NBA: Yllätysjoukkueet tarrasivat jatkopaikkaan

LaMarcus Aldridgen työnäyte yöltä (Getty)

LaMarcus Aldridgen työnäyte yöltä (Getty)

NBA:ssa altavastaajat ovat ottamassa ohjaksia itselleen, kun muun muassa Washington ja Portland ovat jo vahvasti kiinni jatkopaikassa.

Washington joutui pelaamaan ilman pelikiellossa ollutta Neneä, mutta onnistui siitä huolimatta kukistamaan Chicagon 98-89 ja on nyt voiton päässä jatkopeleistä. Washington oli koko ottelun ajan selvästi niskan päällä ja joukkue onnistui laajalla rintamalla. Trevor Ariza upotti kuusi kolmosta ja yhteensä 30 pistettä ja Bradley Beal (18), Marcin Gortat (17) ja John Wall (15) kantoivat myös oman kortensa kekoon. Chicagon Taj Gibsonin 32 pisteen ilta ei riittänyt.

Portland ja Houston joutuivat kolmannen kerran jatkoajalle ottelusarjassa ja tällä kertaa kotijoukkue otti ensimmäisen kotivoittonsa, kun Portland oli ottelussa vahvempi 123-120. LaMarcus Aldridge pelasi jälleen huippupelin 29 pisteellä ja Nicolas Batum upotti jatkoajalla tärkeitä pisteitä saalistaen yhteensä 25 pistettä. Damian Lillard kasasi 23 ja Wesley Matthews 21. Houstonin toiveet lepäsivät pitkälti James Hardenin harteilla, kun hän kantoi joukkuettaan 28 pisteen saaliilla. Charlie Parsons sukitti 26 ja Dwight Howard pisteen vähemmän.

Los Angeles Clippersin valmistautuminen Golden State-otteluun ei ollut täysin helpoin mahdollinen seuran omistaja Donald Sterlingin rasististen kommenttien takia. Liekö vaikuttanut myös joukkueen pelaamiseen, kun Clippers taipui Golden Statelle 97-118. Stephen Curry määräsi ottelun tahdin 33 pisteellä ja seitsemällä kolmosella. Clippers pyristeli vielä ensimmäisen puoliskon 26 pistettä tehneen Jamal Crawfordin johdolla, mutta ei mahtanut kotijoukkueelle mitään.

Toronto tasoitti otteluvoitot Brooklynin kanssa 87-79-voitolla. DeMar DeRozan oli liekeissä avauspuoliskolla upottaen 20 pistettä taukoon mennessä, mutta ei saanut toisella puoliskolla kasaan kuin neljä pistettä. Tuolloin Kyle Lawry otti isoa roolia, kun hän avitti joukkuettaan 22 pisteellä ja oli erityisen lämpimänä neljännen jakson ratkaisuhetkillä. Paul Pierce oli Brooklynin paras pistemies 22 pistellä.

Yön tulokset:

Washington-Chicago 98-89, otteluvoitot 3-1

Portland-Houston 123-120, otteluvoitot 3-1

Golden State-Clippers 118-97, otteluvoitot 2-2

Brooklyn-Toronto 79-87, otteluvoitot 2-2

Stephen Curry liekeissä: