Nuorten MM-kisojen suomalainen kultatorjuja loistaa OHL-sarjan tilastokärkenä!

Viaplay LogoNHL-kauden kaikki ottelut ja huippuhetket suorana Viasatilta ja Viaplaysta

OHL eli Ontario Hockey League on yksi Pohjois-Amerikan kolmesta pääjunioriliigasta – kaksi muuta ovat WHL ja LHJMQ. Ne muodostavat yhdessä Canadian Hockey Leaguen. OHL on tarkoitettu 15-20 vuotiaille jääkiekkoilijoille.

Alle 20-vuotiaiden jääkiekkomaajoukkueen luottotorjuja Ukko-Pekka Luukkonen on kasvamassa korkoa Kanadan juniorisarjoissa viimeistä vuotta, sillä tämän kauden otteilla miehelle saattaa tulla näytönpaikka NHL:ssä.

Torjuntaprosentilla mitattaessa Luukkonen on nimittäin sarjan paras maalivahti. Suomalaiskassari on pysäyttänyt kiekkoja 50 ottelussa 92,10% torjuntavarmuudella. Päästettyjen maalien keskiarvo on 2,45 ja se oikeuttaa tilastoissa kakkostilaan Michael DiPietron jälkeen

195-senttinen ja 96-kiloinen molarinjärkäle varattiin NHL:ään kesällä 2017, Buffalo Sabresin toisen kierroksen valintana varausnumerolla 54. Luukkosen tekemä sopimus kattaa tämän kauden lisäksi kaudet 2019-2022.

Sudbury Wolvesissa torjuva Luukkonen valittiin alle 20-vuotiaiden Nuorten MM-kisojen tähdistökentälliseen, Pikkuleijonien ottaessa kultaa viime vuonna.

Lähde: leijonat.com

Kansikuva: Kevin Light/Getty Images