CHL:n pudotuspelit alkavat – Tällaisia ovat suomalaisten haastajat

Jääkiekon Mestarien liigan neljännesvälierien ensimmäinen kierros pelataan tiistaina. Toiset osaottelut pelataan seuraavan viikon tiistaina Seitsemän suomalaisjoukkuetta ylsi jatkopeleihin mukaan, mikä tekee Suomesta CHL:n menestyneimmän maan. Esittelemme teille nyt suomalaisjoukkueiden vastustajat.

Kärpät – Vienna Capitals (Itävalta)

Oululaisjoukkue saa vastaansa itävaltalaisjoukkueen, joka on höystetty useammalla pohjoisamerikkalaisella vahvistuksella. Kärppien vastustajaa ei saa aliarvioida, sillä se voitti alkulohkonsa jättäen ruotsalaisen Färjestedtin ja sveitsiläisen Zurichin taakseen. Itävaltalaisjoukkue johtaa maansa pääsarjaa ja on voittanut kauden 17 ottelustaan peräti 14.

Joukkueen tunnetuin pelaaja on lähes 200 NHL-ottelua pelannut Andres Nödl, joka on ollut seurassa vasta muutaman viikon. Joukkueessa ei muuten ole suuria nimiä, mutta taitoa löytyy mielin määrin. Esimerkiksi kärkipelaajat Kris Foucault, Jonathan Ferland, Florian Iberer sekä maalivahti Matt Zaba pystyvät antamaan kärppälaumalle todella kovan vastuksen.

Tappara – Frölunda (Ruotsi)

Tampereen Tappara ei saanut helpointa vastustajaa vastaansa neljännesvälieriin. Ruotsalainen Frölunda voitti alkulohkonsa saalistaen 15 pistettä, ja joukkue on maansa pääsarjassa hienosti toisena. Joukkue on täynnä nimekkäitä pelaajia, mutta tutuin heistä on suomalaisille Artturi Lehkonen, joka pelaa ensimmäistä vuottaan Ruotsissa.

Frölunda on tunnettu loistavasta juniorityöstään ja joukkueessa pelaa paljon nuoria pelaajia isossa roolissa, kuten 19-vuotias Andres Johnson, joka on tehnyt SHL:ssä 18 ottelussa peräti 10 maalia. Joukkueen kovin nimi on silti norjalainen Mathis Olimb, joka iski alkulohkossa 17 tehopistettä. SHL:ssä mies on ollut lähes piste per peli -tahdissa.

Kokonaisuudessaan tämä ottelupari on ennakkoon todella tasainen, sillä tamperelaisetkin ovat päässeet hankalan alkunsa jälkeen Liigassa vauhtiin.

JYP – Skellefteå AIK (Ruotsi)

Hallitseva Ruotsin mestari on JYPiä vastaan selvä ennakkosuosikki. Vaikka Skellefteån kokoonpano muuttui kesän aikana, on joukkue äärimmäisen kova ja onkin SHL:n sarjataulukon piikkipaikalla. Ruotsalaiset pelasivat HIFK:n kanssa samassa alkulohkossa alkusyksyn aikana ja vei sen nimiinsä viidellä voitollaan.

Joukkue on tasaisen kova ja Skellefteålta löytyy useita huippuluokan pelaajia. Joukkueen ehdotonta eliittiä on venäläislupaus Kirill Kabanov, joka epäonnistui Pohjois-Amerikassa totaalisesti. Myös ensimmäistä vuottaan Ruotsissa pelaava 23-vuotias Andrew Calof sekä taitava puolustaja Tim Heed kannattaa painaa mieleen. Skellefteå on tämän otteluparin selvä ennakkosuosikki.

Fribourg-Gotteron (Sveitsi) – HIFK

IFK:lla on hyvät mahdollisuudet mennä tästä parista jatkoon, vaikka helsinkiläiset ovatkin kärsineet lukuisista loukkaantumisista. Sveitsiläisjoukkueen kausi on ollut melko hankala ja joukkue on NLA:n sarjataulukon häntäpäässä. Gotteron toki voitti CHL:ssä alkulohkonsa, mutta vastustajat eivät olleet aivan kärkipään joukkueita.

Gotteronin kärkipelaajat ovat kansainvälisistä peleistä tuttuja, sillä Julian Sprunger ja Benjamin Pluss ovat edustaneet moneen kertaan Sveitsin maajoukkuetta. Tämä kaksikko tarjoaa HIFK:lle taatusti päänvaivaa, sillä HIFK:n puolustuksessa on ollut ongelmia kärkipelaajien puututtua. Sveitsiläisten rivessä on pelannut entinen HIFK-hyökkääjä Petteri Wirtanen, mutta Leijonien luottopelaaja sai lähteä alkukauden heikohkojen esitystensä vuoksi.

Geneve-Servette (Sveitsi) – SaiPa

SaiPan vastustaja on NLA:n sarjataulukon keskikastissa, CHL:n alkulohkossa Servette jäi toiseksi, vaikka jakoikin lohkovoiton Frölundan kanssa. SaiPa saa vastaansa muun muassa monen sadan NHL-otteluiden miehiä. Matthew Lombardi tuskin pelaa loukkaantumisensa vuoksi SaiPaa vastaan, mutta Paul Ranger, Taylor Pyatt ja Matt D’Agostini ovat todennäköisesti mukana.

Kyseiset ex-NHL-pelaajat eivät kuitenkaan ole joukkueen kovimmat tykit, sillä sveitsiläiset Kevin Romy, Romain Loeffel, Goran Bezina ja Daniel Rubin ovat niittäneet hyvää jälkeä Sveitsin pääsarjassa. Varsinkin Romyn kanssa lappeenrantalaisten pitää olla varovainen.

Servetten pelaajabudjetti on iso ja joukkueen pitäisi olla nimilistansa perusteella selvä ennakkosuosikki. SaiPa on kuitenkin parhaimmillaan todella ärsyttävä vastustaja ja pystyy varmasti antamaan sveitsiläisille kovan vastuksen.

TPS-Lukko

Tämä ottelupari ei esittelyjä kaipaa.

NordicBet tarjoaa CHL:n virallisena kumppanina laajan kerroinvalikoiman CHL:n pudotuspeleihin. Käy tarkistamassa kertoimet täältä!