Jääkiekon nuorten MM-kisat mielenkiintoisessa vaiheessa

Juuso Ikonen tositoimissa ennen kisoja

Juuso Ikonen tositoimissa ennen kisoja (Getty Images)

Jääkiekon nuorten MM-kisoissa pelataan lauantaina välierät. Edessä on mielenkiintoiset otteluparit, kun Suomi kohtaa Kanadan ja Venäjä sekä Ruotsi iskevät vastakkain toisessa välierässä.

Venäjä eteni välieriin kukistamalla USA:n 5-3. Joukkueet kohtasivat toisensa jo kertaalleen tässä turnauksessa ja tuolloin Ruotsi oli vahvempi 3-2.

– Halusimme Ruotsin välieriin. Meillä oli viimeksi tiukka ottelu ja nyt katsomme videoita ja pelata paremmin, Venäjän sankari puolivälierässä Nikita Zadarov toteaa TSN:n haastattelussa.

Venäjä aikoo ammentaa USA-voitosta voimaa tulevaan välierään.

– USA-ottelu teki meistä paremman joukkueen kuin mitä olimme. Mielestäni ansaitsimme voittaa. Toivottavasti pystymme pitämään saman energia ja kilpailukyvyn välierään, Venäjän Mikhail Grigorenko pohti USA-pelin jälkeen.

Ruotsi on pelannut turnauksessa vahvasti ja voittanut kaikki ottelunsa. Kisan isäntämaalla on kiikarissa toista mestaruutta kolmen vuoden sisään.

– Olemme jälleen lähempänä, kahden ottelun päässä, Ruotsin puolustaja Gustav Olofsson hekumoi.

– On jännittävämpää ja hauskempaa pelata, kun pääset lähemmäs kultaa.

Filip Forsberg kuitenkin tietää, että Venäjä ole mikään läpihuutojuttu.

– Meidän täytyy pysyä enemmän pois jäähyaitiosta. Ne ovat vaarallisia ja ne ovat entistä vaarallisempia Venäjää vastaan. Se on yksi asia johon meidän täytyy kiinnittää huomiota.

Kanada on porskuttanut kisoissa jälleen perinteisen vahvasti. Iso kaukalokaan ei ole tuottanut ongelmia Curtis Lazardille.

– Rakastan luistella ja rakastan isoa kaukaloa. Se antaa minulle enemmän aikaa kiihdyttää ja päästä mukaan karvaukseen ja tehdä työtäni, Lazer heittää.

Finland v Canada - 2013 USA Hockey Junior Evaluation Camp

Brent Sutter penkin päässä (Getty Images)

Kanadan päävalmentaja Brent Sutter korostaa erityisesti yli- ja alivoimia.

– Meillä on vielä parannettavaa edellispelistä ja varsinkin erikoistilannepelaamisemme tulee olemaan isossa roolissa,

Kanada on Suomea vastaan selkeä ennakkosuosikki ja Griffin Reinhart uhkuukin itseluottamusta.

– Tiedämme, että he tulevat kovaa ja he ovat hyvä joukkue, mutta niin olemme mekin. Meidän täytyy pelata omaa peliämme ja olemme luottavaisia, että jos pystymme pelaamaan omalla tasollamme, voitamme ottelun.