Jokerit voittoputkessa Toljattiin

Jokerit otti KHL:ssä jo kauden viidennen voittonsa kuudennesta pelistä, kun Neftehimik Nižnekamsk kaatui värikkäiden vaiheiden jälkeen lukemin 5-7. Vieraiden ehdottomat sankarit olivat tehot 3+1 kerännyt Niklas Hagman ja viisi syöttöpistettä kerännyt puolustaja Ryan Gunderson. Voitolla oli ikävä sivumaku, kun puolustaja Jere Karalahti (kuvassa) loukkasi polvensa peittäessään laukausta.

Heleniuksella heikko iltapuhde

Harvoin viittä maalia taakseen päästänyt maalivahti voi olla tyytyävinen suoritukseensa, eikä keskiviikko tehnyt poikkeusta. Jokereiden maalivahti Riku Helenius tiivisti mietteensä osuvasti Iltalehden haastattelussa ottelun jälkeen.

– En saanut pinnasänkyäkään kiinni, tuskaili mies omaa esitystään.

Jos on Jokereiden oman pään peli toiminut tähän mennessä valtaosin hyvin, keskiviikkoisessa ottelussa Neftehimikiä vastaan puolustuspeli oli karmaisevaa katsottavaa. Ottelu oli kokonaisuudessaan kuin toisinto Dinamo Minskiä vastaan pelatun ottelun alivoimapelistä, jossa karvaus ja vastustajien paineistus oli korkeintaan näennäistä.

Jokerit sai otteluun lennokkaan lähdön, kun Hagman viimeisteli jo illan kolmannen maalinsa pelikellon pysähtyessä aikaan 13.36. Ensimmäiselle erätauolle lähdettiin Jokeri-johdossa 4-1. Toinen erä kuitenkin muutti kaiken, ja Nižnekamsk nousi reilussa kymmenessä minuutissa tasalukemiin.

Heleniuksen mainitsemat pinnasängyt livahtivat maaliin puolentoista minuutin sisään. Puolustaja Berezin siirsi kiekon Heleniuksen selän taakse ajassa 23.17, ja vain 90 sekuntia myöhemmin Gleb Klimenkon matala laukaus yllätti Jokereiden maalivahdin pienestä kulmasta ja luvattoman helposti. Toiselle erätauolle lähdettiin vieraiden johdossa, kun Steve Moses iski Jokereiden illan viidennen terävällä rannelaukauksellaan.

Kolmannessa erässä Jokerit ratkaisi lopulta pelin Juhamatti Aaltosen ja Jere Sallisen maaleilla. Viimeinen erä oli jo parempaa puolustuspelaamista, eikä Nižnekamsk yhdestä lisämaalista huolimatta kyennyt uhkaamaan Jokereiden voittoa.

Päällimmäisenä ajatuksena ottelusta mieleeni jäi, että onneksi jääkiekko on tulosurheilua. Sekavasta esityksestä huolimatta Jokerit nappasi ottelusta sen tärkeimmän: kolmen pisteen voiton.

Erikoinen peli se oli. Saatiin hyvä lähtö, ja tunnetila että tämä peli on tässä. – Erkka Westerlund (Jokerit.com)

Perjantaina vastassa Togliatti

Jokereilla on mahdollisuus pistettä vaille täydelliseen vierasreissuun, kun perjantaina Lada Arenalla vastaan asettuu kautena vaisusti aloittanut, liigaan täksi kaudeksi palannut Lada Togliatti (Toljatti). Viidessä ottelussa pistetili on lihonnut vasta neljän pisteen verran, kun Nižnekamsk ja Dinamo Riika ovat kaatuneet kotiareenalla jatkoaikamaaleilla.

Toljatti kuuluu niihin joukkueisiin, joiden pitäisi kaatua pelaamalla vastuullista oman pään peliä. Hyökkäys on nuori, suhteellisen tasapaksu ja KHL-tasolla heikko, eikä puolustuspeli kuulu joukkueen vahvuuksiin. Alkukauden onnistujiin on kuulunut nuori, 23-vuotias sentteri Semyon Valuisky, joka johtaa joukkueensa pistepörssiä tehoilla 4+1. Muita noteerattavia nimiä on seuraan palannut, kokenut Alexander Chernakov ja kokenut slovakkipuolustaja Peter Podhradsky. 

Maalivahtikaksikko Jeff Glass-Ilya Ezhov ei myöskään ole millään tavalla huipputasoa. Glassin ura on ollut aavistuksen verran laskusuunnassa viimeisten vuosien aikana, eikä hänestä ole enää KHL-joukkueen voittavaksi ykkösvahdiksi. 28-vuotias Ezhov pelasi vuosia Pietarin SKAn organisaation kakkosmaalivahtina ja torjui siellä hyvin. Nyt tarjolla olisi ykkösmaalivahdin paikka, mutta Ezhov kohtaa aivan uudenlaisen tilanteen Ladan maalilla verrattuna menneeseen. Joukkue on huomattavasti SKA:ta heikompi, ja Ezhovin pitäisi pystyä tarjoamaan joukkueellen mahdollisuus voittoon ilta toisensa jälkeen. Mikäli Lada aikoo menestyä, mahdollisuudet ovat pitkälti Ezhovin varassa. Vielä on liian aikaista sanoa, kestääkö venäläisvahti hänelle asetetut paineet.

