Brendan Perlini kuritti entistä NHL-seuraansa kypärätempulla – siis kuka?

Viaplay LogoKaikki NHL-ottelut ja kohokohdat suorana Viaplayn kanavilta, myös jälkilähetyksinä.

Tänä vuonna 23 vuotta täyttävä Brendan Perlini on tuntemattomampi nimi nuorten NHL-pelaajien joukossa, sillä mies on takonut lähinnä NHL:n alasarjoja OHL:ssa ja AHL:ssä. Perlini on kuitenkin taistellut itsensä ylös hyvien esitystensä ansiosta ja mies allekirjoitti tulokassopimuksen Arizona Coyotesin kanssa kaudelle 2016-2017.

191-senttinen ja 96-kiloinen voimahyökkääjä sai varsin hyvin vastuuta Coyotesin paidassa kolmella kaudella, mutta jääaika oli jäänyt hyvin keskinkertaiselle tasolle. Perlinille avautui uusi mahdollisuus Chicago Blackhawksin paidassa, kun mies siirtyi joukkueen riveihin tämän kauden pelaajakaupassa.

Ennen NHL-varaustaan Perlinin vahvuuksiksi arvioitiin kova luistelunopeus, peliäly, kokonaisvaltainen pelaaminen kentän jokaisella osa-alueella ja kovat laukaukset niin ranteella kuin lämärilläkin. Heikkoutena mainittiin fyysisen pelin vähyys, sillä sitä odotetaan taalakaukaloissa isokokoiselta pelaajalta.

Perlini ehti pelata Arizonan riveissä 22 ottelua ja niissä syntyi vaatimattomat tehot 2+4. Chicagossa ainakin maaliverkko on löytynyt hieman useammin, saldon ollessa 34 ottelussa 9+1. Yhdeksästä maalista kolme syntyivät viime yönä ja kuinkas muutenkaan – Coyotesia vastaan, kun tulokassopimuksensa viimeistä kautta pelaava Perlini onnistui maalinteossa jokaisessa erässä.

Yksi onnistunut ilta nosti varmasti miehen osakkeita, mutta se luo myös paineita tuleviin otteluihin. Ainakin laukomista miehen kannattaa jatkaa, sillä Perlini oli ottelun selvästi ahkerin laukoja kahdeksalla yrityksellään.

Sanotaan, että hyökkäys on paras puolustus ja maalintekovoimaa Chicagolla on ollut mukavasti tällä kaudella. Joukkueen suurin murheenkryyn on kuitenkin ollut puolustuspelissä, sillä Blackhawks on päästänyt toiseksi eniten maaleja tällä kaudella. Vain Ottava Senatorsilla on kolissut vielä enemmän maaleja omiin. Viime yön seitsemän maalin ilta kotihallissa vei kuitenkin parhaan terän vahvasti edellisillä kierroksilla esiintyneen Arizonan pelistä.

Perlinin uran ensimmäisen kypärätempun viime yöltä näet tästä linkistä.

Kansikuva: Jonathan Daniel/Getty Images

Lähteet: nhl.com, eliteprospects