Jääkiekon World Cup pelataan myös vuonna 2020

Keskiviikkona julkaistiin Kanadan Torontossa 17.9.–1.10. pelattavan jääkiekon World Cup -turnauksen kahdeksan joukkueen alustavat, 16 pelaajaa sisältävät kokoonpanot. Suomen rosteri keräsi kotimaan mediassa luonnollisesti isoimman huomion, mutta tärkein uutinen tuli kaiken pelaajahässäkän ohessa.

NHL ja NHLPA (pelaajayhdistys) ovat sitoutuneet tekemään World Cupista neljän vuoden välein järjestettävän jatkuvan perinteen.

NHL:n apulaiskomissaari Bill Daly myönsi World Cupin lehdistötilaisuudessa, että NHL on sitoutunut useampaan, säännollisin väliajoin järjestettävään turnaukseen ja ainakin 2020 on liigan osalta lyöty lukkoon.

Pelaajayhdistyksen toimitusjohtaja Donald Fehr vakuutteli, että aikomus on kasvaa ajan kuluessa ja vakiinnuttaa World Cupin asema jääkiekkomaailmassa, niin brändinä kuin fanien silmissä.

”Aiemmat World Cupit olivat loistavia tapahtumia, mutta ne eivät kestäneet säännöllisesti järjestettävän turnauksen tuomia haasteita”, kommentoi Fehr.

Nyt järjestettävään turnaukseen oman mausteensa tuovat Team North America ja Team Europe, joista ensimmäiseen on valittu kanadalaiset ja yhdysvaltalaiset young gunit, parhaimmat alle 23-vuotiaat pelaajat. Team Europe puolestaan koostuu Suomen, Ruotsin, Venäjän ja Tšekin ulkopuolelta valittavista pelaajista (mm. Anze Kopitar, Leon DraisaitlFrederik Andersen).

Tässä muodossa pelattavaa kahdeksan joukkueen turnausta ei haluta lyödä vielä lukkoon tulevia turnauksia varten, sillä 12 vuoden tauon jälkeen haluttiin kokeilla erilaista ja niin tehtiin. Jälkipuinnin aika on lokakuun jälkeen ja silloin olemme varmasti viisaampia, missä muodossa ja millä joukkueilla turnaus pelataan vuonna 2020.

Varmaa on se, että jääkiekkofanit ottavat turnauksen vastaan avosylin. Mielenkiintoista on myös nähdä, kärsiikö olympiajääkiekon asema inflaation, mikäli World Cup tulee jäädäkseen.

Kuva: Brian Bahr/Getty Images