Liiga-eliitti jäällä – Saarinen haastaa JYPin tehoduon

Liigassa pelataan tänään kaksi ottelua ja toisessa väännössä nähdään iso joukko alkukolmanneksen onnistujia, kun HPK ja JYP kohtaavat Hämeenlinnassa. Toisessa ottelussa iskevät yhteen Sport ja Blues.

Kotijoukkueen riveistä löytyy Liigan pistepörssin kärki, sillä Jesse Saarinen on nakuttanut kauden 22 ottelussa mukavat tehot 10+18. JYPin Jani Tuppurainen ja Eric Perrin ovat pörssin seuraavilla sijoilla kolmen pisteen päässä. HPK-puolustaja Craig Schira johtaa puolestaan pakkien pistepörssiä ja Zach Hamill on maalipörssin kärkituntumassa, joten tänään nähdään jäällä lukuisia alkukauden onnistujia.

Yksilötaito nouseekin tänään isoon rooliin ja molemmat joukkueet ovat niittäneet sen avulla menestystä kauden ensimmäisellä kolmanneksella. HPK:n viimeaikaiset otteet eivät ole olleet sieltä parhaimmasta päästä, muttei JYPinkään peli ole ollut pelkkää ruusuilla tanssimista. Illan lähtökohdat ovat hyvin tasaiset ja molemmat joukkueet ovatkin keränneet tänä syksynä 37 runkosarjapistettä.

Vierasjoukkue JYP lähtee Hämeenlinnaan kahden ottelun tappioputkessa, sillä joukkue koki viime viikolla tappiot Sportille ja SaiPalle voittolaukauskilpailussa. JYPin suurimpana ongelmana on ollut vieraspelit, joista keskisuomalaiset ovat napanneet vasta kaksi voittoa.

Hämeenlinnalaiset ovat pelanneet tällä kaudella yli odotusten, mutta viimeisestä kolmesta ottelussa joukkue on saalistanut vain kolme pistettä. Hätä ei ole vielä suuri, mutta kapea materiaali on kokenut loukkaantumisia, mikä tuottaa harmaita hiuksia Kerholle.

HPK:n peli on perustunut loistavaan hyökkäyspeliin ja varsinkin joukkueen ylivoimapeli on ollut tehokasta Saarisen, Schiran ja Hamillin johdolla, mutta niin on jyväskyläläistenkin ylivoima toiminut. Lisäksi vierasjoukkueen puolustus- ja alivoimapeli ovat usein loistavalla tasolla, minkä vuoksi Kerholla on hankala ilta edessään.

JYPiä vastaan pitää pelata suoraviivaisesti, fyysisesti ja tehokkaasti. Maalintekopotentiaalia kotijoukkueesta löytyy, kuten on tullut ilmi, mutta riittääkö HPK:n maltti, kun keskialueella on vastassa kivenkova armeija. Lisäksi JYPin hyökkäys iskee nopeasti vastaiskuihin ja vieläpä tehokkaasti.

Ykköskentälle tukea

HPK:lta ei ole löytynyt viimeaikoina yhtä laajalti tehoja kuin aiemmin, mutta joukkueen ykköskenttä on silti toiminut edelleen. Saarinen-Hamill-Eero Somervuori -kolmikko on latonut tehoja ja koko kolmikko löytyy Liigan pistepörssin top10:stä.

Marek Viedensky on pelannut hyvän alkukauden, mutta ollut loukkaantumisten vuoksi sivussa viime peleistä. Tänään mies tekee kuitenkin paluun kokoonpanoon ja hänen panoksensa on erittäin tärkeä. Viedensky pelaa tänään kakkoskentän keskellä. Joonas Vihko aloitti kauden hyvin, mutta viime aikoina meno on ollut hiljaisempaa ja sen vuoksi Vihko on tippunut hierarkiassa kolmoskenttään.

Vierasjoukkueelta on löytynyt tehoja useammasta kentästä: ykköskentän Perrin, Petr Hubacek ja Tuomas Pihlman ovat pelanneet loistavasti yhteen ja muodostavat tehokkaan kolmikon. Kolmoskentän kaksikko Tuppurainen-Markus Hännikäinen ovat niin ikään tehoilleet mallikkaasti ja pelotelleet vastustajia nopeilla jaloillaan illasta toiseen. Juuso Ikonen on tuonut puolestaan tehoja joukkueen kakkoskenttään, joten jyväskyläläisillä on toistaiseksi pullat hyvin uunissa.

Schira on ollut Kerho-puolustuksen ehdoton syömähammas, mutta muuten tilanne melko heikko, kun Antti Bruun ja Joni Tuulola ovat loukkaantumisten vuoksi sivussa. JYPin tilanne on taas päinvastainen: Mikko Luoma, Mikko Kalteva, Mikko Mäenpää ja Marko Kauppinen muodostavat hyvän puolustusnelikon, jolta löytyy niin puolutus- kuin hyökkäystaitoakin. Vieraiden alakerrasta puuttuu tänään Valtteri Kemiläinen, joka on säväyttänyt alkukaudella huikeilla kiekollisilla taidoillaan.

Maalivahtipelissä nähdään hyvin tasainen kamppailu, sillä JYPin Tuomas Tarkki ja HPK:n Juuse Saros ovat molemmat pelanneet kohtalaisen hyvin syyskauden aikana.

Seuraa heitä:

Craig Schira: Loistava kiekollinen puolustaja, joka löytyi Hämeenlinnaan Norjan pääsarjasta. On parantanut toisella kaudella entisestään ja kuuluu Liiga-puolustajien eliittiin. Jatkuuko tehoilu samalla tavalla läpi kauden? Jos jatkuu, saatetaan miestä viedä nopeasti rahakkaampiin sarjoihin.

Tuomas Pihlman: Uran parhaat vuodet ovat vain muisto, mutta Pihlman on näyttänyt olevansa vielä hyvä pelimies. Saa pelata Perrinin laidalla ja maalejakin syntyy – Kasassa jo yhdeksän, kun viime kaudella syntyi vain seitsemän osumaa.

Arvio:

JYP tarjoaa varmasti kovan vastuksen isännille, mutta jostain syystä joukkueen vieraspelaaminen tökkii. Tämän vuoksi näkymät puoltavat Kerhon puolesta. JYP pelaa kuitenkin tasaisia otteluita, eikä olisi suuri yllätys, mikäli tänään ei saada ratkaisua varsinaisella peliajalla. Veikkaamme kuitenkin ettei jyväskyläläisten neljän ottelun vierastappioputki katkea vielä tänään.

Veikkaus: HPK nappaa voittolaukauskilpailussa 4-3-voiton.

Tsekkaa NordicBetin kertoimet Liigakierrokselle tästä.

Kierros alkaa kello 18:30 ja voit seurata otteluita Nelonen Pro -kanavilla tai Ruutu-palvelussa.

Lätkäfaneille tarjolla huikea CHL-kamppis, josta voi lunastaa VIP-lipun kaikkien mukana olevien suomalaisjoukkueiden kotipeleihin. Tsekkaa tästä lisää – 20 nopeinta saa lipun joka peliin!