Jokerit & KHL Neljännes takana

Juurihan se vasta alkoi ja nyt on jo runkosarjaa neljännes takanapäin. Nopea on kyllä ollut pelitahti, mutta mitä on jäänyt käteen ja mitkä ovat fiilikset ensimmäisen neljänneksen jälkeen?

Kuherruskuukausi on nyt ohi. Jokereilla on tätä kirjoittaessa otteluita 15 kappaletta takanapäin. Jos joukkuetta ajatellaan niin vaikea on hirveästi mitään negatiivista alkukaudesta löytää. Pisteitä otteluista on ollut saatavilla 45 ja kasassa niitä on komeat 35. Kolme tappiota ja vain kahdesta ottelusta jäältä on poistuttu kokonaan ilman pisteitä. Sarjataulukossakin joukkue on upeasti neljän parhaan joukossa. Mielenkiintoinen yksityiskohta alkukaudesta on ettei joukkue ole hävinnyt edelleenkään yhtään vierasottelua.

Aina voi ja pitääkin tottakai parantaa. Kovimmat ja tärkeimmät ottelut ovat vielä edessäpäin. Aivan sarjan kärkijoukkueita ei olla vielä kohdattu. Kyllä silti voi luottavaisin mielin mennä eteenpäin, tuli vastaan ketä tahansa. Jokerit tulee jokaisessa ottelussa taistelemaan voitosta. KHL:ssä ei ole yhtään helppoa vastustajaa eikä myöskään Jokerit tule olemaan helppo vastustaja kenellekkään.

Maalivahtipelistä edelleen vähän kaksijakoiset fiilikset. Helenius ollut illasta toiseen tasaisen hyvä, tilastotkin yhdeksän pelatun ottelun jälkeen näyttää asiallisilta ja koppi tarttunut muutamia mustia hetkiä lukuunottamatta hyvin. Torjuntaprosentti melko hyvä 92.8% ja päästettyjen maalien keskiarvo 2.20. Karlsson taas ei ole edelleenkään pelaamassaan kuudessa ottelussa allekirjoittanutta vakuuttanut, vaikka otteet onkin pienin askelin kokoajan paranemaan päin. Torjuntaprosentti on edelleen vaatimaton 88.5% ja päästettyjen maalien keskiarvo 2.61. Eli parannettavaa on.

Kentälliset ja kokoonpanot tuntuvat elävän KHL-joukkueessa todella paljon verrattuna siihen mihin on aiemmin Liiga-aikoina tottunut. Toki ihan ymmärrettävää. Kyseessä on kuitenkin edelleen alkukausi, joten vielä haetaan hyviä ja toimivia ketjukoostumuksia. Tiiviin pelirytmin takia pelaajat tarvitsevat lepopäiviä, mikä taas vaatii jatkuvia ketjumuutoksia. Ehkä näihin jatkuvasti eläviin ketjukoostumuksiin vielä ajan kanssa tottuu. Ja nyt alkaa ainakin pikkuhiljaa ymmärtämään myös miksi pelaajarinki on todella laaja.

Yksi asia mikä omaa intoa koko hommaan nostaa todella paljon, on lisääntynyt taidon määrä kentällä ja sitä kautta tietyllä tapaa koko pelin luonteen muuttuminen verrattuna Liigaan. Mahtavaa välillä katsoa kun taitavat jätkät tekee kentällä kiekon kanssa lähestulkoon mitä tahtovat, rakentelevat todella tyylikkäitä maalipaikkoja ja maaleja. On se hienoa, kun saa illasta toiseen katsoa oman joukkueen otteita näin laadukkaassa sarjassa. Ja onhan isot pojat kertoneet myös ettei Jokereiden ottelutapahtumat häviä NHL:n ottelutapahtumille piiruakaan. Eli kokonaisuus on todella kunnossa!

Jokereissa on taitoa riittämiin (AOP)

Jokereissa on taitoa riittämiin (AOP)

Edelleen huomaan KHL:n myötä seuraavani vähemmän ja vähemmän kotimaista Liigaa. Ei riitä aika, eikä kyllä oikein mielenkiintokaan molempien tarkkaan seuraamiseen. Kyllä se on vaan ainakin itselle äärettömän vaikeaa seurata jotain sarjaa missä ei ole minkäänlaista suosikkia mukana. Sarjataulukosta ja tilastoista ei tällähetkellä ole hajuakaan. Päivittäiset otteluparitkin tulee vilkuiltua lähinnä vedonlyöntilistoilta ”varmoja” etsiessä.

Kotiotteluiden katsojamääristä ei vaan voi olla taaskaan mainitsematta. Se oli iso asia mikä itseä mietitytti ja arvelutti ennen kauden alkua. Joukkueella on nyt 8-ottelua kotihallissa pelattuna. Katsojia on paikanpäällä käynyt 85 728-kappaletta. Joten kotiotteluiden ottelukohtainen katsojakeskiarvo on todella komea 10 716-katsojaa per ottelu. On kyllä käsittämättömän upea luku. Pitää vaan toivoa, että imua hallille riittää samaan malliin läpi koko pitkän kauden. Jos peliesitykset jatkuu samanlaisina niin en epäile yhtään etteikö riittäisi.

Hyvä alku on nostanut omia fiiliksiä ja intoa koko KHL-siirrosta todella paljon. Tilastot tulee jokaisen kierroksen jälkeen tutkittua todella tarkkaan. Koti- kuin vierasmatseja odottaa todella paljon ja vierasreissujakin suunnitellaan jo kovaa vauhtia. Sarjan muiden joukkueidenkin nimet alkaa pikkuhiljaa tulemaan tutuiksi ja jäämään päähän. Ei muuta kun samalla draivilla runkosarjaa eteenpäin niin kentällä, katsomossa kuin kotikatsomoissakin. Tästä tulee vielä hieno ja ikimuistoinen kausi kaikkine iloineen, suruineen, reissuineen ja kokemuksineen. #khlishere