Päänavaus: ”LeBron Lakers” on hyvin tervetullut

Rakenna itse oma MM-vetokohteesi: Voita VIP-reissu ManUn Valioliiga-avaukseen!

Viime viikolla se viimein julkaistiin. Kaikkein suurin julkinen salaisuus koripallon puolella, jonka itsekin olin ennakoinut tapahtuvan jo kauan sitten. LeBron James siirtyy ensikaudella Los Angeles Lakersin vahvuuteen. Meemien vääntäjät ymmärsivät heti potentiaalin ja keksivät LeBron Lakersin.

James ei suinkaan ole ainoa Lakersin urheilutoimenjohtajan Earvin ”Magic” Johnsonin uusi pelaaja. Samana päivänä LeBronin kanssa ovesta käveli sisään myös Lance Stephenson jo aikaisemmin ilmoitetun Rajon Rondon seuraksi. Voikin sanoa, että läntisen konferenssin jättiläiset Houston Rockets ja Golden State Warriors ovat saaneet varteen otettavan kilpailijan Hollywoodin omasta seurasta.

NBA:lle Lakersin brandin kiinnostuksen kasvaminen ja nousu takaisin jättiläisten joukkoon on suurimmalti osalti hyvä uutinen. Lakers on kuitenkin seuroista se suurin ja nykyisillä pelaajillaan se kykenee muodostamaan vakavan uhan NBA:ta hallinneelle Warriorsille. Voikin sanoa, että ainoa todellinen häviäjä LeBron Lakersin muodostumisessa on itäinen konferenssi, joka heikentyi kerralla selvästi. Onkin vaikeaa nähdä todellista kilpailijaa idän ainoalle mahtijoukkueelle Boston Celticselle. Näillä kokoonpanoilla onkin melkoisen varmaa, että toinen NBA-finalisti on jo selvillä. Niin ylivoimainen joukkue Celtics on verrattuna kaikkiin muihin.

Huomionarvoisaa on sekin, että LeBron James on sellainen pelaaja, joka kykenee yksin kannattelemaan paitsi koko joukkuetta, niin myös tekemään kokonaisesta konferenssista paremman. Ja tämä pätee nykyisistä pelaajista vain ja ainoastaan Jamesiin. Hänen fyysinen ja taidollinen elementti riitti viime kaudella yksinään kannattelemaan Cleveland Cavaliersin aina finaaleihin saakka. Kehtaan väittää, enkä ole todellaan mielipiteeni kanssa yksin, että kukaan toinen pelaaja ei olisi kyennyt viemään Cavaliersin keskinkertaista joukkuetta edes pudotuspeleihin saatikka finaaliin. Mielestäni ei olisi ollut vääryys valita Jamesia finaalien parhaaksi pelaajaksi. Asia, joka kertoo kaiken, sillä kuten kaikki koripallon ystävät tietävät, niin Cavaliers hävisi finaaliottelusarjan suoraan neljässä ottelussa.

Vaikka itäinen konferenssi heikentyty, niin muulle NBA:lle ja jopa koripallolle itselleen. Hollywoodin superjoukkue tulee olemaan piristysruiske vailla vertaa. Uskonkin, että asetelmia pudotuspelejä varten luodaan jokaisessa Warriorsin ja Lakersin kohtaamisessa. Onkin kuin koripallon ystävien päiväuni toteutuisi, Vai eikö kuulostakin mahtavalta, että LeBron kohtaa useista finaaleista tutut Stephen Curryn, Draymond Greenin ja Kevin Durantin jo monta kertaa runkosarjan aikana.

On myös kehuttava Magic Johnsonin pelisilmää. Useista suista kuultua huhua Jamesin itsekeskeisyydestä kuulleena on suorastaan nerokasta hoitaa joukkueeseen Rajon Rondon tapainen vanhemman polven tähtipelaaja, joka ei taatusti ole moksiskaan LeBronin kukkoilusta. Myös Stephensonin palkkaaminen joukkueeseen kertoo halusta kehittää peliä kokonaisvaltaisesti. Hän on kuitenkin monipuolisuudellaan ja puolustuskyvyillään ehdottomasti sarjan eliittiä, vaikka jäikin Indianassa usein kuudenneksi kenttäpelaajaksi.

Voikin sanoa, että Lakers on nyt valmis voittamaan. Joukkueessa on LeBronin rinnalla kaksi huippulupaavaa nuorta pelaajaa, Lonzo Ball ja Kyle Kuzma, jotka tulevat taatusti vain parantamaan peliään ensi kaudella. He ovat myös sen verran nuoria, että tulevat luultavasti sietämään Jamesin mahdollista itsekkyyttä liikoja kärsimättä. Rajon Rondon palkkaaminen tarkoittanee Isaiah Thomaksen lähtöä, joka ei muutenkaan olisi kovinkaan yllätyksellistä, sillä Thomas ja James eivät mahtuneet Cleveland Cavaliersiinkään samanaikaisesti.

Hollywoodiin rakennetaan siis todelliseen menestykseen kykenevää joukkuetta, jonka jokainen kulma on hiottu menestystä varten. Roolitukset tuntuvat mielestäni oikeilta ja toimivilta monessakin mielessä. Tästä asiasta on kiittäminen vain ja ainoastaan urheilutoimenjohtajaksi palkattua legendaa Magicia. Onkin hyvin jännää nähdä, onnistuuko LeBron James voittamaan kannun jälleen uudessa seurassa. Ainakin hyvät mahdollisuudet siihen ovat jo ensimmäisenä vuonna.

Kansikuva: Getty Images