Lähes 200 ottelun tappioputki – kun laji on tulosta tärkeämpi

Romania tunnetaan jalkapallomaana, mutta pelataan siellä myös lätkää. Sarjaan kuuluu seitsemän joukkuetta aikaisemman kuuden sijaan, sillä liiga laajeni yhdellä joukkueella kuluvalle kaudelle. Sarjassa on käytännössä kolme kärkijoukkuetta, kaksi keskikastin joukkuetta ja ”perunakellariosasto”, joka pelaa vain intohimosta jääkiekkoa kohtaan.

Mainittuun kellarikerrokseen kuuluvat joukkueet nimeltä Sportul Studentesc ja Marton Aron, joista jälkimmäinen on laajennusjoukkue kuluvalle kaudelle. Tulokkaan osa ei ole ollut helppo, sillä se hävisi kaikki ensimmäiset 25 ottelua varsinaisella peliajalla. Maan sarjassa otteluita pelataan samaa joukkuetta vastaan pitkissä sarjoissa ja tämä säästää ainakin mukavasti matkakuluja.

Marton Aronin tappioputkelle tuli päätös, kun joukkue kohtasi bukarestilaisen Sportul Studentescin ensimmäistä kertaa tällä kaudella ja Marton Aron otti seurahistoriansa ensimmäisen voiton murskaluvuin 11-3. Päästetyt maalit mairittelivat Studentesciä, sillä joukkueen päästettyjen maalien keskiarvo oli ennen kamppailua 16,75 ottelua kohden.

Sportul Studentescin tappioputki sai siis näin jatkoa ja se on venynyt jo 193 ottelun mittaiseksi, eikä loppua tunnu näkyvän. Edellisen kerran joukkue on voittanut ottelun tammikuussa 2013, kun se kaatoi tämän kauden sarjassa kolmantena keikkuvan CSM Galatin vieraissa maalein 2-4. Tappioputki oli heti perään lähellä katketa kaudella 2014-2015, kun vain yksi maali erotti Studentescin voitosta, mutta tuloksena oli lopulta jatkoaikatappio.

Marton Aron ja Sportul Studentesc kohtaavat useita kertoja peräkkäin kauden viimeisissä otteluissa, joten Marton Aronilla on monta tilaisuutta kahmia lisää voittoja. Tätä kirjoitettaessa Marton Aron johtaa Sportul Studentescia maalein 12-0 ja on kiinni kolmessa pisteessä.

Jutun todellisia sankareita ovat kaikki ne pelaajat, jotka tuloksesta välittämättä pukevat jokaiseen otteluun varusteet ylleen ja tulevat nauttimaan hienosta lajista – jääkiekosta. Se on todellista intohimoa urheilua ja lajia kohtaan.

Kansikuva: Minas Panagiotakis/Getty Images