CHL:n välieräparit ratkeavat – espoolaiset tekemässä jättiyllätystä

Tänään selviää, mitkä neljä joukkuetta taistelevat jääkiekon mestarien liigan välierissä, sillä illalla pelataan CHL:n puolivälierien toiset osaottelut. Kaikista kahdeksasta joukkueesta vahvimmilla on Espoon Blues, joka lähtee Kärppien kimppuun kahden maalin karkumatkalla. Loput kolme paria muodostavat Lukko-TPS, Skellefteå AIK-HC Davos sekä Frölunda-Luulaja. Nyt on jo varmaa, että yksi neljästä suomalaisjoukkueesta pelaa tämän kauden CHL-finaaleissa, sillä suomalaisparit sijaitsevat pudotuspelikaavion samalla puolella.

Kärpät-Blues (0–2)

Espoon Blues saattaa olla isoissa vaikeuksissa jään ulkopuolella, mutta jäällä meno on toista. Joukkue pysyy kasassa pelkästään CHL:n vuoksi, sillä espoolaisilla on loistava sauma selviytyä neljän parhaan joukkoon ja taistella aina mestaruudesta.

Blues yllätti Kärpät viime viikolla kotikentällään. Joukkue sai samana päivänä tiedon, että Kim Hirschovits jättää joukkueen, mikä ei helpottanut sinipaitojen urakkaa, mutta Blues taisteli ja iski tarvittavat osumat napaten elintärkeän kotivoiton.

Illan ottelu on monessakin mielessä mielenkiintoinen, mutta suurin mielenkiinto kohdistuu Hirschovitsiin, joka siirtyi Kärppiin jätettyään Bluesin.

Kärpät oli Espoon ottelussa aneeminen ja joukkue olikin kaukana parhaastaan. Oululaisilla oli vielä tuolloin menossa heikohko putki, mutta pari viime peliä ovat muuttaneet asetelmia: Se on voittanut kaksi viimeistä peliään, joista etenkin viimeisin oli vakuuttava, kun Kärpät kaatoi lauantaina sarjajohtaja HIFK:n kotonaan maalein 8–2.

”Hirson” tulo ja avainpelaajien tervehtymiset ovat tehneet oululaisista totutun hyvän, mikä tietääkin Bluesille pitkää iltaa Oulun hornankattilassa.

Kärpät oli takaa-ajajana jo neljännesvälierissä, kun Sparta Praha voitti kotiottelunsa. Kärpät skarppasi toisessa väännössä ja selvitti tiensä jatkoon, joten ainakin venymiskykyä Oulusta löytyy. Kärpät on näistä kahdesta selvästi parempi eikä Bluesilla ole kovin suuria voittomahdollisuuksia. Bluesilla on kuitenkin kahden maalin karkumatka, joten Kärpät tarvitsee vähintään kahden maalin voiton päästäkseen edes jatkoajalle.

Tämän vuoksi tänään nähdään erittäin taisteleva Blues ja erittäin nälkäinen Kärpät. Kotijoukkue vie ja Blues vikisee, mutta kuinka paljon vieraat vikisevät? Yhden maalin tappio tietäisi jatkopaikkaa Bluesille ja siihen espoolaisilla on kaikki mahdollisuudet.

Lukko-TPS (3–3)

tps-kallio-tukonen-liiga

TPS teki huipputärkeän loppukirin viime viikolla. (AOP)

Toisessa suomalaiskohtaamisessa Rauman Lukko nappasi ensimmäisessä osaottelussa tärkeän tasapelin. Tasuri vieraista oli hyvä suoritus, mutta enemmänkin oli tarjolla. Raumalaiset johtivat ottelua jo 3–1, mutta viime hetken sulaminen pilasi Lukon juhlat. TPS kavensi kolme minuuttia ennen loppua ja tuli tasoihin 20 sekuntia ennen päätössummeria Tomi Kallion osumalla.

TPS:n loppukiri oli Palloseuran kannalta elintärkeä, sillä jos joukkue olisi joutunut lähteä Raumalle kahden maalin takaa-ajoasemassa, olisi joukkueen mahdollisuudet olleet melko olemattomat.

Lukko on kuitenkin parin ennakkosuosikki, sillä se pääsee hakemaan kotonaan voittoa. Raumalaisten meno on ollut parempaa, sillä kuuden ottelun tappioputken jälkeen se on onnistunut voittamaan kaksi viimeistä Liiga-otteluaan. Lukko on saanut myös hyvin lepoaikaa, sillä se pelasi viime viikolla vain kaksi ottelua, joista viimeisin oli perjantaina. Palloseura pelasi viime viikolla puolestaan kolme ottelua, joista viimeisin oli lauantaina Vaasassa.

Kummaltakin joukkueelta on nähty epätasaisia otteita Liigassa eikä kumpikaan ole missään nimessä pystynyt parhaimpaansa, minkä vuoksi toisesta osaottelusta voi tulla mitä vain. Molemmilla on kuitenkin ottelun panos tiedossa, minkä vuoksi luvassa on taatusti tasainen vääntö.

TPS:n hyökkäys on Lukon omaa parempi, mutta turkulaisten pelissä on muita ongelmia. Joukkueessa on useita nuoria pelimiehen alkuja, jotka eivät pysty tappavan tasaiseen suoriutumiseen. TPS:llä on ollut myös ongelmia otteluiden aluissa, minkä vuoksi vastustaja on saanut monesti hyvät startit ja onnistunut menemään johtoasemaan. TPS syttyy loppua kohden, mutta vastaavanlaiseen pelin sisäiseen ailahteluun turkulaisilla ei ole tässä ottelussa varaa.

Muut puolivälieräparit:

  • Skellefteå AIK – HC Davos
  • Frölunda – Luulaja

Suomalaisjoukkueiden ottelut alkavat kello 18.30. Voit seurata Euroopan parasta kiekkoa MTV Sport -kanavilla tai Katsomo-palvelussa.

Kansikuva: All Over Press