Belgian klassikot ovat täällä

Alexander Kristoff yllätti edellisessä kisassa ja kertoimet ovat erinomaiset seuraavaan kisaan (All over press)

Alexander Kristoff yllätti edellisessä kisassa ja kertoimet ovat erinomaiset seuraavaan kisaan (All over press)

Sunnuntain Gent-Wevelgem siirrettiin perinteiseltä keskiviikolta sunnuntaille, jotta kilpailu saisi ansaitsemansa arvostuksen. Kilpailu kulminoituu yleensä Kemmelbergin ylityksiin ja sen jälkeiseen kumpuilevaan, yleensä myötätuulessa, ajettavaan pätkään. Järjestäjät ovat luoneet yritteliäille kuskeille mahdollisuuden ”late attackeihin” kun kirimiesten tallit keräilevät vielä juniaan kuntoon.

Perjantain E3 Harelbeke muistuttaa enemmän viikon kuluttua käytävää Ronde van Flanderenia ja Peter Saganin hirmuajo siellä tiputti hänen kertoimiaan aika lailla mutta en usko hänen tuhlaavan ruutia tähän kisaan vaikka voittikin viime vuonna. Samoin Fabian Cancellaran kaatuminen ratkaisuhetkillä söi hänen voimiaan ja uskon hänen myös säästelevän voimiaan ensi sunnuntaille.

Kuka sitten voittaa? Milano-San Remossa kaikki yllättänyt Alexander Kristoff on itseasissa erittäin hyvä valinta. Hän ei ajanut perjantaina ja on varmasti motivoitunut edellisestä voitostaan. Toinen varteenotettava tekijä on John Degenkolb. Viime aikoina hän on parantanut paljon mäkien nousuaan ja rengasrikko juuri ennen Poggiota vei häneltä mahdollisuuden taistella SanRemossa. Aikaisempiin voittajiin kuuluva Tom Boonen parantelee kaatumisessa murtunutta peukaloa enkä usko hänen ajavan tätä kisaa kuin harjoituksena Rondea varten.

Vedonlyöjien suosikki Peter Saganin jölkeen näyttää olevan myös perjantain kisan väliin jättänyt Andre Greipel mutta Kristoff ja Degenkolb antavat rahat takaisin parhaimmillaan 10-kertoimella.