Kurri: Jokerit laajemmalla materiaalilla kauteen

Kesä on parhaimmillaan ja viime jääkiekkokausi on enää kaukainen muisto vain itse kunkin pääkopassa. Se on historiaa jo ja uutta historiaa on alettu rakentamaan. Faneille.com tavoitti koko alkukesän kiireisenä olleen Jokereiden GM:n Jari Kurrin kesken Helsingin Kalastajatorpan tenniskentällä pelatun perinteisen Bermuda Cupin.

Jari Kurri pelasi aamupäivän yhdessä tuoreen Stanley Cup-voittajan Teuvo Teräväisen kanssa. Saldo pysyi koko aamupäivän voittamattomana. Teräväisen saldo jäikin voitolle, koska Chicago Blackhawksin hyökkääjä lähti kesken turnauksen häihin. Bermuda on perinteinen turnaus helsinkiläisten kiekkoilijoiden kesken.

– Kyllä tämä on kesän hienoimpia kohtia saada tämä ryhmä kasaan tänne, puuhastelemaan ja vähän hikoilemaan sekä viettämään yhdessä aikaa. Talven aikana ei monia nähdäkään, niin siinä mielessä tämä on hieno päivä, Kurri fiilisteli.

Jari Kurri oli pelaamassa perinteisessä Bermuda Cupissa. (Sami Myllys)

Jari Kurri oli pelaamassa perinteisessä Bermuda Cupissa. (Sami Myllys)

Kun eletään heinäkuuta jo, niin seurarintamalla on ehtinyt paljon jo tapahtua. Jokereiden joukkue on valmis eikä Kurrin mukaan sinne ole odotettavissa enää uusia vahvistuksia. Pelaajahankinnoista yhdessä Janne Vuorisen kanssa vastaava Kurri uskoo joukkueen olevan hyvässä iskussa, kun kausi alkaa.

– Meillä on pakkipää jykevä ja sieltä löytyy taitoa sekä osaamista. Hyökkäyspäästä löytyy laajuutta ja tehoja voi odottaa tänä vuonna useammalta, Kurri analysoi.

Kuka korvaa LoKoMo-ketjun?

Viime kauden joukkueessa yksi ketju oli ylitse muiden. Se oli Steve Mosesin, Petr Koukalin ja Linus Omarkin muodostama LoKoMo-ketju. Kaikki kolme pelaajaa lähtivät kauden päätteeksi uusiin haasteisiin. Jokereiden urheilupuolen johto ei ole huolissaan heidän poislähdön vaikutuksista.

– Olemme pyrkineet saamaan vastuuta vähän laajemmin. Keskusosasto on vahvistunut, siellä on hyviä pelaajia kuten (Mathis) Olimb ja (Peter) Regin. Materiaali on laajentunut, Kurri valoitti.

Ensimmäinen KHL-kausi meni hyvin, mutta joukkue oli suurimmassa osassa peleistä enemmän tai vähemmän yhden ketjun varassa. Sen myöntää myös kaiken nähnyt kiekkolegenda.

Kapanen (Niko) aloitti hyvin Hagmanin (Niklas) ja Aaltosen (Juhamatti) kanssa, mutta sitten Nikke loukkaantui ja se sekoitti sitä ketjua. Nyt uskon meillä olevan laajempi materiaali, Kurri valaisi.

Vaikka koko LoKoMo-ketju lopulta vaihtoi maisemaa, niin yksi soturi olisi mahdollisesti ollut saatavilla. Petr Koukal ilmoitti ennen pudotuspelejä halukkuudestaan jäädä Helsinkiin ja Jokereihin, mutta toisin kävi. Huhut kertoivat, että miehen kanssa ei olisi edes neuvoteltu, mutta Kurri tyrmää sen täysin.

– Kyllä meillä yhteys oli koko ajan ja arvioitiin mikä tuleva on. Ei se ole mikään salaisuus, Kurri totesi.

Petr Koukalin kanssa neuvoteltiin (Petteri Paalasmaa, All Over Press)

Petr Koukalin kanssa neuvoteltiin (Petteri Paalasmaa, All Over Press)

KHL positiivinen kokemus

Ensimmäinen kausi KHL:ssä tarjosi monta hienoa hetkeä niin katsojille kuin itse joukkueellekin. Tyytyväisyys on huokunut Jokereiden ympärillä siitä, että päätös KHL-sarjaan lähtemisestä aikoinaan tehtiin. Kurri myöntää kokemuksen olleen ennen kaikkea hyvä.

– Positiivinen kokemus ilman muuta. Ollaan tyytyväisiä, hieno sarja ja hienoja pelejä. Hyvä meininki oli ja halliin saatiin tunnelmaa, joukkue pelasi hienosti, Kurri kiitteli.

– Toivottavasti jäi nälkää vielä tulevalle kaudelle. En voi sanoa, että onko helpompaa tulossa mutta tiedetään ainakin mitä tulossa on ja sitten taas muut joukkueet tuntevat meidät. Innolla lähdetään seuraavaan kauteen, kovin tavoittein.

Vaikka vaihtuvuutta Jokereissa kauden mittaan oli, ei joukkueen rakentaja osannut sanoa, olisiko tehnyt jotain toisin.

– Sehän on ammattiurheilussa tätä päivää ja asioihin pitää reagoida. Kaikin puolin meidän täytyy olla tyytyväisiä siihen, miten me onnistuttiin urheilullisesti ja kentän ulkopuolella tekemään asioita, Kurri kertoi.

Kokonaiskuva KHL-sarjasta ensimmäisen kauden jälkeen oli miehen mukaan positiivinen. Hän näki, että sarjassa pelataan viihdyttävää ja taidokasta jääkiekkoa, jossa pelaajat joutuvat laittamaan itsensä likoon illasta toiseen. NHL:ssä viisi Stanley Cupia voittanut Kurri ei vähättele KHL:n arvoa yhtään.

– Molemmat sarjat ovat huippusarjoja eikä KHL:llä ole mitään hävettävää, Kurri vakuutti.

Hävettävää ei myöskään ollut Jari Kurrin pelaamisessa Bermudassa, vaikka voittoa ei tänä vuonna tullut. Iltapäiväksi mies sai parikseen Jarkko Ruudun. Turnaus eteni aina välieriin saakka, mutta siellä tuli noutaja NHL-kiekkoilija Sean Bergenheimin ja toimittaja Antti Virolaisen muodossa. Turnauksen vei nimiinsä taas entinen kiekkoilija Tony Salmelainen parinsa Kalle Väinölän kanssa. Väinölähän tunnetaan paremmin Golfista.