Jääkiekon MM-kisat 2014: Päivä 12

Miten Venäjän käy ilman Ovechkiniä? (Getty)

Miten Venäjän käy ilman Ovechkiniä? (Getty)

Tänään on luvassa erittäin mielenkiintoinen jääkiekkopäivä, vaikka Leijonat eivät ole esiintymisvuorossa. Kaikki on kiinni tänään Sveitsistä. Jos Latvia ottelun voittaa, on Suomen turnaus paketissa.

klo 12.45 Saksa – USA 12.45 6.00 – 5.70 – 1.37

Turnaus tähän asti:

Lupaavan alun jälkeen Saksa romahti totaalisesti ja menetti mahdollisuutensa pudotuspeleihin häviämällä neljä seuraavaa peliä putkeen varsinaisella peliajalla. USA on pelannut tahmeasti, mutta Suomea vastaan joukkueen puolustuspeli loksahti kohdilleen, varmistaen jenkkien jatkopaikan.

Ottelun ratkaisukohdat:

Panokseton ottelu, jossa ainoa mielenkiinnon aihe on USA:n tuleva puolivälierävastustaja. Saksa on jo luovuttanut ja kun sarjapaikkakin on varma, USA:lle tuskin tulee köykäisessä matsissa edes hiki.

Tulosveikkaus:

USA halunnee ensimmäisellä kierroksella vastaansa Ranskan tai Tsekin ja vie ottelun helposti maalein 4-1.

klo 12.45 Norja – Kanada 12.45 11.00 – 9.00 – 1.16

Turnaus tähän asti:

Norja ei ole pystynyt haastamaan kärkeä toivotusti ilman parhaita hyökkääjiään, mutta siitä huolimatta joukkueen suoritus on ollut tappioista huolimatta tasainen. Kanadalla on jo viiden pelin voittoputki alla, minkä ansiosta joukkue on nostanut itsensä vahvaksi mestarisuosikiksi yhdessä Venäjän kanssa.

Ottelun ratkaisukohdat:

Tässä ottelussa on edellistäkin ottelua vähemmän panosta. Norja menetti mahdollisuutensa jatkoon häviämällä sekä Tsekille että Ranskalle, joten kyseessä on satavarmasti joukkueen viimeinen esiintyminen tämän vuoden MM-kisoissa. Kanada ottaisi voitolla lohkovoiton plakkariinsa, mutta sen merkitys on vähäinen jatkoa ajatellen.

Tulosveikkaus:

Kanada vie yhdentekevän nuhjauksen rutiinilla 5-1.

klo 16.45 Latvia – Sveitsi 16.45 2.50 – 4.00 – 2.33

Turnaus tähän asti:

Latvian taso on ollut läpi turnauksen mainio pienistä notkahduksista huolimatta. Edellisen ottelun tappio Valko-Venäjälle kaihertaa mieltä aivan varmasti, varsinkin kun pisteet menivät tuomarivirheen vuoksi. Sveitsi on ollut koko turnauksen suurin pettymys, eikä joukkue ole saanut peliään käyntiin missään vaiheessa. Mahdollisuudet jatkoon ovat Sveitsiltä jo menneet.

Ottelun ratkaisukohdat:

Latvia etenisi voitolla jatkopeleihin, Sveitsin sijoitukseen ottelulla ei ole enää juuri merkitystä. Eilisen katkeran tappion jälkeen Latvia tulee aivan varmasti tappaja-asenteella plussapaitojen kaatoon.

Tulosveikkaus:

Latvia pullauttaa Suomen pois jatkopeleistä kaatamalla Sveitsin maalein 4-3.

Mihail Grabovski on syttynyt todella hurjaan suositukseen. (Alloverpress)

Reto Berraa Sveitsin maalilla on viety välillä pahasti (Alloverpress)

klo 16.45 Tanska – Slovakia 16.45 4.55 – 4.50 – 1.60

Turnaus tähän asti:

Molemmat joukkueet ovat pelanneet turnauksen alakanttiin. Tanska on hyvästä yrityksestä huolimatta kärsinyt neljä tappiota ja Slovakia on puolestaan hävinnyt kaikki tärkeimmät matsit ja voittanut yhdentekevät. Tästä syystä ottelussa ei ole panosta enää lainkaan.

Ottelun ratkaisukohdat:

Koska kyseessä on kummallekin turnauksen viimeinen matsi, peli voi päättyä ihan miten tahansa riippuen siitä, kumpaa kiinnostaa enemmän. Tanska halunnee saalistaa vielä yhden mehukkaan päänahan turnauksen kruunuksi, mutta heikko puolustuspeli on arvoitus.

Tulosveikkaus:

Tanska voittaa ottelun jatkoajalla 3-2.

klo 20.45 Tsekki – Ranska 20.45 1.35 – 5.95 – 6.40

Turnaus tähän asti:

Alisuorittaja ja ylisuorittaja vastakkain. Tsekin peli on ollut todella tahmeaa läpi turnauksen ja vasta eilinen voitto Norjasta varmisti Tsekkien paikan jatkopeleissä. Takana onkin sitten esimerkiksi tappio Tanskalle, joten otteet ovat vaihdelleet rajusti. Ranska voitti eilen oman maailmanmestaruutensa kaatamalla Tanskan ja etenemällä siten sensaatiomaisesti pudotuspeleihin.

Ottelun ratkaisukohdat:

Tsekki oli eilen Norjaa vastaan todella vaisu, siinä missä Ranska pelasi ilolla ja innolla itsensä jatkoon. Pelin panoksena onkin häviäjän joutuminen jatkopeleissä Venäjää vastaan. Voittaja saa vastaansa USA:n, joka nykyisten otteiden valossa on täysin kaadettavissa. Tsekki on haavoittuvainen ja Ranskan tuhkimotarinalla on hyvä mahdollisuus jatkua vielä tänäänkin. Suurin saavutus turnauksessa on silti jo tehty, joten kyseenalaista on, riittääkö Ranskan nälkä vielä haastamaan vai onko maha jo täynnä? Surkeasti pelannut Tsekki on todella haavoittuvaisessa tilassa.

Tulosveikkaus:

Rankkareille mennään, jossa Ranska ottaa riemukkaat pisteet maalein 2-1.

klo 20.45 Venäjä – Valko-Venäjä 20.45 1.26 – 6.90 – 7.25

Turnaus tähän asti:

Molempien joukkueiden kevät on ollut valoisa. Venäjä etenee varmoin ottein voitosta voittoon ja Valko-Venäjä on pystynyt puristamaan itsensä huippusuoritukseen kotiturnauksessaan. Molemmat joukkueet nähdään varmuudella jatkopeleissä.

Ottelun ratkaisukohdat:

Panokset puuttuvat, joten molemmat joukkueet voivat keskittyä jo pudotuspeleihin valmistautumiseen. Voittaja voi olla kumpi tahansa, mutta Venäjä halunnee pitää voittoputkestaan kiinni ilman Alexander Ovechkiniäkin.

Tulosveikkaus:

Venäjä voittaa maalein 3-0.

Nyt voi viritellä hieman uskaliaampia lappuja, sillä Betssonilla on tarjolla riskitön veto kaikille asiakkaille jääkiekon MM-kisoihin.

Suomi lähtee tavoittelemaan mitalia MM-kisoista kahden heikomman vuoden jälkeen – Uskotko Leijonien mahdollisuuksiin Minskissä? Betsson tarjoaa kaikille suomalaisille asiakkaille riskittömän vedon jääkiekon MM-kisoihin. Saat takaisin jotain joka tapauksessa riipumatta siitä osuuko vetosi vai ei!