Jokereilla edessä ensimmäinen vieraspeli

Kuten perjantaisessa Riku Heleniuksen haastattelussa tuli todettua, Jokerit avaa vieraspelinsä KHL:ssä lauantaina. Vastus on ehdottomasti sarjan ylimmästä kolmanneksesta, sillä Traktor Tšeljabinsk on sijoittunut pudotuspeleissä kolmen parhaan joukkoon kaksi kertaa viimeisen kolmen vuoden aikana.

Traktorin tähdet poissa

Kevään pettymyksen jälkeen valmentaja Valeri Belousov sai lähteä ja tilalle palkattiin Karri Kivi. Määrällisesti pelaajistossa ei tapahtunut paljoa muutoksia, mutta Petri Kontiola ja Washington Capitalsiin siirtynyt Jevgeni Kuznetsov ovat todella kovan luokan menetyksiä. Lähtijöitä paikkaamaan hankittiin mm. Kyle Wilson Donbass Donetskista.

Vahvuudet työnteossa, mahdollisuudet puolustus- ja maalivahtipelissä

Traktor on työteliäs porukka. Viisikkona joukkue pelaa hyvin sekä hyökkäys- että puolustussuuntaan, mutta ajoittain joukkue sortuu mielialapelaamiseen. Maalilla Michael Garnett on kokenut maalivahti, mutta ei missään tapauksessa lukeudu liigan parhaimmistoon. Mikäli puolustus- ja Garnett onnistuvat taitojensa ylärajoilla, on Traktor äärimmäisen vaikeasti voitettava joukkue.

Jokereilla täysi mahdollisuus voittoon

Jokeri-valmentaja Westerlund kritisoi joukkueensa motivaatiota suunnanmuutospelaamisessa ja viisikkopeliä hyökkäyspäässä Sotši-ottelussa. Samalla hän osoitti, mikä ero on tavallisen seuraajan ja jääkiekkovalmentajan välillä, sillä katsomoon näytti että Jokerit pelasivat todella ehjän ja tasapainoisen ottelun.

Maalilla lauantaina pelaava Helenius oli vahva kahdessa kotiottelussa. Mikäli pälkäneläinen jatkaa samalla tasolla ja Jokereiden puolustus- ja alivoimapeli on yhtä intensiivistä kuin Lokomotivia ja Sotšia vastaan, on helsinkiläisillä täysi mahdollisuus voittoon.

Seuraa näitä asioita 

• Niklas Hagman. Jokereiden yllättävä maalitykki on osunut jokaisessa kolmessa ottelussa ja neljällä maalillaan hän jakaa KHL-maalitilaston kärjen.
• Uskaltaako Jokerit pelata omaa peliään fanaattisen kotiyleisön edessä?
• Tuomarilinja ja ylivoimapeli – otteluissa on vihelletty tarkentuneen linjan takia kymmenittäin kakkosia. Erikoistilannepelaamisen merkitys korostuu ja ylivoimalla on pystyttävä viimeistelemään.

Jokerit tänään

9 Niklas Hagman – 39 Niko Kapanen – 50 Juhamatti Aaltonen
67 Linus Omark – 42 Petr Koukal – 12 Steve Moses
61 Tommi Huhtala – 71 Kurtis McLean – 28 Jani Rita
18 Semir Ben-Amor – 32 Riku Hahl – 79 Eetu Pöysti

13 Ryan Gunderson – 47 Ville Lajunen
6 Topi Jaakola – 10 Jere Karalahti
2 Oskari Korpikari – 3 Daine Todd

31 Riku Helenius (1 Henrik Karlsson)

Vedonlyönti

Edelliset kohtaamiset: –
Viimeisimmät ottelut:
Traktor (1-1-0-2): TsSKA Moskova 2-0 L, Novgorod 4-5 RL W, Severstal 2-3 W, Niznekamsk 4-1 L
Jokerit (2-0-1-0): Sotši 3-0 W, Lokomotiv 3-2 W, Minsk 4-5 JA L

Odotan ottelusta vähämaalista, yhden maalin ottelua. Se, kumman maalivahtipeli ja ylivoimapeli toimii paremmin tänään, tulee voiton ottamaan. Jokereilla on parempi joukkue, ja pienen marginaalin pelissä se näyttelee tänään ratkaisevaa tekijää. Jokerit voittaa Ossi Väänäsen puuttumisesta huolimatta 2-3.

Yhteistyökummapnimme NordicBetillä tarjoaa 50 euroon asti panokset takaisin tulosvedosta, 1. erän voittajasta ja viimeisen maalin tekijästä mikäli Jokerit voittaa varsinaiselle peliajalla. Tarjoukseen pääset käsiksi tästä!