Salin odottaa mielenkiintoisia NBA-finaaleita

NBA:n finaalit pyörähtävät käyntiin ensi yönä, kun San Antonio ja Miami iskevät yhteen. Suomen koripallomaajoukkueen Sasu Salin odottaa mielenkiinnolla tulevia finaaleita.

Salinin mukaan finaaleissa ei ole tällä hetkellä selvää ennakkosuosikkia, vaan finaalit voivat kääntyä kummalle tahansa.

– San Antonio voittaa, jos Tony Parker on kunnossa ja kokeneet Tim Duncan ja Manu Ginobili ottavat vastuuta ja pystyvät kannattamaan joukkuetta samalla tavalla kuin tähän saakka. Lisäksi jos Danny Green ja muutama muu osuvat kolmosen takaa, niin San Antonio on vahvoilla.

– Finaalisarjasta on kuitenkin hyvin vaikea sanoa suosikkia, sillä Miamin LeBron James on pelannut niin vahvasti ja Dwyane Wade on myös päässyt hyvään vireeseen. San Antoniolla on kuitenkin ehkä laajempi materiaali, Salin pohdiskelee finaalien ennakkoasetelmia.

Miamin mestaruushaaveet kulminoituvat erityisesti Jamesiin jota Salin pitää edelleen NBA:n ykköspelurina.

– James on ylivoimaisesti NBA:n ja maailman paras pelaaja, vaikka ajoittain hänelle ei paras päivä osukaan. Kun hän lähtee lay-upiin, ei häntä ehdi pysäyttää. Jos hän saa flow’n päälle, on häntä mahdoton pysäyttää, Salin kehaisee.