NBA: San Antonio tykitti Miamin kumoon

Miami Heat taipui tämän vuoden pudotuspeleissä ensimmäistä kertaa kotikentällään, kun San Antonio Spurs otti selvän 111-92 voiton. San Antonion sankarina oli 29 pistettä tehnyt Kawhi Leonard.

San Antonio esitti sellaista heittopeliä, jollaista on harvemmin NBA:n pudotuspeleissä nähty. 41 pistettä ensimmäisellä neljänneksellä ja 71 taukoon mennessä uskomattomalla 75,8 prosentin heittotarkkuudella. Parhaimmillaan San Antonio johti ottelua jo 25 pisteellä, mutta Miami aloitti kirin päätösneljänneksellä ja pääsi seitsemän pisteen päähän. Lopulta San Antonio oli kuitenkin liian vahva ja korjasi potin.

Otteluennakossa kiinnitettiin huomiota siihen, että Leonardin ja Danny Greenin on pystyttävä ottamaan isompaa roolia hyökkäyspäässä. Kaksikko vastasi huutoon, sillä Leonard tykitti 29 pistettä heittäen pelitilanneheitot 10/13 ja Green säesti 15 pisteellä kovalla prosentilla 7/8. Normaalisti kolmoslinkona tunnettu Green otti vain kaksi kolmosta pelissä joista toinen upposi. Lisäksi hän riisti pallon viidesti. Parker ylsi myös 15 pisteeseen ja Tim Duncan 14.

Leonard oli huikea molemmissa päissä kenttää. Pisteiden lisäksi hän puolusti LeBron Jamesia hyvin pakottaen hänet seitsemään pallonmenetykseen ja 22 pisteeseen. Aikaisemmissa peleissä Leonard oli joutunut pienoisiin virhevaikeuksiin jonka vuoksi hänen pelinsä oli kärsinyt molemmissa päissä, mutta nyt hän oli täyttä rautaa.

San Antonion päävalmentaja Gregg Popovich painotti toisen pelin jälkeen, että pallon pitää liikkua paremmin ja hän nostikin tähän peliin Boris Diaw’n aloitusviisikkoon. Se kannatti, sillä Diaw toi lisää liikkuvuutta ja syöttötaitoa ja Spursin peli pyöri aivan eri malliin kuin edellisottelussa.

Heat ei pelannut huonoa ottelua, mutta se ei vain pystynyt vastaamaan Spursin heittopeliin ja pallon liikutteluun. Spurs myös puolusti erinomaisesti pakottaen Miamin 20 pallonmenetykseen. Dwyane Wade nousi tässä pelissä isompaan rooliin 22 pisteellä, mutta samanaikaisesti Chris Boshilla tökki ja Mario Chalmers joutui jälleen virhevaikeuksiin. Norris Cole paikkasikin Chalmersia erinomaisesti ja hän saattaakin saada isompaa roolia jatkossa, sillä Chalmers on ollut näissä finaaleissa pahasti jäässä.

San Antonio järjesti ottelussa yhden viime vuosien kovimmista heittopeleistä, mutta on turha olettaa, että he pystyisivät toistamaan tempun joka ottelussa. Sillä on nyt kuitenkin kotietu taas itsellään ja Miamilla on seuraavassa ottelussa pakkovoiton paikka.