HIFK:n Arttu Luttinen: ”Frölunda on Ruotsin paras joukkue ja erittäin kova haaste”

HIFK kohtaa tiistaina Frölundan CHL:n puolivälieräottelussa. Helsinkiläisten varakapteeni Arttu Luttinen odottaa kamppailua innolla.

Frölunda on ollut kovassa iskussa Ruotsin liigassa. Joukkue majailee sarjataulukon toisella sijalla vain pisteen sarjakärkeä perässä. Göteborgilaisten riveissä pelaa mm. CHL:n pistepörssin kolme parasta pelaajaa. Luttinen tietääkin, minkälainen joukkue tiistaina asettuu vastaan.

– Frölunda on tällä hetkellä Ruotsin paras joukkue ja erittäin kova haaste. He pelaavat hieman erilaista kiekkoa kuin moni muu. Se on aktiivinen ja luisteleva joukkue. He periaatteessa karvaavat koko ajan. Se on ihan erilaista peliä, mihin olemme tottuneet. Meidän kaukalossa heidän peli pääsee ehkä paremmin oikeuksiinsa.

HIFK on ollut varsinkin CHL:ssä erittäin vahva kotijoukkue, sillä helsinkiläiset ovat voittaneet kaikki neljä kotipeliään maalierolla 24-6. Luttinen pitääkin hyvänä asiana, että he saavat aloittaa kotipelillä.

– On hyvä päästä aloittamaan kotona. Täällä meillä on tutut kuviot ja pääsemme sitä hyödyntämään tuntematonta vastustajaa vastaan. Meidän pitää olla työmäärässä samalla tasolla kuin Frölunda. Ei pidä luulla mitään ja jalan täytyy liikkua koko ajan.

Luttinen on ollut CHL-peleissä varsin mukavassa iskussa, sillä kuudessa pelissä on syntynyt tehot 2+3. HIFK:n varakapteeni onkin mielissään, että sarjakauden ohessa pelataan myös turnausta, jossa on kovat panokset.

– Tämä on ollut tosi nastaa. Näissä peleissä on ollut panos mukana koko kauden. Vaikkei kauden alla kenenkään peli ollut uomissaan, niin voittaminen silti merkitsi. Tämä on ollut erittäin positiivinen juttu kaiken kaikkiaan.

– Olemme tosissaan lähteneet tähän mukaan. Menemme askel kerrallaan eteenpäin. Ensin meidän pitää pelata tämä kotipeli ja katsoa, missä asetelmissa sitten olemme. Onhan tämä vähän erilaista kuin playoff-kiekko, koska tässä joka ikinen maali merkitsee niin paljon.

HIFK on tällä hetkellä varsin kovassa tikissä. Joukkue on hävinnyt viimeisestä seitsemästä pelistään vain yhden.

– Peli on hyvällä mallilla, kun ottaa huomioon, että mennään joulukuun ensimmäisellä viikolla. Kehitettävää riittää silti aina, mutta nyt on ollut hyvä, että olemme saaneet paljon loukkaantuneita pelaajia takaisin. Saamme kenttiä tietyllä tapaa vakiinnutettua ja peli nopeutuu sen myötä, Luttinen kertoo.