Petteri Koposen haaveet MM-kisoissa ja NBA:ssa

Koposen ja Himskin europelit jäivät pisteen päähän Valenciaa vastaan (All over press)

Koposen ja Himkin europelit jäivät pisteen päähän Valenciaa vastaan (All over press)

Suomen koripallomaajoukkueen supertähti Petteri Koponen odottelee jo malttamattomana syksyn MM-kisoja ja tähyää seurajoukkueurallaan hiljalleen kohti seuraavaa askelta.

Koposen Himkin taival Eurocupissa päättyi neljännesvälieriin kirpaisevaan pisteen yhteiskoritappioon Valencialle.

– Eurotaival päättyi siihen. Muuten loistava kausi ollut ja voitettu paljon pelejä. Vielä tärkeimmät pelit edessä VTB-liigassa, siellä koetetaan mennä finaaliin asti. Lisäksi tavoitteena on voittaa Venäjän Cup, Koponen kertoo.

Koposella on edessä iso koripallovuosi. Syksyllä Susijengi taistelee ensimmäistä kertaa MM-kisoissa.

– Joo Ei sitä ihan joka vuosi pelata MM-kisoja. Itsekin muistaa sen mistä ollaan lähdetty ja on hienoa todeta missä ollaan nyt. Joka jätkä odottaa kisoja ihan fiiliksissä ja itselläkin ne on jo tässä vaiheessa mielessä. Katsotaan sitten miten pitkälle rahkeet MM-kisoissa riittää.

Koponen on ollut Himnkin parhaimmistoa tällä kaudella ja ollut joukkueen kovimpia pistemiehiä sekä pelannut todella isoja minuutteja ottelusta toiseen.

– Viime vuosi meni peliajasta taistellessa, nyt valmentaja luottaa ja pelit ovat menneet hyvin.

Kopponen on valloittanut Euroopan ja Venäjän pelikenttiä. Millainen voisi olla seuraava askel uralla?

– Uskon, että jatkan sopimuksen loppuun Venäjällä, ellei ihmeitä tapahdu. Ehkä joku eurooppalainen huippuseura tai NBA. Pelivuosia on vielä jäljellä, katsotaan miten ura kehittyy.

NBA on joka pojan unelma, miten realistinen se on sinun kohdallasi Petteri Koponen?

– On se ihan realistinen. Riippuu tietysti miten pelaa. Ja mikä on joukkueen tarve, esimerkiksi Dallasissa silloin kun itse olisin valmis menemään sinne. Ei se ole itselle enää mikään pakko päästä NBA:han koska se on NBA, koska olen tehnyt menestyneen uran muualla. Toki olisi kiva päästä kokeilemaan pelaamista maailman parhaiden kanssa.

Katso Koposen haastattelu kokonaisuudessaan tästä