Jokerit voitti, Harjulle avausmaali

Jokerit palasi voittojen tielle sunnuntaina, kun Slovan Bratislava kaatui maalein 2-4. Illan hahmoihin lukeutui Henrik Karlsson, joka myös palkittiin Jokereiden parhaana  pelaajana.

Isännät odotetun kovalla tempolla avauserään

Jokerit sai otteluun vauhdikkaamman startin Jani Ridan karatessa läpiajoon minuutin pelin jälkeen. Tolppa kuitenkin pelasti Jarlosvav Janusin ja Slovanin nopealta takaiskumaalilta.

Täpötäysi Slovnaft Arena kannusti raivokkaasti omiaan laulaen, taputtaen ja välillä jopa seistenkin, mikä ruokki entisestään energisesti otteluun tullutta Slovania: Erkka Westerlundin odottama hullunmylly oli tosiasia. Slovan vei avauskymppiä miten halusi ja Jokerit oli täysin vastaantulija.

Vahvan painostuksen seurauksena Jokerit joutui rikkomaan, ja lopulta Ville Lajusen kakkosen aikana Ladislav Nagy katkaisi viiden ottelun kuivan putkensa ja iski isännät 1-0 johtoon.

Lajusen jäähyä edelsi Jere Karahden ja isäntien Andrej Stastnyn perinteinen kölimöykky, josta lisäksi Karalahdelle tuomittiin jäähy korkeasta mailasta.

Kuka muu muka?

Jokereiden tasoituksen iski Linus Omarkin syötöstä Steve Moses. Hyvä, että Petr Koukalin ketju jatkaa hyviä otteitaan, mutta tällä hetkellä he ovat ainoita pelaajia, jotka pystyvät järjestään luomaan painetta vastustajien päätyyn ilta toisensa jälkeen. Apua kaivattaisiin myös muilta kejtuilta, sillä jos ei maaleja, niin hyökkäyspään paine tuo ajan myötä Jokereille lisää ylivoimatilanteita.

Jokereiden alivoima testissä toisessa erässä

Molemmat joukkueet tulivat toiseen erään huomattavasti ensimmäistä rauhallisemmalla tempolla. Turhia riskejä ei hyökkäyspelissä otettua, ja erän alku oli hyvin passiivista peliä.

Kesken uneliaan jakson Jani Rita siirsi Jokerit 2-1 vahvan nousunsa päätteeksi, kun toista erää oli pelattu viisi minuuttia. Laiskasti tilanteen pelannut Slovan-puolustus saa ottaa maalista ison miinuksen tilastohinsa.

Jokerit hyödynsi toistamiseen Slovanin huolimattoman pelaamiseen omassa puolustuspäässä, kun maalinedustalle täysin vapaaksi unohtunut Koukal siirsi Jokerit jo kahden maalin karkumatkalle Omarkin syötöstä ajassa 29.57.

Karalahdella pimeni

Toisen erän lopussa Karalahdelta katkesi yhteys tilannetajun ja impulssien välillä. Jeren päästyä kahden minuutin koukkausjäähyltään hän lanasi samoilla vauhdeilla viivalla olleen Slovan-pelaajan takaapäin. Seurauksena täysin ansaitusti 2+10 minuutin jäähy selästä taklaamisesta.

Ymmärrän Karalahden pienen protestin, sillä tilanteessa Slovanin pelaaja tiesi tasan tarkkaan, että Karalahti on tulossa jäähyboksista. Väitän jopa, että hän näki Karalahden luistelevan kohti itseään ja käänsi tarkoituksellisesti selkänsä Jokereiden numerolle 10. Kuitenkin, ei se missään tapauksessa oikeuta Karalahden taklausta, etenkään oman joukkueen ollessa johtoasemassa. Jokereiden mallikkaasti toiminut alivoimapeli kuitenkin selvitti tilanteet, eikä erässä nähty enempää maaleja, Karalahti pääsi pälkähästä.

Harjulle avausmaali

Puoli Suomea ja koko Jokerit huoahti helpotuksesta, kun alkukauden ilman maaleja pelannut Johan Harju survoi vieraat ratkaisevaan kolmen maalin johtoon ajassa 44.47. Maali oli Harjulle Jokeri-paidassa ensimmäinen.

– Ei ollut kaunis maali. Rita pelasi kiekon syvälle, ja jotenkin se pomppi maalin eteen. On ollut vaikeaa, kun ei ole päässyt pelaamaan ja normaalisti teen useammankin maalin kauden aikana, joten totta kai hieno tunne saada maali alle, kommentoi Harju ottelun jälkeen.

Isokokoinen ruotsalaishyökkääjä jakoi kiitosta myös maalivahti Karlssonille ja joukkueen erikoistilannepelaamiselle.

– Hyvää ylivoimaa ja alivoimaa tänään, ja lisäksi Karlsson oli maalilla mies paikallaan.

Takaa-ajo jäi vajaaksi

Isäntäjoukkue kavensi ajassa 54.09, kun Ossi Väänänen kaatoi Žiga Jegliin rangaistuslaukauksen arvoisesti. Jeglic ei erehtynyt, vaan reväytti jäätävän pommin Karlssonin hanskakäden yläkulmaan.

Maalin jälkeen isännät pääsivät heti perään yrittämään ylivoimalla, kun Jere otti jäähyminuutit numerot 19. ja 20., mutta tällä kertaa ilman tulosta. Slovan yritti kavennusta ilman maalivahtia, mutta Jokerit taisteli sinnikkäästi, eikä lisämaaleja enää nähty. Näin Jokereille arvokas vierasvoitto maalein 2-4.