NBA:ssa jännittävät päätöspelit edessä 

KG heittää femmat muuan Jay-Z:lle (Getty)

KG heittää femmat muuan Jay-Z:lle (Getty)

NBA:n tämän vuoden pudotuspelit ovat olleet jopa poikkeuksellisen tiukat eikä yllätyksiltä ole vältytty. Muutama jättipaukku kytee vielä seitsemänsissä peleissä, jotka pelataan parin seuraavan päivän aikana.

Indiana-Atlanta

Atlantalle nousee tärkeään rooliin heidän kaukoheittopelinsä, sillä kaikissa hävityissä peleissä he ovat heittäneet kaukoheittonsa huonolla prosentilla. Voittopeleissä heitto on taas kulkenut rajan takaa, joten siihen sen on kiinnitettävä huomiota.

Indiana tarvitsee sen sijaan Roy Hibbertin, joka on suoraan sanottuna pelannut surkeat pudotuspelit. Hänen panoksensa on jäänyt odotettua heikommaksi ja hänen on löydettävä pelinsä viimeisellä mahdollisella hetkellä.

Viime ottelussa Pacers nappasi tärkeän voiton vieraissa, joka on omiaan pönkittämään sen itseluottamusta. Se on pelannut kuitenkin sen verran epätasaisesti, ettei Atlanta ole missään nimessä ilman mahdollisuuksia. Momentum ja kotietu ovat kuitenkin Indianan puolella.

Game 6 recap:

Oklahoma City-Memphis

Oklahoma City on joutunut yllättävän tiukoille Memphisiä vastaan. Kevin Durant ehti saada jo arvosteluryöpyn niskaansa, mutta näytti kuudennessa pelissä mikä on miehiään ja palasi omalle tasolleen. OKC:n korintekovastuu nojaa liikaa Durantin ja Russell Westbrookin harteilla. Mitä jos kummallekin osuu huono heittopäivä?

Memphisin suurin haitta on Zach Randolphin puuttuminen, sillä hän on pelikiellossa päätösottelussa. Hänen poissaolonsa jättää ison loven Memphisin hyökkäyspelaamiseen.

Randolphin poissaolo saattaa olla se ratkaiseva tekijä, joka kääntää viimeisessä otteluparissa edun OKC:n puoleen.

Game 6 recap:

Clippers-Golden State

Tämä on ollut odotetusti ehkä pudotuspelien värikkäin taistelupari. Se ei ole ollut kuitenkaan sitä pelkästään pelillisesti, vaan myös pelikentän ulkopuolella tapahtuneiden asioiden takia. Clippersin omistaja Donald Sterlingin rasistiset kommentit laskivat varjon koko organisaation päälle. Pelaajat ovat kuitenkin kentällä keskittyneet olennaiseen.

Golden State tarvitsee Stephen Curryn terävimmillään ja parhaimmillaan halutakseen jatkoon. Currylle on osunut pari huonoa päivää tässä ottelusarjassa. Clippers sen sijaan tuskailee Chris Paulin terveystilanteen kanssa. Hänen vammojen laadusta ei ole täyttä tietoa, mutta hän ei pelaa aivan täydellä tasollaan.

Seitsemännestä pelistä on odotettavissa tasainen korijuhla.

Game 6 recap:

San Antonio-Dallas

Dallas on venynyt yllättävän hyvin San Antoniota vastaan ja onnistunut viemään pelin aina seitsemänteen peliin saakka. San Antonio on edelleenkin suosikki menemään jatkoon – etenkin, kun peli pelataan heidän kotikentällään.

Dallasin puolustuksen pitää edelleen parantua. Se on päästänyt liikaa koreja. Hyökkäyspää kulkee, mutta puolustuksen kautta Dallasilla on mahdollisuudet mennä jatkoon otteluparista.

Dallasin nälkä varmasti on kasvanut syödessä, mutta San Antonio saattaa olla lopulta liian kova pala purtavaksi.

Game 6 recap:

Toronto-Brooklyn

Paljon on puhuttu Toronton nuoruudesta ja kokemattomuudesta, mutta se on osoittanut olevansa valmis isoihin peleihin. Nyt on edessä kuitenkin Game 7 ja se on eri leikki. Netsiltä löytyvät konkarit jotka ovat olleet tässä tilanteessa ennenkin ja joiden käteen voi antaa pallon ratkaisuhetkillä. Torontolla on nyt mahdollisuus kasvaa pojista miehiksi.

Netsin Deron Williams löysi itsensä ja hänen panostaan Nets tarvitsee myös viimeisessä ottelussa. Vanhat vaarit Kevin Garnett ja Paul Pierce ovat heränneet parahiksi kauden tärkeimpiin peleihin.

Tämä ottelupari on täysin samassa tilanteessa viimeisessä ottelussa kuin ensimmäisessä – täysin auki.

Game 6 recap: