NBA:n pudotuspeleissä kaksi kierrosta takana 

Pacersin Hibbert ja George pohtivat millä Indiana jatkaa seuraavalle kierrokselle (Getty)

Pacersin Hibbert ja George pohtivat millä Indiana jatkaa seuraavalle kierrokselle (Getty)

NBA:n pudotuspelijoukkueet ovat tahkonneet nyt kaksi ottelua ja hyvin nopeasti on käynyt selväksi, että edessä ovat erittäin mielenkiintoiset pudotuspelit. Loimme katsauksen otteluparien suhteisiin kahden pelatun pelin jälkeen.

Läntinen konferenssi:

San Antonio-Dallas 1-1

San Antonio aloitti odotetun vahvasti, mutta romahti yllättäen toisessa ottelussa. Dallas sai haluamansa, kun se ryösti kotiedun itselleen ja Mavs pääsee lähtemään kotikentälleen mukavista lähtöasetelmista. San Antoniota ei ole kuitenkaan lyöty ja se varmasti nousee vielä. Ottelupari saattaa mennä kuitenkin odotettua kutkuttavammaksi ja Spurs joutuu tekemään täyden päivätyön päästäkseen jatkoon.

Spurs on joutunut koville Mavsin puristuksissa (Getty)

Spurs on joutunut koville Mavsin puristuksissa (Getty)

Houston-Portland 0-2

Dwight Howardin ja James Hardenin odotettiin johdattavan Houstonin selvästi jatkoon Portlandia vastaan. LaMarcus Aldridge on ollut kuitenkin selvästi pudotuspelien kuumin pelaaja tehden 47 ja 43 pistettä kahdessa ensimmäisessä ottelussa johdattaen Portlandin pienelle karkumatkalle. Aldridge on ensimmäinen peluri, joka on pudotuspeleissä tehnyt kahdessa peräkkäisessä ottelussa 40+ pistettä sitten LeBron Jamesin, joka ylsi samaan temppuun vuonna 2009. Portland pääsee lähtemään kotipeleihinsä herkullisesta tilanteesta ja on aiheuttamassa isoa yllätystä.

Clippers-Golden State 2-1

Golden State nappasi heti avausottelussa kotiedun itselleen, mutta Clippers tuli murskaavasti toisessa ottelussa. Voitto oli losilaisille äärimmäisen tärkeä itseluottamuksen kannalta. Golden State on joutunut pelaamaan ilman ykkössentteriään Andrew Bogutia, joka on loukkaantuneena, mutta Clippersin sairastuvalta on myös kuulunut uutisia, ettei Chris Paulkaan olisi aivan täydessä terässä. Viime yön ottelu saattoi olla otteluparin kannalta jo ratkaiseva siinä, kummalle vaaka kääntyy henkisellä puolella. Clippers taisteli voiton Blake Griffinin (32p) johdolla 98-96.

Oklahoma City-Memphis 1-2

Oklahoma City hoiti odotetusti ensimmäisen ottelun, mutta Memphis näytti karhunkyntensä toisessa raapimalla tärkeän voiton. Memphis on pitänyt ennakkosuosikkia yllättävän tiukoilla eikä OKC tule pääsemään helpolla. Sen materiaalin pitäisi kuitenkin pitkässä juoksussa riittää kukistamaan vastustajansa. Viime yönä OKC taisteli ottelun jatkoajalle huikealla viimeisen neljänneksen taistelulla, oltuaan tappioasemassa lähes koko ottelun. Memphis vei ottelun kutenkin jatkoajan jälkeen 98-95, joten yllätys muhii.

Itäinen konferenssi:

Heatillä on hakenut jo kaksi voittoa Charlottea vastaan (Getty)

Heatillä on hakenut jo kaksi voittoa Charlottea vastaan (Getty)

Miami-Charlotte 2-0

Charlotte on pistänyt Miamin jopa yllättävän ahtaalle, mutta voittoon saakka se ei ole pystynyt puristamaan. Charlotte saattaa yhden voiton kotonaan napata, mutta on vaikea nähdä, että Miami olisi muuten horjutettavissa. Etenkin, kun Charlotten ykköstykki Al Jefferson on kärsinyt pienestä loukkaantumisesta.

Chicago-Washington 0-2

Pudotuspelien suurin yllätys on nähty ehkäpä Chicagon ja Washingtonin otteluparissa. Wizards on yllättänyt vastustajansa erityisesti vahvan korinaluspelaamisen kanssa. Taj Gibson ja Joakim Noah ovat olleet helisemässä Marcin Gortatin ja Nenen kanssa. John Wallin takakenttä oli jo ennestään huipputasoa. Chicagolla on melkoinen ylämäki kiivettävänään, sillä Washingtonissa on odotettu pudotuspelejä pitkään ja hartaasti ja pääkaupungissa varmasti riittää tunnelmaa. Wizards on lähellä jättiyllätystä.

Toronto-Brooklyn 1-1

Toronton ja Brooklynin otteluparista odotettiin jo ennalta tasaista ja sellainen se on myös ollut. Torontolle pudotuspelit eivät ole jokavuotista herkkua ja ehkä avausottelun tappiosta voi pistää osansa nuoren joukkueen jännityksen piikkiin. Toisessa ottelussa se näytti mikä potentiaali sillä on. Brooklyn on täynnä kokeneita ja rutinoituneita pelimiehiä jotka tietävät mitä pudotuspelien voittaminen vaatii. Tästä otteluparista on mahdotonta sanoa, kumpi sen vie nimiinsä.

Indiana-Atlanta 1-2

Itäisen konferenssin ykkösjoukkue Indiana taipui yllättäen Atlantalle, mutta löysi parahiksi lääkkeet toiseen kohtaamiseen. Vaikean kevään pelannut Indiana tarvitsi voittoa itseluottamuksen kannalta, mutta Atlanta on osoittanut vaarallisuutensa. Viime yönä Alanta puristi kotonaan 98-85 voiton Jeff Teaguen (22p) ja Kyle Korverin (20p) johdolla. Tässä otteluparissa muhii yllätys eikä olisi ihme jos se venyisi seitsemänteen peliin.