Susijengi kohtaa Serbian – kaikki paineet ovat vastustajalla

Susijengi kohtaa tänään hallitsevan MM-hopeamitalistin Serbian. Serbia pelasi alkulohkonsa Berliinissä, niin sanotussa kuolemanlohkossa (Serbia, Espanja, Saksa, Turkki, Italia, Islanti). Joukkue selvitti tiensä lohkovoittajaksi puhtaalla pelillä, vain Saksaa vastaan teki tiukkaa Serbian voittaessa niukasti 68-66. Espanjan Serbia kukisti 10 pisteellä, Italian ja Turkin 19 pisteellä ja Islannin jopa 29 pisteellä. Helppo vastus ei siis ole tiedossa, toisaalta altavastaajan rooli pukee Susijengiä.

Serbia meni kuolemanlohkosta puhtaalla pelillä jatkoon, joten kova jengi, joka on saanut varmasti boostia viime vuoden MM-hopeasta. Kaikki termit mitä hyvästä koripallojoukkueesta sanotaan, niin voi sanoa heidän kohdallaan, Jukka Toijala toteaa Koripalloliiton sivuilla.

Suomi lähteekin otteluun selkeänä altavastaajana, jolloin Susijengi on parhaimmillaan, nähtiinhän se jo kisojen ensimmäisessä ottelussa Ranskaa vastaan. Suomi pääsee pelaamaan paineetonta ja omaa energistä ja koripalloaan. Petteri Koponen totesi joukkueen lähteävän rennolla pelillä hakemaan jättiyllätystä- kaikki paineet ovat vastustajalla. Serbia ei ole tulossa otteluun takki auki, vaan pelaajat ja valmennusjohto ovat todenneet haastatteluissa kunnioittavansa Suomea ja pyrkivänsä pelaamaan 100-prosenttisella tasolla – tällöin Susijengi ei kuulemma tuota ongelmia.

Susijengi tulee jatkamaan omaa pelityyliään, heittopeliä. Toivoa siis sopii, että joukkueella on erinomainen heittopäivä. Tällöin Serbiankin tasoinen maa on yllätettävissä. Koko turnauksessa Susijengi on heittänyt noin 33 prosenttia kolmen pisteen heitoistaan sisään. Kahden pisteen heitoista on uponnut noin puolet. Serbia sen sijaan on upottanut kahden pisteen heitoistaan jopa lähes kaksi kolmasosaa. Heittojen uppoamisen lisäksi yksi suurimmista haasteista tulee olemaan levypallot. Serbia on turnauksen neljänneksi eniten levypalloja napsinut joukkue Suomen ollessa 16. Valoa levypallotilastoihin tuo kuitenkin se, että Suomi on turnauksen hyökkäyslevypallotilaston neljäs. Serbia on myös kisojen kolmanneksi eniten pisteitä tehnyt joukkue, keskiarvolla pallo on mennyt vastustajan korirenkaan läpi 86,6 pisteen edestä. Suomen puolustuspeli onkin avainasemassa ottelussa, tämän tietää myös joukkueen paras puolustaja Sasu Salin.

Puolustuksen kautta pitää saada stoppeja ja toisessa päässä upottaa hyvällä prosentilla heittoja, jotta pystymme pitämään pelin tiukkana. Jos peli menee tiukaksi, niin pystymme hyvin yllättämään isojakin maita, Salin pohtii Ylen haastattelussa.

Monia askarruttaa kysymys, pelaako koko Puola-ottelun huilannut Jamar Wilson? Miehen omien sanojensa mukaan kyllä pelaa, ”pomminvarmasti”. Onhan kyseessä jälleen kisojen tärkein ottelu.

Pallo heitetään ilmaan klo 15:30 ja ottelu näkyy Yle Fem kanavalla, studio alkaa 15:10.

Kansikuva: All Over Press