Jokerit ilman Karalahtea

Keskiviikko toi mukanaan myös vastoinkäymisiä, kun Alexander Ryazantsevin laukauksen blokannut Jere Karalahti loukkasi polveaan sen verran pahasti, ettei miestä perjantaina jäällä nähdä. Karalahden poissaolon myötä Jokereilta puuttuu iso määrä johtajuutta ja fyysistä preesensiä takalinjoilta. Todennäköisesti miestä paikkaamaan nostetaan keskiviikkona huilannut Ville Lajunen. 

Pelillisen hurlumhein jälkeen odotan Westerlundin painottaneen oman pään pelaamisen merkitystä. Jokereiden otteluraportissa Westerlund painotti, että tässä sarjassa hetkenkin nukahdus kostautuu omassa päässään. Rivien välistä luettuna Ladaa vastaan nähdään erittäin aktiivisesti puolustava ja korkealta prässäävä Jokerit.

En näe mitään syytä sille, etteikö Jokerit pystyisi voittamaan Ladaa Karalahden loukkaantumisesta huolimatta. Maalilla nähtäneen jo keskiviikon kamppailuun kaipaamani Henrik Karlsson. 

Epävirallinen tulosveikkaus:

Jokerit voittaa 2-4

Ladan puolustus- ja maalivahtipeli on selkeästi heikompaa kun Jokereilla. Viikon raskaasta vierasreissusta huolimatta Jokerit lähtee otteluun ennakkosuosikkina. Oman mausteensa otteluun tuo ”NHL-kokoinen” kaukalo, mikä takaa otteluun kovan temmon. Todennäköisesti peli etenee vauhdikkaasti päästä päähän, ja tilanteita etenkin Lada-maalilla tullaan näkemään runsaasti. Parempi joukkue tulee voittamaan.

Voita VIP-liput

Faneille

Yhteistyökumppanimme NordicBet kutsui meidät ensi viikon tiistain HK Vitjaz-otteluun, ja haluamme luonnollisesti faneja mukaan. Tarjolla on kaksi kahden hengen Platinum VIP-pakettia (sis. alakatsomopaikat, buffet-ruokailun ennen peliä, jälkiruokakahvit erätauolla sekä teeman mukaista ohjelmaa).

Toimi näin

Veikkaa alla olevaan kommenttikenttään Lada-Jokerit -ottelun lopputulos sekä viimeisen maalin syntyaika. Voit osallistua kisaan myös Facebookissa, kommentoimalla vastauksesi tämän postauksen alle. Ottelu pelataan perjantaina 19.9. Suomen aikaa klo 18.00, osallistumisaika päättyy perjantaina 19.9. klo 17.55.

Esimerkkivastaus: 2-4 54.49

Säännöt ja ehdot

1. Veikkauksessa haetaan Lada Togliatti – Jokerit -ottelun lopputulosta ja viimeisen maalin syntyaikaa. Ottelu pelataan perjantaina 19.9., osallistumisaika päättyy 19.9.2014 klo 17.55.
2. Osallistujan on oltava vähintään 18-vuotias ja hallittava Facebook-tiliään/s-postitiliään tai muuta vastaavaa osallistumistiliä henkilökohtaisesti.
3. Palkintona on kaksi (2) kappaletta kahden (2) hengen Platinum VIP-pakettia tiistain 23.9. Jokerit – HK Vitjaz -otteluun.
4. Mikäli kolme tai useampi henkilö veikkaa ottelun lopputuloksen oikein, veikkaukset asetetaan paremmusjärjestykseen viimeisen maalin syntyajan perusteella, jolloin lähimmäs viimeisen maalin syntyaikaa osunut veikkaus on sijalla yksi, toiseksi lähimmäs päässyt sijalla kaksi jne. Kaksi lähimmäs päässyttä veikkausta palkitaan.
5. Voittaja vastaa itse siitä, että hän pystyy ottamaan palkinnon vastaan. Palkintoon ei sisälly majoitusta tai matkakuluja Hartwall Arenalle.
6. Osallistujan on hallittava henkilökohtaisesti Facebook-tiliään/sähköpostiosoitetta tai muuta tiliä, jolla hän kilpailuun osallistuu.
7. Palkinto on henkilökohtainen, eikä palkintoa voi myydä, vaihtaa tai välittää eteenpäin.
8. Voittajaan/voittajiin otetaan yhteyttä 24 tunnin kuluessa Lada-Jokerit -ottelun päättymisen jälkeen sen median välityksellä, jolla voittaja on osallistunut.
9. Mikäli voittaja ei vastaa yhteydenottoon 24 tunnin kuluessa sen jättämisestä, palkinto välitetään eteenpäin.
10. On vain yksi kuningas.
11. Faneille.com pidättää oikeuden muutoksiin.

(Päivitetty to 18.9. klo 23.10: Sääntö nro 2 lisätty ”…Facebook-tiliään/s-postitiliään tai muuta vastaavaa osallistumistiliä henkilökohtaisesti. ”)