Tässä on MM-kisojen nuorten tähtien Top 10 – Chicagon venäläislupaus ilmiömäinen

Jääkiekon MM-kisoissa on saatu jälleen nauttia nuorten ja lupaavien pelaajien taidosta. Kisoissa on vakuuttanut niin NHL:ssä pelaavia kuin NHL:ään matkaaviakin talentteja.

1) Artemi Panarin, Venäjä

Tällä kaudella SKA:n paidassa 62 tehopistettä saalistanut Panarin on ollut loistelias. Venäjän ykköskentässä yhdessä Evgeni Dadonovin ja Vadin Shipachyovin kanssa tuhoa tehnyt virtuoosi luo vaihdosta toiseen vaarallisia tilanteita. Liukas, taitava ja tehokas. Ensi kaudella hän luistelee Chicago Blackhawksin nutussa.

2) Oliver Ekman-Larsson, Ruotsi

OEL on Ruotsin tärkein puolustaja ja kisojen ehdotonta eliittiä. Kuudessa ottelussa tehot 1+7 värkännyt pakki pelaa kentän jokaisella osa-alueella täydellisesti ja hän on yksi suurimmista syistä länsinaapurimme menestymiselle.

3) Filip Forsberg, Ruotsi

Vasta 20-vuotias hyökkääjä on pelannut maali per peli -tahtia. Tällä kaudella Nashville Predatorsin ykköshyökkääjäksi noussut Forsberg on Ruotsin kovimpia kiekkolupauksia ja hänellä on kaikki mahdollisuudet yltää NHL:n parhaimpien pelaajien joukkoon. Näissä kisoissa suomalaisetkin ovat viimeistään nähneet, kuinka lahjakas pelimies hän on. Iso, nopea ja monipuolinen maalintekijätyyppi, joka on Ruotsin tärkein ase hyökkäyspäässä.

4) Aaron Ekblad, Kanada

Prag, 3.5.2015, Eishockey WM 2015 - Kanada - Deutschland, Aaron Ekblad (can) (Melanie Duchene PUBLICATIONxNOTxINxSUIxAUTxLIExITAxFRAxNED

Ekblad on Floridan kovimpia lupauksia Sasha Barkovin kanssa. (AOP)

19-vuotias on Ekblad on 192 senttimetriä pitkä ja lähes satakiloinen järkäle. Hän on jo nyt loistava NHL-tason puolustaja ja hän on matkalla NHL:n parhaimmaksi. Ekblad on iskenyt jo tehot 3+3, mutta se ei kerro hänestä kaikkea: Aaron on myös Kanadan monipuolisimpia puolustajia ja hänen arvonsa puolustuspäässä on iso.

5) Taylor Hall, Kanada

Hall on pelannut jo pitkään NHL:ssä, vaikka ikää on vasta 24 vuotta. Perikanadalainen pelaajatyyppi, jolta ei löydy heikkoja kohtia. Hall on ottanut kivikovassa Kanadan joukkueessa ison roolin ja jättänyt kovan profiilin NHL-pelaajia hierarkiassa taakseen. Edmonton Oilersin avainpelaaja on iskenyt MM-jäillä tehot 5+3.

6) Torey Krug, USA

Pari kautta Boston Bruinsin takalinjoilla tehoillut Krug on suomalaisille hieman tuntemattomampi nimi. Pienikokoinen Krug on kuin taitavampi versio Kimmo Timosesta ja hän on napannut odotetusti ykköspyssyn roolin Jenkkien alakerrassa. Uskomattoman taitava pakki on loistava maalintekijä ja hänellä on pienestä varrestaan huolimatta painava laukaus. Krugin paras ominaisuus on kuitenkin kiekollinen varmuus. Bruins-pelaaja on iskenyt näissä kisoissa jo tehot 2+3.

7) Jack Eichel, USA

Superlupaus Eichel ei ole ollut pisteiden (1+3) valossa paras mahdollinen nimi, mutta täytyy muistaa Jackin ikä. 18-vuotias Eichel on varauskelpoinen vasta ensi kesänä ja tällä kaudella hän vaikutti vielä yliopistosarja NCAA:ssa. Isokokoinen jenkkilupaus on pelannut ketjukavereilleen loistavia maalintekopaikkoja ja siinä hän on parhaimmillaan. Suomalaisjunioreiden kannattaisi katsoa Eichelin liukua jäällä: hän ei ota montaakaan potkua vaihdon aikana, mutta hän pystyy silti oleman kentän nopein luistelija.

8) Nathan MacKinnon, Kanada

Coloradon huippulupaus on pystynyt jättämään Taylor Hallin tavoin kovia nimiä taakseen ja napannut Kanadan ryhmästä ison ruudun. Kovalla asenteella pelaava MacKinnon on kovaa kyytiä menossa kohti NHL:n eliittiä ja hänen ominaisuutensa on tullut kisojen aikana hyvin esiin. Monipuolinen voittajatyyppi, joka pystyy olemaan tehokas illasta toiseen. Hänen suorituksensa ovat kerrassaan loistavia, kun otetaan huomioon, että Nathan on vasta 19-vuotias.

9) Connor Hellebuyck, USA

1

Connor Hellebuyck taistelee lähtitulevaisuudessa NHL-paikasta Winnipegissä. (AOP)

21-vuotiaan AHL-veskarin nimi ei ollut kenellekään tuttu ennen kisoja, mutta nyt tilanne on toinen: Winnipeg Jetsin lupaus on ollut neljässä pelaamassaan ottelussa loistava ja näyttänyt pystyvänsä pelaamaan tällä tasolla. Miehen päästettyjen maalien keskiarvo on 0.75 ja torjuntaprosentti 96.90, mikä kertoo kaiken oleellisen Hellebuyckin kisoista.

10) Esa Lindell, Suomi

Suomen tehokkain puolustaja on ollut yllättäen 21-vuotias Ässät-pelaaja. Lindell tiedettiin hyväksi, mutta kuka olisi uskonut hänen olevan jopa näin hyvä? Pelaa puolustussuuntaan kuin vanha konkari ja iskee kylkeen pisteitä liukuhihnalta. Esalla on poikkeuksellinen taito lähettää kiekko ruuhkan läpi maalille, minkä vuoksi hän on näin tehokas pelaaja. Ensi kaudella Lindell peruuttelee Dalla Starsin organisaatiossa ja ei olisi suuri ihme, jos hän pitäsi ensi keväänä pysyvästi majaansa Dallasin kaupungissa.