Ex-NBA-tähti Allen Iversonilla ei mene kovaa koripallouran loputtua

IL: Philadelphia 76ers v Chicago Bulls

NBA:n edellisen sukupolven yksi tähdistä, Philadelphia 76ersin Allen Iverson, joka lopetti uransa kolme vuotta sitten on ollut hukkateillä uransa loppumisen jälkeen. Iverson oli aina tunnettu räväkkyydestään, vähän samaan tapaan kuin Dennis Rodman oli edellisen sukupolven aikana Chigago Bullsin outolintuna, mutta koripallo on ollut hänelle aina pakokeino ja selitys.

Koripallouran loputtua Iverson on lehdistön mukaan menettänyt 150 miljoonan dollarin palkkaomaisuutensa ja vaimonsa, emme tiedä kumpi tapahtui ennen ja oliko toinen seurausta toisesta. NBA-pelaajilla on kuitenkin varsin hyvä eläke, kolmen vuoden minimipelaamisen jälkeen tienaa jo 60 tonnia vuodessa 62-vuotiaaksi asti (useimmat lopettavat kolmenkympin hujakoilla) ja 11 vuoden pelaamisen jälkeen eläke on jo yli 100 000 dollaria.

38-vuotiaalla The Answerilla on kuitenkin ollut aikamoinen tahti päällä ja tahtipuikko hukassa elämän kanssa. Vanhat joukkuekaverit eivät saa mieheen enää yhteyttä ja ex-tähdestä ei kuulu viikkoihin mitään. Mikäli Iverson onnistuu selviämään hengissä 55-vuotiaaksi, häntä odottaa Reebok-yhteistyöstä maksettu, joka varmasti helpottaa oloa.

Boston Celtics v Philadelphia 76ers - Game Six

Pelaajan urakin alkoi syvenemään sen jälkeen kun Philadelphiasta oleva joukkue hankkiutui eroon Iversonista ja pelaaja päätyi Denver Nuggetsin kautta Detroit Pistonsiin. 2009 AI:sta tuli vapaa agentti, mutta kukaan ei oikein halunnut häntä. 76ers otti hänet takaisin 25 peliksi viimeisen kauden ajaksi ja ura jäi vähän niinkuin kesken saamatta kunnollista lopetusta.

Iverson jatkoi kuitenkin elämistä siihen malliin, että uusi sopimus odottelisi oven takana, mutta sitä ei koskaan tullut. Iverson olisi halunnut pelata, mutta kukaan ei enää halunnut häntä. Nyt tilanne on kuitenkin sen verran huolestuttavan oloinen, että ystävät ja vanha joukkue on alkanut miettimään, miten Iverson ja muut ongelmaiset konkarit saataisiin hoidettua kuntoon.

Tätä tapahtuu varmasti aika monien urheilijoiden keskuudessa uran lopun häämöttäessä ja sen loputtua. Toivon mukaan Allen Iverson voittaa ongelmasta ja löytää vastauksen, itse hän kuitenkin haluaa vain päästä pelaamaan:

“Now, if I get a chance to play again,” he says, pausing at the thought, “I would love the opportunity.”