Helenius sairaana, aamujäillä uusi vahvistus

Jokereiden KHL-vieraspelireissu ei alkanut aivan toivotulla tavalla. Joukkueen parissa riehunut flunssa kaatoi jälleen yhden pelaajan, kun Riku Helenius sairastui perjantain ja lauantain välisenä yönä flunssaan.

Aamujäillä yllätys

Hieroin hetken silmiäni, kun katselin Jokereiden aamuharjoituksia Dom Sportova -areenalla. Heleniuksen tutun kypärän alta ei paljastunutkaan Riku, vaan joku aivan toinen.

Jäillä oli häivähdys menneisyydestä, kun entinen huippumaalivahti ja Jokereiden nykyinen maalivahtivalmentaja Markus Ketterer torjui kiekkoja Henrik Karlssonin kanssa. Joukkueen pelaajat ja paikalla ollut yleisö osoitti suosiotaan, aina kun Ketterer venyi kiekon tielle.

– Ihan maukkaita patjatorjuntoja se tuolla heitti, kommentoi paikalla NordicBetin vieraana ollut Teemu Kontkanen. 

Hengästynyt Ketterer sai poikkeuksellisen startin päivälleen. Verkkarit ja maila oli vaihtunut maalivahdin täysvarustukseen. Laitetaanko illan peliä varten nimeä sopimuspaperiin?

– Eiköhän me jatketa kuitenkin samoilla maalivahdeilla, Ketterer naurahtaa.

Kautto apuun

Jokereiden logistiikkapäällikkö Vesa Vilkkulalle Heleniuksen sairastuminen tiesi lisätöitä. Pikahälytyksellä kotisuomesta Jokereiden kakkosmaalivahdiksi saadaan Jani Kautto. 

– Näittekö kuka on maalilla? Ketterer! Helenius on sairaana ja Kautto laskeutuu klo 16.25 lentokentälle, hyväntuulinen Vilkkula kertoo.

Ainakin toistaiseksi Ketterer selvisi säikähdyksellä, illalla puetaan normaalisti puku päälle varusteiden sijaan. Näin siis, jos Kauton lento on ajoissa.