Päivän MM-poiminta: herännyt karhu

Faneille.com poimii tänään MM-poiminnassa esiin Venäjän, joka on Leijonien viimeinen vastustaja lohkovaiheessa.

Venäjä on turnauksen suurimpia suosikkeja, sillä hallitseva maailmamestari on jälleen huippukovalla ryhmällä liikenteessä. Venäjällä on neljä loisteliasta hyökkäyskolmikkoa, kivikova puolustus, joka koostuu KHL:n parhaimmistosta sekä erittäin nimekäs maalivahti.

Tänään Venäjä kohtaa Slovakian, joka otti eilen pataan Leijonilta maalein 3-0. Slovakian jatkomahdollisuudet alkavat hupenemaan, joten joukkueen olisi erittäin tärkeää saada tänään Venäjältä pisteitä. Ottelusta voi toki tulla tasainen, mutta Venäjä hallitsee kenttätapahtumia selvästi ja tulee myös Slovakian kaatamaan. Alun pienet ongelmat ovat historiaa ja Venäjä on aloittanut matkansa kohti MM-kultaa.

Itänaapurimme voitti neljästä ensimmäisestä ottelustaan kolme: Norja, Tanska ja Slovenia saivat kokea Venäjän kovuuden. Yhdysvallat otti kuitenkin sensaatiomaisen voiton Venäjästä, joten hallitsevan mestarin alkuturnaus on ollut hyvin keskinkertainen. Myös Norja, Tanska ja Slovenia onnistuivat horjuttamaan venäläisiä ajoittain eikä mestarin peli lähtenyt todenteolla kulkemaan.

Viime ottelussa Oleg Znarokin suojatit näyttivät osaamistaan: Venäjä oli nälkäinen, yritteliäs, taitava ja tehokas. Juuri sellainen Venäjä, joka taistelee MM-kullasta. Valko-Venäjä kaatui maalein 7-0, joten joukkue antoi todellisen myrskyvaroituksen muiden maiden suuntaan. Surffailu ja läpsyttely on saatu kuriin ja jatkossa Venäjä tulee olemaan kisojen eliittiä.

Vaikka esimerkiksi Kanadalla ja Ruotsilla on paljon hyviä NHL-pelaajia, ei heidän potentiaalinsa ole yhtä iso kuin Venäjällä. Venäläispelaajat ovat olleet paljon yhdessä, heillä on tuttu sapluuna ja he ovat isolla jäällä parempia kuin pohjoisamerikkalaiset. Jos ja kun se potentiaali tulee täydellisesti esiin, ei Venäjälle löydy pysäyttäjää tässä turnauksessa.

Kanadan Sidney Crosby tai Claude Giroux ovat yhtäkkiä hyvin pieniä, kun KHL-pelaajat Artemi Panarin ja Vadim Shipachyov aloittavat oman show’nsa. NHL:ssä tilanne olisi toinen, mutta nyt pelataan MM-kisoja.

Ja ei Venäjän peli perustu KHL-nimiin, vaan joukkueessa on huippukovia NHL-pelaajia, jotka tuovat loistavan taustatuen itänaapurimme kärkipelaajille. Esimerkiksi Jevgeni Malkin sekä Vladimir Tarasenko ovat parhaimmillaan NHL:n eliittiä ja he tekevät Venäjästä viimeistään kisojen suosikki numero uno’n

Päivän betsipoiminnat

Slovakia – Venäjä : Ilya Kovalchukin pisteet yhteensä

 • Merkki: yli 1.5
 • Kerroin: 3.55
 • Ilyan surffailut on surffailtu ja nyt häneltä sopii odottaa tulosta. Slovakia joutuu tänäänkin kovaan pyöritykseen, jonka mestarina häärii Kovalchuk.

Saksa +2.5 -Tshekki

 • Merkki:2
 • kerroin: 1.74
 • Saksalla ei ole kiekollisesti mitään annettavaa ja se pyrkii puolustamalla kiusaamana Tshekkia, mutta se ei riitä. Tshekki tulee kävelemään kotiyleisönsä edessä Saksan yli.

Slovenia – USA : Ylivoimamaaleja yhteensä

 • Merkki: yli 1.5
 • Kerroin: 2.22
 • Jenkit on ollut parissa viime ottelussa kaukana parhaastaan, mutta tänään se palaa tasolleen. Slovania joutuu rikkomaan, mikä tarjoaa Yhdysvalloille paljon ylivoimamahdollisuuksia. Jenkeillä on huikea määrä taitoa ja he pistävät vähintään kaksi ylivoimamaalia tupiin.

Sveitsi – Kanada : Ylivoimamaaleja yhteensä

 • Merkki: yli 1.5
 • Kerroin: 1.80
 • Kanadaan pätevät samat perustelut kuin Jenkkeihin. Eilinen lepsuilu on unohdettu ja Kanada tulee iskemään kovaa Sveitsin niskaan.
Kokonaiskerroin: 24.68
Kohteiden sekä kertoimien lähteenä on käytetty NordicBet- sekä Betsson-sivustoja.