Westerlund kaipaa röyhkeämpiä otteita Jokereilta

Runkosarjan viimeinen kotiottelu päättyi Jokereiden kannalta murheellisesti, sillä Dynamo Moskova kävi hakemassa pisteet lukemin 2-1. Tappio oli iso takaisku Jokereille, koska samalla moskovalaiset siirtyivät Jokereiden ohitse kolmanneksi.

Ottelu oli kuin toisintoa tämän kevään otteluista, joissa Jokerit ovat painineet maalinteon kanssa. Ensimmäinen erä mentiin nollilla ja sitten Dynamo Moskova pääsi kuittaamaan toisessa erässä pienen virheen seurauksena. Hieman samankaltainen ottelu oli myös Medvescak Zagrebia vastaan, sillä siinäkin ensimmäinen erä mentiin nollilla. Tosin erona tähän se, että avausmaalista vastasi Jokerit.

Moses sai kiekon jo tolppaan asti (aop)

Moses sai kiekon jo tolppaan asti (aop)

Maalien saaminen on ollut Jokereille tuskaista tämän vuoden puolella, varsinkin kotiotteluista. Tammikuussa Jokerit onnistuivat vain kahdesti tekemään enemmän kuin neljä maalia. Tehtyjen maalien keskiarvo kotiotteluissa on 2,44 maalia per ottelu. Lukema on tosin suhteellisen kelvollinen, mutta siitä huolimatta pieni orastava maalinteko-ongelma on helsinkiläisjoukkueella havaittavissa. Myös päävalmentaja Erkka Westerlund tiedostaa tämän.

– Röyhkeyttä tarvitaan sinne maalintekosektorille lisää. Ei sieltä ilmaiseksi tule niitä maalintekopaikkoja, Westerlund pamauttaa.

Pudotuspelien läheisyys on tietysti yksi iso asia, miksi maalipaikat vähenevät ja ne vähentyvät entisestään kun pudotuspelit alkavat. Tänään Dynamo Moskova jo osoitti sen, millaista tulee pelaaminen olemaan pudotuspeleissä. Moskova puolusti hyvin tiiviisti eikä heidän maalintekosektoreihin ollut helppoa Jokereiden mennä.

Jokereilla hyvät saumat

Vaikka tänään Jokerit hävisi ottelunsa, niin tämän kauden aikana joukkue on osoittanut sen, että sillä on mahdollisuudet yltää vaikka mihin. Jokerit on saanut vastustajiltaan kehuja pitkin kautta. Samaan kuoroon liittyi myös Dynamo

Jalasvaara uskoo Jokereiden menestykseen (aop)

Jalasvaara uskoo Jokereiden menestykseen (aop)

Moskovan puolustaja Janne Jalasvaara.

– Helvetin hyvin tekevät duunia molempiin suuntiin. Pelaavat todella aggressiivisesti, sillä tavalla kuin suomalaisjoukkueet yleensä pelaavat. Venäjällä kovinkaan moni joukkue ei pelaa niin, että on takakarvaajat ja kaikki, Jalasvaara analysoi.

KHL-mestaruudenkin urallansa voittanut Jalasvaara näkee, että Jokereilla on mahdollisuudet menestyä myös pudotuspeleissä.

– Totta kai tuolla joukkueella voi menestyä ja uskon kyllä, että he tulevat menestymäänkin. Helvetin kova joukkue niillä on kasassa, Jalasvaara kertoi.

Aaltonen loukkaantuneena

Maaottelutauko kävi Jokereille kalliiksi, sillä Leijonien mukana ollut Juhamatti Aaltonen palasi takaisin Helsinkiin sairaslomatodistuksen kera. Mies loukkasi itsensä Ruotsia vastaan eikä pystynyt pelaamaan maanantaina. Odotettavissa on jonkin verran huilia, mutta miehen alaraajavamma ei ole niin paha kuin ensitiedot siitä olivat.

– Todennäköisesti ei pelaa vielä sunnuntaina, mutta katsotaan. Hän lähtee kuitenkin reissuun mukaan. Vamma ei ole niin paha kuin aluksi pelättiin, Westerlund valaisi.

Jokerit kohtaa sunnuntaina Pietarissa SKA:n, jonka kanssa helsinkiläisillä on kiivas kamppailu kakkospaikasta. Eroa on neljä pistettä ja voitolla Jokerit pääsisivät jo pisteen päähän. Joukkueiden väliset kamppailut ovat olleet kiivaita ja sellaista on odotettavissa myös sunnuntaina.