

San Antonion päävalmentajavelho Gregg Popovich ei jättänyt käyttämättä Oklahoma Cityn Serge Ibakan puuttumista hyväkseen. Ibakan puuttuminen jätti OKC:n pelaamiseen jopa odotettua isomman aukon. San Antonio voitti korin alla tehdyt pisteet peräti 66-32 eikä OKC saanut kuin kolme blokkia. Ibaka on yksinään torjunut tämän kauden Spurs-peleissä vähintään neljä heittoa ottelua kohden.

Ibakan puuttuminen ei näkynyt ainoastaan puolustuspäässä, mutta myös hyökkäyksessä. Vahvana kahden suunnan pelaajana Ibaka teki keskimäärin yli 10 pistettä omien puolustustehtäviensä lisäksi. Nick Collison ja Thabo Sefolosha eivät saaneet yhtään pistettä aikaiseksi. Kun OKC yritti isolla miehistöllä puolustaa San Antoniota kuriin, niin samalla sen hyökkäys kärsi, kun Collison, Sefolosha ja Kendrick Perkins (viisi pistettä) olivat täysin kädettömiä hyökkäyksessä. OKC:n päävalmentaja Scott Brooks yritti pelata myös hieman pienemmällä viisikolla saadakseen hyökkäyspelaamiseen lisää tehoja, mutta Popovichilla oli ratkaisu kaikkeen ja silloin kolisi Duncanin johdolla taas OKC:n omassa päässä.

OKC onnistui suhteellisen hyvin penkiltä käsin, kun penkkipelaajat avittivat joukkuetta 40 pisteen edestä. Durant (28 pistettä) ja Westbrook (25) kannattelivat joukkuetta, mutta muut avausviisikon pelaajat kokosivat yhteensä viisi pistettä. OKC tarvitseekin isoilta miehiltään enemmän apuja hyökkäyspäässä, mikäli se mielii haastaa San Antonion tosissaan tässä ottelusarjassa.