Susijengillä mielenkiintoinen haaste edessä

Suomen koripallomaajoukkue pelaa kolmannen MM-ottelunsa myöhään tiistai-iltana. Susijengille haaste on mielenkiintoinen, sillä vastaan asettuvt Dominikaaninen tasavalta on hyvin erilainen joukkue kuin mitä vastaan Suomi on viime vuosina pelannut.

Dominikaaninen tasavalta on hyvä mittari Suomelle. Joukkue on täynnä USA:n yliopistokoriksen kasvatteja ja joukkueessa on hyviä atleetteja sekä taitavia pelureita. Suurennuslasin alle kannattaa laittaa joukkueen tähtipelaaja Francisco Garcia, joka tienaa leipänsä Houston Rocketsin riveissä. Garcia on ollut yksi kisojen parhaista pistemiehistä ja upottaa heittonsa uskomattomalla prosentilla. Hän on tehnyt keskimäärin 23,5 pistettä peliä kohden ja pussittanut kolmosensa 60 prosentin tarkkuudella. Hän tappoi Uusi-Seelannin viidellä kolkillaan ja huimaavalla pelaamisellaan. Hän on huippuluokan heittäjä, mutta samalla pystyy myös ajamaan. Hänen paimentamisensa jäänee Shawn Huffin harteille.

Muita pelaajia, joita Dominikaanisen tasavallan riveistä kannattaa huomioida, ovat pelintekijä Edgar Sosa, iso laituri Jack Martinez sekä korinalusjätti Eloy Vargas. Sosan päästessä vauhtiin hän pystyy sekä ruokkimaan joukkuekavereitaan että ratkaisemaan itse. Martinez omaa erinomaisen fadeaway–heiton, joka pitää Suomen nelospaikan pelaajan varpaillaan. Vargas on taas pelote korin alla.

Suomi pääsee lähtemään otteluun loistavista asemista. Ukraina-voitto toi aimoannoksen lisää itseluottamusta ja oli tärkeää, että joukkue onnistui laajalla rintamalla. Huff on pelannut kaksi huippuottelua, joka tietää sitä että vastustaja joutuu kiinnittämään huomiota Suomen hyökkäyspelissä myös muihin kuin pelkästään Petteri Koposeen. Sasu Salin sai tärkeitä onnistumisia Ukrainaa vastaan ja pääsee tähän otteluun huomattavasti vapautuneemmin. Mikko Koivisto sai niin ikään kolmosputkensa auki ja valmistavissa harjoituksissa heitto näytti uppoavan kiitettävästi.

Suomen sentteri Gerald Leelle alkukisat ovat olleet vaikeat. Epätavallisen kova tuomarilinja on aiheuttanut Leelle vaikeuksia ja hän on näissä kisoissa saanut jo neljä hyökkääjän virhettä. Monien mielestä vähintään puolet noista vihellyksistä ovat tulleet herkän pillin sekä epätasaisen linjan takia. Dominikaanisella tasavallalla ei ole kisojen suurin joukkue, joten Lee kumppaneineen pääsee painimaan tasavertaisista lähtökohdista ja Suomelta voidaankin odottaa monipuolisempaa hyökkäyspeliä sen johdosta. Nyt ovat jälleen sekä kaukoheittojen että korinaluspelaamisen vaihtoehdot käytettävissä.

Suomen menestys ottelussa perustuu jälleen tuttuihin peruspilareihin. Heittojen on kuljettava ja aggressiivisen puolustuksen toimittava. Dominikaanista tasavaltaa vastaan Suomi saa kuitenkin hieman tasoitusta heittopelinsä suhteen, sillä korin alla pitäisi olla enemmän tilaa. Jos Suomi saa puolustuksessa eliminoitua Garcian, on Susijengi vahvoilla voittaa ottelu.

Susijengi-Dominikaaninen tasavalta YLE TV2 klo 22.05