Westerlund: ”Koko joukkueelta hyvä suoritus”

Helsingin Jokerit otti tärkeän 2-3 voiton Minskistä perjantai-iltana ja jatkoi tappiottomien vierasotteluiden sarjaa.

Ensimmäinen erä maalijuhlaa

Valmentaja Erkka Westerlund painotti ennen peliä Minskin vahvuuksien, hyökkäysalueen pelin ja siellä annetun tilan minimoimisen.

Ensimmäisessä erässä Jokerit ei täysin tässä onnistunut, ja vaikka erä menikin vieraille Niko Kapasen kahden maalin ja Semir Ben-Amorin alivoimamaalin myötä Jokereille 1-3, Minsk tuli odotetun ottelun alkuun vahvasti.

– Vaikka ensimmäinen erä meni tuloksellisesti meille, kyllä siinä oli nähtävissä Minskin vaarallisuus hyökkäyspäässä, kommentoi Westerlund ottelun alkua.

Tuosta vaarallisuudesta saatiin merkkejä, kun isäntien Nick Bailen kuittasi Kapasen tekemän avausmaalin heti seuraavassa vaihdossa.

– Yritimme minimoida Minskin peliajan meidän puolustusalueella, jotta päästäisiin peliin heti kiinni ja ettei peli lähtisi pyörimään. Kyllä Minsk oli levänneenä vahva ja tuli vahvasti avauserään, mutta samalla oli tiedossa ettei viisikkopuolustus ole kaverin vahvin alue. Sitä kautta päästiin sitten vastaiskujen kautta johtoon.

Toinen ja kolmas erä rauhallisempia

Ensimmäisen erän jälkeen tempo selkeästi tippui, ja Jokerit pystyi tasaviisikoin kontrolloimaan peliä. Peli pyöri pitkiä aikoja Minskin päädyssä,

– Tavoitteena oli, että pystytään pelaamaan pitkiä aikoja vastustajan alueella. Mun mielestä oli täysipainoinen suoritus kaikilta viisikoilta ja paketti oli hyvin kasassa. Myös kolmannessa erässä, vaikka vastustajalla oli tiukka takaa-ajo, peli pysyi hyvin kasassa niin puolustus- kuin hyökkäyspelissä.

Kiitosta sai myös maalivahti Henrik Karlsson.

– Kyllähän Karlsson otti pari tärkeää koppia kolmannessa erässä. Kaiken kaikkiaan peli oli koko joukkueelta varsin onnistunut suoritus.

”Etuoikeutettua pelata tällaisen yleisön edessä”

Paikallinen areena ja ottelun fiilis olivat mahtavia (Daniel Levi)

Paikallinen areena ja ottelun fiilis olivat mahtavia (NordicBet/SomeWorks)

Ennen peliä arvuuteltiin äänekkään kotiyleisön vaikutusta peliin. Turhaa ei Westerlundin puhe ollut hallin tunnelmasta, sillä kotiyleisön antama valtava tuki omalle joukkueelleen oli hieno kokemus sekä katsojalle että joukkueelle.

– Pelaajat olivat alusta asti hereillä, ja se on etuoikeus pelata tällaisen yleisön edessä. Minsk on kova jääkiekkokaupunki, ja se oli tuttua jo parin kuukauden takaa.

Viikonloppu lepoa, maanantaina jatkuu

Jokerit lentää perjantai-iltana Helsinkiin, ja seuraavan kerran tositoimissa Jokerit nähdään maanantaina Hartwall Arenalla, kun vastaan asettuu Medvescak Zagreb. Tuohon kamppailuun sinulla on mahdollisuus voittaa itsellesi liput, tarkista lisäohjeet Facebook-sivultamme tai kisapostauksesta.

Faneille.comin leijonapelaajat

*** Niko Kapanen

** Henrik Karlsson

* Semir Ben-Amor