Kuluva viikko on Bluesin viimeinen toivo – veitsi kurkulla neljään otteluun

Bluesin osalta käynnistyy erittäin tärkeä ja mielenkiintoinen viikko. Seuraavien päivien otteet vaikuttavat paljon jopa koko seuran tulevaisuuteen.

Espoolaiset ovat voittaneet edellisestä kymmenestä ottelustaan ainoastaan yhden. Näiden otteluiden aikana Blues on tehnyt vain kahdesti enemmän kuin kaksi maalia ottelussa. TPS:lta irtosi pari viikkoa sitten täydet pisteet numeroin 4-2, kun taas aiemmin saman viikon aikana tuloksena oli jatkoaikapiste KooKoolta maalein 3-4.

Ongelmat maalinteossa ei ole tullut yllätyksenä, sillä Bluesin kokoonpano on yksinkertaisesti niin heikko Liigaan. Espoolaiset ovat taistelleet urheasti, mutta usein tuloksena on ollut nolla pistettä. Esimerkiksi viikonlopun tuplaotteluista HIFK:ta vastaan Blues olisi ansainnut pisteitä, mutta tuloksena oli kaksi voittoa helsinkiläisille loppuhetkien maaleilla numeroin 3-2.

Viimeaikaisista heikoista tuloksista huolimatta Blues on vielä ainakin periaatteessa mukana pudotuspelikamppailussa. Eroa kymmententenä majailevaan KooKoohon on yhdeksän pistettä, mutta Bluesilla on kaksi ottelua vähemmän pelattuna. Kuluva viikko tulee ratkaisemaan espoolaisten loppukauden.

Blues kohtaa ensin tuplaottelussa tiistaina ja keskiviikkona HPK:n. Kerho majailee tasapisteissä juuri Bluesin yläpuolella, tosin ottelun enemmän pelanneena. Hämeenlinnalaiset ovat esittäneet viimeaikoina pirteitä otteita ja nousseet sarjataulukon hänniltä pois. HPK on voittanut edellisestä yhdeksästä ottelustaan viisi ja jäänyt pisteittä ainoastaan kolmesti: SaiPalle, JYPille sekä Kärpille. HPK lähteekin pienoisena ennakkosuosikkina jumbokamppailuihin, mutta maalijuhlia ei ole syytä odottaa, joten tasaisessa parissa myös espoolaiset voivat raapia elintärkeitä pisteitä.

Viikonloppuna Blues kohtaa peräkkäisinä päivinä sarjajumbona majailevan Ilveksen. Tamperelaiset ovat voittaneet edellisestä 16 ottelustaan ainoastaan kaksi ja joukkue on valahtanut sarjataulukon jumbosijalle. Eroa Bluesiin on kuitenkin vain kolme pistettä, jonka Ilves pyrkii kuromaan nopeasti kiinni Kari Heikkilän johdolla.

Kuluvan viikon neljä ottelua ovat Bluesille ratkaisevia. Mikäli joukkue raapisi näistä neljä voittoa, niin pudotuspelien suhteen kaikki olisi jälleen auki. Vastaavasti jos tuloksena on vain tappioita, niin pudotuspelihaaveet voi haudata. Tämä tarkottaisi myös lisää lähtijöitä pelaajien puolelta, sillä siirtoikkunan ollessa vielä auki ja pudotushaaveiden kaaduttua moni pelaaja haluaisi varmasti vielä vaihtaa maisemaa.

Pudotuspelipaikan karkaaminen olisi myös kova isku taloudellisesti, sillä Bluesilla on vielä tämän viikon jälkeen kahdeksan kotiottelua jäljellä. Kassaan pitäisi saada virtaa ja yleisöä halliin, mutta kansan saaminen panoksettomiin peleihin on ison työn ja tuskan takana.

Bluesin kannattajat odottavatkin kuumeisesti seurajohdon vastausta Jussi Salonojan tarjoukseen, josta liikemies kertoi eilen Ilta-Sanomille. Tarjouksen hyväksyminen olisi faneille varmasti pudotuspelipaikkaakin mieluisampi lahja.

Tiistain ottelut Liigassa

HPK-Blues

JYP-Kärpät

KooKoo-HIFK (Ennakko: Muuttuuko HIFK:n meno Kouvolassa?)

SaiPa-Pelicans

Tappara-Lukko

Sport-Ilves

TPS-Ässät

Kierros alkaa kello 18.30. Voit seurata kaikkia otteluja tuttuun tapaan Nelonen Pro -kanavilla tai Ruutu-palvelussa.

Kansikuva: All Over Press