Kontiolan vaikeudet ovat historiaa

Pohjois-Amerikassa epäonnistunut Petri Kontiola on siirtymässä KHL:ään, mikä onkin ainut oikea ratkaisu tässä vaiheessa.

Seinäjokelainen Petri Kontiola kävi kääntämässä viimeisenkin kiven ja totesi, ettei NHL-unelma tule koskeen todeksi. Näin miehelle ei jäänyt jossiteltavaa ja hän saa nyt aloittaa aivan uuden ura-aukeaman Euroopassa.

”Konna” teki viime kesänä harvinaisen tempun ja osti 29-vuotiaana KHL-sopimuksensa ulos, mikä maksoi Leijona-tähdelle reilut 400 000 euroa. Näin hän pääsi siirtymään NHL:ään, mutta keikka ei mennyt täysin odotusten mukaan: miehelle ei löytynyt tilaa Toronto Maple Leafsin NHL-miehistöstä, joten Kontiola pelasi pelinsä AHL-joukkue Marliesissa, missä tilille kertyi 11 ottelua ja nolla tehopistettä.

Lukemat kertovat karua kieltä, muttei koko totuutta. Varmaa on kuitenkin se, että ”Konna” sopii rauhallisella pelityylillään paremmin Eurooppaan, missä iso kaukalo, ”hurlumhei-kiekko” ja hitaampi pelitempo palvelevat hänen ominaisuuksiaan täydellisesti.

Näin ollen voidaankin todeta, että Kontiolan vaikeudet ovat jo historiaa ja uusi sivu on puoliksi käännetty. Vauhtiin päästyään, taitava Kontiola tulee tekemään kovaa jälkeä Euroopassa ja tästä hyötyy oleellisesti myös Suomen A-maajoukkue.

Uusi osoite selviämässä

Kontiola viiletti kolme viimeistä kautta venäläisjoukkue Traktorissa, ja joukkue olikin kiinnostunut vanhasta tähtipelaajastaan. ”Konnan” palkkapyyntö kävi kuitenkin liian kovaksi, joten Traktor tippui laskuista pois.

Pietarin SKA on liikkunut huhuissä viime aikoina, mutta Kontiolan uusi osoite löytynee Lokomotiv Jaroslavista, joka hankki Traktorilta seinäjokelaisen pelaajaoikeudet. Pelaaja ja seura eivät ole vielä päässet yhteisymmärrykseen, mutta lähipäivinä nähdään ratkaisuja suuntaan tai toiseen.

Lokomotiv ei lukeudu aivan KHL:n kärkiseuroihin ja Kontiola nousisikin heti hyökkääjien hierarkiassa korkealle. Iso rooli joukkueesta tuo suomalaistaiturille itseluottamuksen takaisin, mikä tulee näkymään myös pisteissä – Kunhan ”Konna” pääsee vain fyysisesti normaalille tasolleen.

Suomen maajoukkueenkin kannalta oli hyvä, että Kontiola palasi jo nyt Eurooppaan eikä jäänyt tuskailemaan pitkäksi aikaa farmisarjaan. Näin ollen Petrillä on kaikki aika palata tasolleen ja olla keväällä Leijonien matkassa parhaassa mahdollisessa tikissä. Joulun jälkeen näemme jo todennäköisesti vanhaa tuttua Kontiolaa.