Jokerit kauden kovimpaan testiin

Perjantaina klo 18.30 tarjotaan kiekkoherkkua kansalle oikein isolla kädellä, kun KHL:n läntisen konferenssin kärkikamppailussa kohtaavat Pietarin SKA ja Helsingin Jokerit.

Joukkue täynnä yksilötaitoa

Ilya Kovalchuk, Artemy Panarin, Viktor Tikhonov, Roman Cervenka, Dmitry Kalinin. Siinä muutamia nimiä SKA:n kivenkovasta kokoonpanosta. Toistaiseksi yksilöt ovat onnistuneet myös joukkueena, ja SKA on hävinnyt vain yhden ottelun Atlant Mytištšille vieraissa.

– Vastassa on neljä todella taitavaa ketjua, ja meidän täytyy onnistua joukkueena jos haluamme voittaa, tiivistää Jokereiden Steve Moses. 

Jokereiden viisikkopuolustus toimi edellisessä Atlant-ottelussa ensimmäistä erää lukuunottamatta mallikkaasti. Nukahduksiin ei SKA:ta vastaan joukkueella ole varaa, sillä omissa soi hyvin nopeasti virheiden jälkeen. Valmentaja Erkka Westerlund on reagoinut otteluun laittamalla kokoonpanoon seitsemän puolustajaa ja 11 hyökkääjää. Muutos kertoo siitä, että tänään tiedostetaan altavastaajan asema ja otteluun lähdetään puolustustaistelua odottaen.

Vaikea iltapuhde tulossa

Perjantai-ilta, SKA:n kotimatsi ja halli täynnä porukkaa. Jos Jokerit voittaa tänään, voidaan sitä pitää pienoisena ihmeenä. Maalivahtipelin ja viisikkopelaamisen hyökkäys- ja puolustussuuntaan on onnistuttava täydellisesti, jotta Jokerit nappaisi ottelusta pisteitä.

SKA pyrkii kontrolloimaan pelivälinettä ja Jokereiden on pystyttävä iskemään kiilaa isäntien pelinrakenteluun. Tikhonovia ja kumppaneita ei voi päästää ylittämään omaa siniviivaa kiekollisena täydestä vauhdista, ja mitä enemmän SKA joutuu painimaan irtokiekoista päädyssä, sitä parempi Jokereiden voittomahdollisuus on.

Sanomattakin on selvää, että erikoistilannepelaamisen on oltava hyvällä tasolla. Turhiin jäähyihin ei ole varaa, ja samalla omat ylivoimatilanteet olisi hyödynnettävä maksimaalisesti.

Westerlund kuitenkin muistuttaa Jokereiden verkkosivuilla siitä, ettei peliin olla lähdössä vain ottavaksi osapuoleksi

– Tiedämme, että pystymme ylivoimaistakin joukkuetta vastaan pelaamaan ja voittamaan. Niin on tehty ennenkin. Eikä vastustaja kuitenkaan niin ylivoimainen ole.

Jokereiden kokoonpano

Maalilla jatkaa odotetusti Riku Helenius ja Ossi Väänänen tekee paluun puolustukseen.

9 Niklas Hagman – 39 Niko Kapanen – 50 Juhamatti Aaltonen
61 Tommi Huhtala – 71 Kurtis McLean – 14 Tomi Mäki
67 Linus Omark – 42 Petr Koukal – 12 Steve Moses
76 Jere Sallinen – 32 Riku Hahl

13 Ryan Gunderson – 47 Ville Lajunen
55 Atte Ohtamaa – 10 Jere Karalahti
6 Topi Jaakola – 3 Daine Todd
4 Ossi Väänänen

31 Riku Helenius (1 Henrik Karlsson)

Vedonlyönti

Ottelun lähtökohdat huutaa puolustuskamppailua ja keskialueen nyhväämistä, ja minua kihetoo alle 5.5 maalin saama kerroin 2.00.  Isketään se lapulle, mutta suosittelen varovaisuutta. Ottelu voi käytännössä päättyä miten vain, ja se on vedonlyönnin näkökulmasa äärimmäisen vaikea.

Päivän muista otteluista poimin lapulleni Barys Astanan ja Sibirin välisestä ottelusta alle 5.5 maalia, sekä Dinamo Minskin ja Slovan Bratislavan kohtaamisessa yli 4.5 maalia. Ugh.