Westerlund tyytyväinen asenteeseen, debytantti Peltola sai kehuja

Jokereiden valmentaja Erkka Westerlund oli 1-2 -lukemiin päättyneen Kazan-ottelun jälkeen tyytyväinen mies. Salama-alun otteluun saanut Jokerit oli hallitsevampi osapuoli kahdessa ensimmäisessä erässä, mutta kolmannessa Kazan tuli vimmatusti päälle. Hyvä maalivahti- ja alivoimapelaaminen kuitenkin pitivät Jokerit voitossa kiinni loppusummerin soimiseen saakka.

Yllättävän passiivisesti otteluun lähtenyt Kazan jäi Jokereiden jalkoihin, eikä reilu viikko sitten Helsingissä nähdystä intensiteetistä ollut tietoakaan.

– Jokainen ottelu on oma kokonaisuutensa, en halua lähteä vertaamaan edelliseen peliin, kommentoi Westerlund kysyttäessä, yllättikö Kazanin vaisu alku.

Voitto oli tärkeä tappiollisen ja heikon Avtomobilist-ottelun jälkeen.

– Kyllä tämä oli meille tärkeä ottelu. Tämä oli meille henkinen testi siinä mielessä, että miten me kerätään edellisen ottelun jälkeen rivimme ja ollaan valmiita taistelemaan isoa joukkuetta vastaan.

Hyvin valmistautunut Jokerit

Topi Jaakola korosti ennakossamme, että jokaisen pelaajan on oltava henkisesti valmistautunut pelaamaan, olipa vastassa kuka tahansa. Westerlund jakoikin kiitosta joukkueensa asenteelle tiukan kamppailun jälkeen.

– Pitää olla todella tyytyväinen lataukseen ja henkiseen tahtotilaan pelata yhdessä. Saatiin tänään hyvä lähtö, ja se on näissä peleissä tärkeä. Lisäksi pystyttiin pitämään tänään kiekkoa ja hallittiin peliä, etenkin toisessa erässä. Se oli iso yllätys, sillä odotimme Kazanin ison takaa-ajon alkavan.

Kazan vei kolmannen erän

Kazanin takaa-ajo käynnisty vasta toisen erän jälkeen. Riku Heleniuksen vahva peli kuitenkin piti isännät Ilja Nikulinin tekemässä yhdessä maalissa.

– Vähän ehkä passivoiduttiin kolmannessä erässä, vastustaja pääsi mukaan peliin ja yrittämään tasoitusmaalia. Hieno peli Heleniukselta, pitkästä aikaa torjuntatehtävissä, tuli hyvin mukaan ja pelasi upean pelin.

Tänään Atte Ohtamaan johdolla taistellut alivoimamiehitys sai Westerlundilta kiitokset.

– Kyllä meidän alivoimaporukka ottaa isoja mustelmia, taistelee ja pelaa aktiivisesti. Heidän työnsä oli tänään isossa roolissa, kun istuimme penkillä selkeästi vastustajaa enemmän.

Peltola hyvin mukaan

Yksi seuratuimmista Jokeripelaajista oli ensimmäisen virallisen KHL-ottelunsa pelannut Niko Peltola. Peliaikaa kertyi 13.40, ja tehotilastoihin kilahti plusmerkintä nuoren puolustajan ollessa jäällä Steve Mosesin maalin aikana. Westerlund oli tyytyväinen siihen, miten valmis pelaamaan Peltola oli.

– Peltolan Nikon suoritukseen täytyy myös olla tyytyväinen, oli hienoa nähdä miten hyvin hän tuli peliin sisään.

Mitä tuumasi 24-vuotias KHL-debytantti ottelun jälkeen?

Niko, toissapäivänä Liigaa Sportin riveissä Turussa, tänään KHL-kiekkoa Kazanissa. Mitkä ovat fiilikset? 

– Loistavat tunnelmat! Voitto joukkueelle, tällä tavalla tämän pitikin mennä.

Saavuit keskiviikon ja torstain välisenä yönä Kazaniin. Minkälainen olo oli pelata? 

– Aamulla tietty väsytti vähän, kun ei tullut oikein nukutuksi. Tässä on aina sen verran täpinöissään, ettei se yksi yö niin haittaa. Huomenna saattaa sitten saattaa väsyttää jo enemmänkin.

Miltä KHL-meno tuntui? 

– Ihan hyvältä. Hyvin pysyin mukana tahdissa, joten tyytyväinen voi olla.

Mitä haluat parantaa omassa pelissäsi Magnitogorsk-otteluun?

– Kiekollista rohkeutta vielä lisää, niin hyvä tulee. Ei tässä mitään taikuritemppuja olla tultu tekemään, peruspelillä mennään.