Jokereille voitto tunnerikkaassa ottelussa – Aaltoselle voittomaali

Jääkiekko on parhaimmillaan hieno laji. Sunnuntain ottelu Jokerit-TsSKA tuskin jätti ketään kylmäksi. Vaikka maaleja nähtiin Jokereiden 2-1 voittoon päättyneessä ottelussa vain kolme, tempo ja intensiteetti loivat hallille reilun kuukauden päässä siintävien pudotuspelien kaltaisen tunnelman.

– Saatiin tänään alivoimat tapettua, Henke pelasi hyvän pelin maalilla ja kärkijätkät teki ratkaisumaalit. Hyvä ja reilu peli, ei siellä mitään sikailuja ollut. Molemmat joukkueet pelasivat kovaa ja se oli hyvää jääkiekkoa, tiivisti ottelun Riku Hahl tavanomaisen tyhjentävästi.

Ensimmäinen erä viihdyttävin

Ensimmäinen erä oli yksi viihdyttävimmistä tämän kauden KHL:ssä. Vaikka kumpikaan joukkue ei onnistunut maalinteossa, 18 taklausta ja todella kova luistelutempo antoivat esimakua siitä, minkälainen ilta on tulossa.  Yleisö viihtyi ja Jokerit sekä KHL saivat jälleen kerran erittäin hyvää markkinointia täpötäyden Hartwall Arenan edessä.

Avausmaalia saatiin odottaa aina 35. peliminuutille saakka. Tehottomasti pyörineen Jokeriylivoiman aikana Steve Moses löysi tyhjää tilaa laidalta, nousi maalille ja laukoi limpun TsSKAn maalia tänään vartioineen Kevin Lalanden kainalosta maaliin.

Maali oli tyypillistä Mosesta. Kun muut Jokeripelaajat pyörivät näennäisen vaarallisesti kulmissa ja huonoissa vetosektoreissa, Moses käytti hyväkseen hetkeksi auenneen tilan ja ajan, ajoi maalille ja laukoi kun siihen oli paikka.

Keisarille voittomaali

Kolmannessa erässä ottelu jatkui tasaväkisenä kamppailuna, jossa ote oli hienokseltaan vierailija TsSKA:lla. Toisen erän lopun Tomi Mäen ja kolmannen viidennellä minuutilla helpohkosti tuomitun Mosesin koukkaamisjäähyn aikana TsSKAn tasoitusmaalia tuntui odottavan koko areena, mutta loistavasti torjunut Henrik Karlsson ja uhrautuvasti taistellut alivoima pitivät Jokerit maalin johtoasemassa.

Ajassa 49.03 Jokereiden Juhamatti Aaltonen näpäytti kriitikoita. Vain hetkeä aiemmin katsomosta kuultu huuto ”Aaltonen, sä oot paska!” hukkui 13 000 ihmisen riemuitsemiseen Keisarin piiskatessa kiekon siniviivan tuntumasta TsSKA-maalin yläkulmaan. Osuma oli oululaiselle kauden 9., ja maistuu varmasti Aaltoselle itselleen todella makealta.

Tunteet nousivat pintaan

TsSKA nousi maalin päähän vain reilu minuutti Aaltosen maalin jälkeen. Vaarattomalta tuntunut TsSKA-hyökkäys oikealta laidalta päättyi Jan Mursakin jättösyöttöön Igor Makaroville, jonka nopeasti lähtenyt laukaus yllätti muuten täydellisen ottelun pelanneen Karlssonin hivenen helposti kilpikäden puolelta.

Muutamaa minuuttia myöhemmin samainen Makarov kolasi keskialueella Jokereiden Semir Ben-Amorin takaa päin, mikä päättyi lopulta Ben-Amorin ja Makarovin väliseen pystypainiin.

Tilanteesta olisi ehdottomomasti kuulunut viheltää Makaroville vähintään kakkonen estämisestä, jopa isompikin rangaistus olisi pysynyt kohtuulisuuksien rajoissa.

– Ihan sama se nyt on, oisko siitä pitänyt viheltää jäähy vai ei. Se meni jo, se on lätkää, kommentoi tilannetta Makarovin taklauksen kohde Ben-Amor.

Jokereiden johto kesti loppuun asti

TsSKA tuli päälle vimmatusti ottelun lopussa, mutta Jokerit taisteli ja uhrautui, blokkasi tukun laukauksia ja säilytti johtoasemansa ottelun loppuun saakka.

Koko ottelun laukaukset menivät vieraille 17-31, joten Jokerit saa olla tyytyväinen täyteen pistepottiin.

– Sarjataulukko ei valehtele, kyllä sarjan paras ja työteliäin porukka oli tänään vastassa. Olen tyytyväinen koko joukkueen esitykseen, ja Karlsson pelasi tänään maalilla hyvin. Vähämaalisissa otteluissa ensimmäisen maalin merkitys korostuu, ja tänään me saimme sen. Hyvä taistelu koko joukkueelta, tiivisti ottelun jälkeen Jokereiden Erkka Westerlund.

Jokereiden matka kohti play off -kevättä jatkuu tiistaina vierastottelulla Severstal Tšerepovetsia vastaan. Reissu on poikkeuksellisesti päivän reissu, joten Finnairin motto illaksi kotiin todellakin pitää paikkansa tässä tapauksessa.