Jokerit kaatoi Kazanin Heleniuksen johdolla

Eipä tullut torstaista aivan sellaista kiekkojuhlaa, mitä odotimme etukäteen. Tästä kiitos Jokereiden tyrmäävälle ensimmäiselle erälle ja Ak Bars Kazanin housuunlaskemiselle. Helsingissä nähdystä prässistä ja kovasta karvauksesta ei ollut tietoakaan, ja Jokerit pääsi viemään peliä suunnitelmien mukaan: rauhassa ja matalalla tempolla. Peli oli Jokereiden hallussa kolmatta erää lukuunottamatta, ja kun Riku Helenius oli maalilla vireessä, riittivät Steve Mosesin ja Niklas Hagmanin maalit 1-2 voittoon.

Hagman ja Moses latoivat alkutahdit

Ottelun alku oli hermostunutta peliä puolin ja toisin, kun molemmat joukkueet tuntuivat hakevan asetelmia illan koitokseen. Matala tempo sopi Jokereille enemmän kuin hyvin.

Rauhallisen alun jälkeen nelosketjun soturi Semir Ben-Amorin karkasi puolittaiseen läpiajoon kuuden minuutin kohdalla. Tilanteessa nuori Kazan-puolustaja Damir Musin joutui rikkomaan Ben-Amoria jäähyn arvoisesti.

Seuranneen Jokereiden ylivoiman aikana Niklas Hagman iski kauden 15. maalinsa Ryan Gundersonin ja Juhamatti Aaltosen syötöstä. Anders Nilsson sylki Gundersonin viivalaukauksen eteensä, ja Hagmanilla oli helppo työ siirtää keikko tyhjään maaliin.

Jokereiden toisesta maalista kiitos kuuluu Kazanin pakkipari Ilja Nikulin-Konstantin Kornejeville. Oman pään hyökkäyksenkäynnistys oli todella koominen, kun ensin Nikulinin syöttö karkasi Kornejevin luistimesta Petr Koukalin lapaan, ja jatkotilanteessa Nikulin pyllähti vapauttaen Steve Mosesin nokikkain Nilssonin kanssa. Mosesin tarkka sijoitus oikeaan alakulmaan siirsi Jokerit jo 0-2 johtoon.

Toinen erä Jokereiden hallintaa

En tiedä, mitä Kazanin pelille reilun viikon aikana on tapahtunut, mutta Helsingissä nähdystä intensiteetistä ei ollut jälkeäkään.

Toisessa erässä isäntien harvat paikat tulivat ylivoimalla, kun Petr Koukal ja Santeri Saari kävivät istumassa kakkoset mieheen. Jokereiden alivoimanelikko söi Atte Ohtamaan johdolla urhoollisesti kiekkoa, ja hieman hermostuneesti ottelussa esiintynyt Riku Helenius torjui ne vedot, jotka pitikin.

Erän vaarallisimmat tilanteet tulivat vierasjoukkueelle. LOKOMO-ketju oli totutun vahva ja isäntien hitaanlainen puolustus oli jatkuvasti ongelmissa liukkaiden Mosesin ja Linus Omarkin kanssa. Etenkin hyvällä jalalla ollut Moses oli lähellä murtautua maalintekoon useamman kerran.

Erän loppupuolella Topi Jaakola kiskaisi vielä rannelaukauksen viivalta ylärimaan, mutta lähemmäs ei vierasjoukkue maalia päässyt. Näin päätöserään lähdettiin 0-2 tilanteesta.

Helenius kesti paineen

Riku Helenius kesti paineen (Pekka Rautiainen)

Kazan tuli kovaa kolmanteen erään, mutta vasta kolmannen ottelunsa puolentoista kuukauden sisällä pelannut Helenius oli mies paikallaan. Kazan vei laukaukset viimeisessä erässä 13-5, mutta Helke kesti kotijoukkueen painostuksen.

Nollaa ei Helenius kuitenkaan pelannut. Ajassa 44.24 Petteri Wirtanen otti kahden minuutin koukkaamisjäähyn, jonka aikana Ak Barsin Ilja Nikulin pommitti Justin Azevedon poikkisyötöstä Kazanin 1-2 kavennusmaalin.

Enempää maaleja ei Kazanin painostuksesta huolimatta nähty, ja näin Jokereille arvokas 1-2 vierasvoitto.

Riku Heleniuksen, Erkka Westerlundin ja Niko Peltolan kommentit ottelusta luettavissa illan aikana Faneille.comin sivuilla.