Antti Raanta lähetettiin farmiin – siirto tulossa?

NHL-joukkue Chicago Blackhawksin kakkosmaalivahtina tällä kaudella pelannut Antti Raanta on lähetetty sarjaporrasta alemmaksi.

Suomalaisveskari siirtyy AHL-joukkue Rocford IceHogsin riveihin, missä Raanta on pelannut tällä kaudella yhden ottelun aiemmin. Raannalle on kertynyt NHL:ssä tältä sesongilta 14 ottelua, mutta toistaiseksi näyttää siltä, että miehen ura Blackhawks-nutussa on ohi.

Raanta lähettiin yhdessä hyökkääjä Ryan Hartmanin kanssa AHL:ään joukkueen kärsittyä 2-6-tappion Boston Bruinsille viime yönä. Rockfordista Chicagoon matkustivat maalivahti Scott Darling ja hyökkääjä Joakim Nordström. Chicago myös ilmoitti kiinnittäneensä Darlingin kahden vuoden jatkosopimuksella, joten hän pelaa Blackhawks-organisaatiossa aina kevääseen 2017 asti.

Tämä tietää Raannan kannalta huonoa: suomalaisella ei tällä hetkellä näytä olevan käyttöä enää ja hänestä tehdään todennäköisesti kauppatavaraa – viimeistään kesällä. Toista kauttaan Chicagossa pelaava 25-vuotias Raanta on esiintynyt edukseen NHL:ssä, mutta todellista läpimurtoa hän ei ole saanut aikaan. Sen vuoksi myös uusi seura tarjoaisi Raannalle mahdollisuuden nousta vielä kovan luokan NHL-maalivahdiksi.

Suomalaisen kovin kilpakumppani, Darling, on Chicagolle selvästi halvempi vaihtoehto ja jenkkiveskarin NHL-pelit ovat sujuneet loistavasti, joten jatkosopimus oli myös hyvin odotettu. Raanta, jonka sopimus päättyy vasta vuoden päästä, on arvokkaampi pelinappula siirtomarkkinoilla kuin Darling, mikä myös puoltaa Blackhawks-johdon ratkaisua.

Ura vedenjakajalla

Antti Raannan pelit Chicagossa ovat toistaiseksi pelatut. (Getty)

Antti Raannan pelit Chicagossa ovat toistaiseksi pelatut. (Getty)

Raumalaismaalivahdin uran jatko on vielä hämärän peitossa, mutta yksi asia on varma: hän on maalivahtina nuori ja hänen mahdollisuutensa nousta ykkösmaalivahdiksi NHL:ään ovat hyvät. Antti Niemi, Pekka Rinne ja Niklas Bäckström ovat hyviä esimerkkejä siitä, että nousu eliittiin ei tapahdu saman tien.

Raannan osakkeet ovat siis hyvät, mutta mikä on miehen seuraava askel? Askel, joka käytännössä määrittää miehen tulevaisuuden. Ensinnäkin pitää miettiä, mitä Blackhawks haluaa ennen siirtorajan umpeutumista. Oikeastaan joukkueen suurin tarve on kakkoskentässä, johon tarvittaisiin hyvä keskushyökkääjä. Arizona Coyotesin Antoine Vermette on ehkäpä siirtomarkkinoiden paras sentteri ja hänen perässään on useampi seura. 32-vuotias monipuolinen hyökkääjä ei ole vielä voittanut Stanley Cup -pokaalia, joten Blackhawks olisi siinäkin mielessä hänellä otollinen pelipaikka. Näin ollen Raanta voisi siirtyä esimerkiksi Arizonaan, missä taistelu peliajasta voisi olla helpompaa tulevaisuudessa.

Kojootit on vain yksi monista seuroista, jonka kanssa Chicago yrittää käydä kauppaa, joten Raannan tulevasta osoitteesta ei ole vielä mitään tietoa. Suomalainen voi hyvin myös pelata tämän kauden loppuun Blakhawks-organisaatiossa, ellei sopivaa treidikumppania löydy.