Lauantai-illan herkkuna Sabres – Panthers

Suomalaisia NHL-seuraajia hellitään ensimmäistä kertaa tällä kaudella Prime time -ottelulla, kun vastakkain iskevät Buffalo Sabres ja Florida Panthers. Mitä ottelulta voi odottaa?

Vierasjoukkueena jäälle luisteleva Panthers on aloittanut hivenen alavireisesti. Seitsemän ottelun jälkeen joukkueella on kasassa kolme voittoa, yhtä monta tappiota ja yksi tappio varsinaisen peliajan jälkeen. Ei tuo saldo ole mikään surkea, mutta viime kauden jälkeen oli lupa odottaa asteen verran terävämpää starttia.

Yksittäisenä valonpilkahduksena on pakko nostaa esiin Jonathan Marchessault. 25-vuotias kanadalaishyökkääjä on pistepörssissä heti kolmantena superjunnujen Connor McDavidin ja Auston Matthewsin jälkeen. Seitsemän ottelua ovat tuottaneet 10 (5+5) tehopistettä.

Marchessaultin alkukauden vireeseen on yksi iso syy. Kaima Jonathan Huberdeaun loukkaantuminen avasi offensiiviselle pelaajalle tontin Aleksander Barkovin ja Jaromir Jagrin viereltä tulosyksiköstä. Viimeiset kaksi kautta saman niemimaan Lightningia edustanut Marchessault otti ja käytti tilaisuuden hyväkseen.

NHL-kausi tuottaa kerta toisensa jälkeen menestystarinoita. Prologi on pantterihyökkääjän osalta kirjoitettu paksulla tussilla.

Panthersin puolustus sai vahvistuksia kesällä, kun Keith Yandle ja Jason Demers siirtyivät joukkueeseen. Viime kausina vuorollaan nousua tehneet Aaron Ekblad ja Michael Matheson eivät vielä ole löytäneet parasta mahdollista teräänsä, joten potentiaalia piisaa. Ylivoima on ennakkokäsitysten mukaan ok-tasolla.

Ennakkokäsityksistä puheen ollen. Kotijoukkue Sabres on divisioonassa viimeisenä. Kuudesta ottelusta on tienattuna yksi voitto ja kotikaukalossa kahden pisteen ilta on toistaiseksi kokematta.

Etenkään puhveleilla ei olisi varaa avainpelaajien loukkaantumisiin. Jack Eichel ei ole vielä kauttaan avannut ja Evander Kane on esiintynyt yhdessä ottelussa. Ryan O’Reilly on ollut mies paikallaan, mutta joka paikassa hän ei voi olla. Rasmus Ristolaisella on vielä maalitili aukaisematta, mutta pisteitä on kertynyt kuuden syöttöpisteen edestä. Eiköhän RR55 suomalaisten mieliksi täräytä kertaalleen lauantai-illan huumassa.

Voit seurata NHL-otteluita läpi kauden Viasatin kanavilla tai Viaplay -palvelussa.

Kansikuva: Getty