Jokereiden vuosi käyntiin KHL:ssä

Vuoden 2015 KHL-ottelut alkavat Jokereiden osalta koitoksella Dinamo Minskiä vastaan. Kohtaaminen on joukkueille jo kauden neljäs. Jokerit on voittanut kaksi viimeisintä ottelua maalein 2-3 ja 3-1, Minsk puolestaan voitti Jokereiden KHL-historian avausottelun Helsingissä syyskuun 4. jatkoajan jälkeen maalein 4-5.

Hyökkäysvoittoinen Minsk

Jokereiden lauantainen vastus on läntisen konferenssin kuntopuntarin kärkisijoilla; 10 viime ottelusta Minsk on hävinnyt vain yhden. Vain TsSKA Moskova on kyennyt lännessä vastaamaan valkovenäläisjoukkueen hurjaan vireeseen. Näissä kymmenessä ottelussa Ľubomír Pokovičin miehistö on iskenyt 40 maalia ja päästänyt 24.

Joukkueen pistemiehinä ovat tehojakson aikana häärineet tutut nimet. Joulukuun kahdeksan pelin tehot ovat tylyä luettavaa joukkueen kärkimiesten osalta: Nick Bailen 2+8, Jonathan Cheechoo 7+4, Charles Linglet 3+6, Matt Ellison 5+5 ja Paul Szczechura 5+5.

Jokereiden oltava tarkkana

Peräti neljä viimeisestä viidestä pelistään hävinnyt Jokerit hakee paluuta voittojen kantaan. Sveitsin Davosissa pelatuille Spengler Cupin otteluille ja niistä tulleille kolmelle tappiolle ei hirveästi kannata antaa painoarvoa, mutta voitto vuoden ensimmäisestä pelistä antaisi hyvän suunnan hektiselle tammikuulle ja helmikuulle.

Minsk on KHL:n kuumimpia joukkueita, ja valkovenäläiset janoavat voittoa pitääkseen toiveet noususta pudotuspelien kotiedun tuntumaan elossa. Kovalla itseluottamuksella tänään kaukaloon luisteleva Minsk tulee ottelun alkuun kovaa, ja Jokereiden on oltava valmiina kovaan prässiin heti ottelun alusta alkaen.

Sanomattakin on selvää, että Minskin tehokkaan ylivoiman (26.3, sarjan toiseksi paras) edessä ei pidä aikaa boksissa kuluttaa.

Seuraa näitä

– Virheistä rankaistaan tänään armotta. Kumpi tekee vähemmän henkilökohtaisia virheitä, voittaa tänään.
– Jokereiden maalivahtipeli. Henrik Karlsson oli jo lunastamassa itselleen kiistatta ykkösveskan paikan, mutta taso on laskenut aavistuksen.
– Steve Moses. Mies ei ole sopinut ensi kaudelle jatkosopimusta, ja tähyääkin omien sanojensakin mukaan NHL-kaukaloihin. Kevään edetessä jatkamalla nähtyjä otteita sopimustarjous useammaltakin NHL-joukkueelta on varma.

Kokoonpano tänään

9 Niklas Hagman – 39 Niko Kapanen – 61 Tommi Huhtala
76 Jere Sallinen – 26 Petteri Wirtanen – 50 Juhamatti Aaltonen
67 Linus Omark – 42 Petr Koukal – 12 Steve Moses
18 Semir Ben-Amor – 14 Tomi Mäki – 28 Jani Rita

4 Ossi Väänänen – 13 Ryan Gunderson
77 Niko Peltola – 6 Topi Jaakola
55 Atte Ohtamaa – 47 Ville Lajunen
60 Santeri Saari

1 Henrik Karlsson (31 Riku Helenius)

Poissa Jokereilta loukkaantumisten takia ovat Riku Hahl, Oskari Korpikari ja Daine Todd. 

Minskiltä loukkaantumisten takia poissa ovat hyökkääjät Artur Gavrus ja Ivan Svarny (KHL-sivujen mukaan). Puolustajien Lukas Krajicekin ja Ivan Svarnyn pelaaminen on epävarmaa.

Vedonlyönti

Jokerit on ottelussa ennakkosuosikki, mutta Minskin pirteät otteet yhdistettynä Jokereiden yli 10 päivän taukoon KHL-otteluista aiheuttavat kiinnostusta myös tasapelin tai jopa vierasvoitonkin suuntaan. Tuplamahdollisuus X2 saa kertoimen 2.14, mikä on pelattava kerroin yllätystä hakeville pelaajille.

Maaleja

Pitkä tauko ja kovassa vireessä olevan joukkueen kohtaaminen puoltaisivat normaalissa tilanteessa tarkkaa ja vähämaalista peliä. Tänään kovassa vireessä oleva LoKoMo-ketju ja Minskin tulikuumat ulkomaalaisvahvistukset pitänevät kuitenkin huolen siitä, että yli 4.5 maalia ottelussa nähdään. Kerroin tälle maistuva 1.65. Pidän myös todennäköisenä yli viiden maalin lopputulemia, ja yli 5.5 maalia saa kertoimen 2.25.

Vetovalinnat

Jokerit-Minsk yli 4.5 maalia 1.65
yli 5.5 maalia 2.25
Avtomobilist-Neftehimik 1.62

Kaikki kertoimet ovat NordicBetin kertoimia, kohteisiin pääset tästä! Muista myös NordicBetin 200% talletusbonus uusille asiakkaille!