Yllätyksiä heti NBA:n pudotuspeleissä 

Jeff Teague oli yksi Atlantan sankareista 28 pisteellä (Getty)

Jeff Teague oli yksi Atlantan sankareista 28 pisteellä (Getty)

Pudotuspelit osoittivat heti olevansa eri pelejä NBA:n pudotuspelien avauspäivän otteluissa. Kolme runkosarjassa huonommin menestynyttä joukkuetta nappasi avausottelussa kotiedun itselleen ja vain Oklahoma City kesti ennakkosuosikin paineensa.

Itäisen konferenssin ykkönen Indiana Pacers jatkoi vaikeaa kevätkautta, kun se hävisi Atlanta Hawksille kotonaan 93-101. Atlanta repäisi ottelun kolmannella neljänneksellä 20-4 runin eikä Indiana enää sen jälkeen päässyt peliin mukaan. Vierailijoiden sankarit olivat 28 pistettä tehnyt Jeff Teague ja häntä hyvin 25 pisteellä säestänyt Paul Millsap. Myös sentteri Pero Antic vei mittelön Roy Hibbertin kanssa korin alla.

Los Angeles Clippersiä veikattiin jopa pieneksi mestarikandidaatiksi, mutta viime yönä se koki kovan kolauksen, kun Golden State Warriors otti kotiedun itselleen 109-105-voitolla. Ottelu ratkesi lopussa, kun pudotuspelien tärkeys näkyi molempien otteissa. Ottelu oli vielä tasan 105-105 puolitoista minuuttia ennen loppua, mutta Clippers sortui ohiheittoihin ja menetyksiin, kun taas Golden State sai raavittua tarvittavat pisteet voittoon. Golden Staten voiton arvoa nostaa entisestään se, että se pelasi ilman loukkaantunutta Andrew Bogutia ja Stephen Curry jäi ottelussa vain 14 pisteeseen. Joukkueen tehopelaajat olivatkin 22 pistettä upottanut Klay Thompson ja 20 pisteellä avittanut David Lee. Clippersin ykkönen oli 28 pistettä pommittanut Chris Paul. Blake Griffin sai virhetilinsä täyteen ja kasasi 16 pistettä.

Kolmas yllätys nähtiin Torontossa, kun kokenut Brooklyn Nets koulutti Toronto Raptorsin nuorukaisia 94-87-voitolla. Paul Pierce nousi isoon rooliin ottelun loppuhetkillä ja pudotti viimeisellä neljänneksellä yhdeksän pistettä. Brooklyniltä onnistuivat myös Deron Williams ja Joe Johnson, jotka merkkauttivat 24 pistettä mieheen. Toronton tehokkain oli 22 pistettä upottanut Kyle Lowry.

Oklahoma City Thunder ei ollut yllätettävissä, kun se voitti kotonaan Memphis Grizzliesin selvästi 100-86. Memphis säikäytti Oklahoma Cityä kolmannella neljänneksellä vieden sen nimiinsä 31-13 ja tullen OKC:n kantaan, mutta lopulta 33 pistettä tehneen Kevin Durantin turvin suosikki eteni helppoon voittoon. Durantin ohella Russell Westbrook kantoi joukkuettaan 23 pisteellä. Memphisin paras oli 16 pistettä tehnyt Zach Randolph.

Yön tulokset:

Toronto-Brooklyn 87-94

Clippers-Golden State 105-109

Indiana-Atlanta 93-101

Oklahoma City-Memphis 100-86