Karlsson nollasi Atlantin

Jokerit kohtasi neljännen kerran Moskovan liepeiltä lähtöisin olevan Atlant Mytishtshin joukkueen. Kolme edellistä kohtaamista olivat päättyneet Jokereille, mutta ottelut ovat kaikesta huolimatta olleet hyvin tiukkoja ja kaksi onkin päättynyt vain maalin eroon, toinen jatkoajalla ja toinen varsinaisella peliajalla. Tällä kertaa Jokerit oli parempi kotikentällään lukemin 2-0.

Tiukkaa vääntöä oli tänäänkin eikä Atlant antanut helpolla periksi. Moskovalaisten maalissa pelannut Atte Engren nappasi kopin toisensa jälkeen eikä antanut Jokereille saumaa mennä johtoon. Lopulta se kiekon mentävä reikä kuitenkin löytyi kolmannessa erässä 50. minuutilla, kun Jere Sallinen latasi vedon, joka upposi Atlantin maaliin.

Atlantin Atte Engren ei voinut mitään Jere Sallisen vedolle (AOP)

Atlantin Atte Engren ei voinut mitään Jere Sallisen vedolle (AOP)

– Se oli hyvä laukaus, mutta kyllä se vähän tuli paketin läpi ja jäi pikkuisen harmittamaan. Oli Jokereilla muitakin paikkoja kyllä tehdä maalit, niin en mä hirveästi jää sitä miettimään, Engren mietti pelin jälkeen.

Salliselle osuma oli kauden seitsemäs maali ja kolmas voittomaali, jonka hän on tehnyt. Viime aikoina hän on päässyt pelaamaan yhdessä Petteri Wirtasen ja Juhamatti Aaltosen kanssa. Tulosta on alkanut syntymään. Sankaria ei saatu tänään haastatteluun, kun hän joutui käymään lääkärin tutkittavana ottelun jälkeen.

Karlssonille jo kolmas nollapeli

Vaikka Sallinen teki ottelussa voittomaalin, niin todellinen sankari seisoi myös tänä iltana Jokereiden maalilla. Henrik Karlsson venyi kiekon tielle 22 kertaa. Virkaveli toisessa päässä torjui 26 kertaa. Karlsson pelasi kauden kolmannen nollapelinsä Atlantia vastaan.

– Onhan se hienoa, kun saa pidettyä nollan. Voittaminen on tärkein juttu, mutta onhan se mukavaa pelata nollapeli, Karlsson muotoili pelin jälkeen.

Jere Sallinen tuuletti ansaistusti voittomaaliaan (AOP)

Jere Sallinen tuuletti ansaistusti voittomaaliaan (AOP)

Karlsson ja koko Jokereiden joukkue tiesi mitä on vastaan tulossa, kun tämän illan otteluun valmistauduttiin. Tiedossa oli vahva vastustaja, joka ei tule jättämään piiruakaan käyttämättä. Otteluun mies on tyytyväinen.

– Se oli kova peli. Meillä oli vastassa vahva joukkue. Oli hyvä, että voitimme tämän ottelun, Karlsson sanoi.

Atlantilla on menossa vahva vaihe ja sen sai kokea myös Pietarin SKA, joka hävisi pari päivää aikaisemmin Atlantille lukemin 3-1.

– Tiesimme, että edessä on kova matsi joukkuetta vastaan, joka taistelee paikastaan pudotuspeleihin. He voittivat Pietarissa ja heillä on todella hyvä joukkue kasassa, Karlsson tiesi.

Jokerit kohtaa seuraavaksi ensi keskiviikkona UFA:n ja sitten heti perjantaina Omskin. Haastavaksi tilanteen Jokereille tekee se, että muutamia pelaajia lähtee pelaamaan maajoukkuepelejä. Poissa ovat Juhamatti Aaltonen, Topi Jaakola, Linus Omark ja Petr Koukal sekä tietysti Henrik Karlsson.

– En tiedä yhtään paljonko on loukkaantumisia ja muuta. Hyvä jos neljä kentällistä saadaan noihin peleihin kokoon, Jokereiden päävalmentaja Erkka Westerlund totesi.