Jatkuuko sarjakärki HIFK:n hirmuvire Espoossa?

Sarjakärki HIFK kohtaa tänään Bluesin toistamiseen tämän kauden aikana. Blues-HIFK-ottelun lisäksi Liigassa pelataan kaksi ottelua torstain kierroksella.

Puhtaalla pelillä pelannut Helsingin IFK antaa Bluesille tänään revanssimahdollisuuden Espoon Barona-areenalla. HIFK ja Blues avasivat runkosarjataipaleensa Helsingissä, missä kotijoukkue oli tuolloin maalin verran vahvempi. Blues lähtee revanssihengessä tänään kovakuntoisen vierasjoukkueen kimppuun.

Espoolaisten runkosarja ei ole lähtenyt parhaalla mahdollisella tavalla käyntiin: kolmesta ottelusta on karttunut vain kolme runkosarjapistettä, eikä maalejakaan ole syntynyt kuin viisi kappaletta. Kai Kantola on tehnyt Bluesin maaleista yli puolet, sillä voimahyökkääjän maalisaldo näyttää kolmea. Bluesin ongelmat ovatkin olleet hyökkäyspäässä, missä tehottomuus on koitunut ongelmaksi.

HIFK:n alku on ollut sen sijaan päinvastainen – kolmen ottelun jälkeen helsinkiläislauma ei ole menettänyt yhtään pistettä. Runkosarjan kärjessä majaileva HIFK on ollut vakuuttava jokaisella pelialueella ja ratkaisijoita on löytynyt laajalti. HIFK:n maalisuhde on kolmen ottelun jälkeen 14-4.

Kauden toinen paikallinen

HIFK lähtee kauden toiseen paikallispeliin selvänä ennakkosuosikkina, mutta Blues on totutusti syttynyt HIFK:iä vastaan aina. Kauden ensimmäisessä kohtaamisessa Blues siirtyi jo avauserässä 2-0-johtoon, mutta menetti otteensa loppua kohden ja joutui poistumaan Nordikselta nolla pistettä taskussaan.

HIFK näytti tuolloin jo hyviä otteita kentällä, mutta joukkueen peli on parantunut roimasti seuraavissa mittelöissä. Tilillä on Blues-voiton lisäksi Kärppien ja Sportin päänahat. Monesti alkukaudesta nähdään tähdenlentoja, jotka kestävät vain lyhyen ajan, mutta HIFK:ssä ei näin tapahdu.

Päävalmentaja Antti Törmänen on tuonut HIFK:iin aivan uutta potkua. Joukkueen kurinalaisuus, vauhti, tahto ja tehokkuus ovat lähes täydellisellä tasolla, minkä vuoksi menestystä on tullut. HIFK:n kärkipelaajat Tomas Zaborsky, Juuso Puustinen, Corey Elkins ja Matti Kuparinen ovat päässeet heti tehoille, mutta parannettavaa löytyy vieläkin. Kärkiosaston lisäksi HIFK:ltä löytyy iso joukko uusia tulijoita: Mika Partanen, Robert Leino, Matti Lamberg ja Jasse Ikonen ovat olleet huikeassa tikissä alkukauden peleissä. Tästäkin voidaan lähettää iso kiitos Törmäsen suuntaan.

HIFK:llä on ollut paljon onnistujia hyökkäyspäässä, mutta Bluesista ei voi sanoa samaa. Ainoastaan Kai Kantola ja Stefano Giliati ovat kantaneet vastuunsa, mutta kaksikko tarvitsee visusti tulitukea muilta. Muun muassa Miro Aaltosen täytyy parantaa, sillä isoa roolia kantava taitopelaaja on vielä nollassa pisteessä. Varsinkin tänään tarvitaan Aaltoseltakin tehoja, kun Kim Hirschovits on loukkaantumisen vuoksi kokoonpanon ulkopuolella.

Blues maalilla nähdään tänään Jani Nieminen ja HIFK-maalilla puolestaan Ville Husso.

Seuraa heitä:

Kai Kantola: Tämä voimapesä iski HIFK:iä vastaan upean maalin kauden avausottelussa. Bluesin ehdoton ykköspelaaja alkukauden aikana. Pelaa monipuolisesti ja kovaa, sekä taitaa selvästi myös maalinteon.

Matti Lamberg: Hyvin samanlainen pelaaja kuin Kantola, mutta vain paljo nuorempi. 21-vuotias Kärpät-kasvatti on Liigan parhaimpia taklaajia ja on säväyttänyt HIFK:ssä alkukaudella. Myös mainettaan parempi pelaaja kiekollisessa pelissä.

Arvio:

HIFK:n vahva puolustuspeli ja tehokas hyökkäyspeli ovat myrkkyä Bluesille. HIFK tuskin pystyy dominoimaan kenttätapahtumia, mutta hallitsee ottelun kulkua kurinalaisella pelillään. Tänään on luvassa paljon vauhtia ja rymistelyä, joita näiden joukkueiden kohtaamisissa on totuttu näkemään.

Veikkaus: HIFK hakee vierasvoiton lukemin 4-2.

Kierroksen muut ottelut:

  • Sport-SaiPa
  • TPS-KalPa

Voit seurata otteluita Ruutu.fi -palvelun kautta. Kaikki ottelut alkavat kello 18:30.