NBA:n supertähti loukkaantui jälleen – loppuiko ura tähän?

NBA:n historian suurimpiin supertähtiin lukeutuva Kobe Bryant loukkasi toissayönä oikean olkapäänsä donkatessaan kolmannessa erässä ottelussa New Orleans Pelicansia vastaan. Kobe palasi otteluun viimeisellä neljänneksellä, mutta Lakers hävisi pistein 96-80.

Kobe, joka on pelannut 19-vuotisella NBA-urallaan useita otteluita loukkaantumisista huolimatta, on viime kaudet joutunut istumaan sivussa suurempien vammojen takia. Kaudella 2012-13 miestä kuormitettiin ikään nähden liikaa, 38.6 minuuttia ottelua kohden, ja 12. huhtikuuta ottelussa Golden State Warriorsia vastaan Bryantin akillesjänne repesi ja miehen kausi loppui hieman ennenaikaisesti. Bryant miettikin uransa lopettamista jo kyseisen leikkauksen jälkeen.

Halu pelata kuitenkin voitti ja mies allekirjoitti marraskuussa 2013 kahden lisävuoden jatkosopimuksen Lakersin kanssa. Kentälle Bryant palasi jo 8.12. istuen sivussa vain kauden 19 ensimmäistä ottelua. Bryantin kausi jäi kuitenkin hyvin lyhyeksi, sillä miehen kuudennessa ottelussa Kobelta meni polvi ja vamma sivuutti hänet jälleen loppukaudeksi. Lakersin voittotilastot olivat kaudella vain 27-55 ja joukkue jäi ulos playoffeista ensimmäisen kerran lähes 10 vuoteen.

Tällä kaudella Kobe on pelannut lähes kaikissa Lakersin otteluista, huilaten vain 8 ottelua 43:sta, mutta miehen peliaikaa on rajoitettu 34.5 minuuttiin ottelua kohden. Bryantin olkapään luultiin aluksi vain ärtyneen toissayön ottelussa, mutta magneettikuvat osoittivat Bryantin kiertäjäkalvosimen revenneen. Vammaa jatkotutkitaan tänään perjantaina 22.1. ja pian selvinneekin loppuuko miehen kausi jälleen etuajassa. Bryant on vihjaillut mahdollisesta lopettamisesta pitkin kautta, joten nähtäväksi jää loppuuko miehen huikea 19 vuoden pelaajaura samalla.