Leijonat ensimmäiseen isoon testiin – kumpi huippulupauksista vetää pidemmän korren?

Suomen taival MM-kisoissa on alkanut odotetun hyvin ja alla on kaksi makeaa voittoa. Maanantaina on vuorossa toistaiseksi suurin testi, kun vastaan asettuu USA. Kyseessä on kova mittari varsinkin Leijonien puolustukselle.

Suomi jatkoi sunnuntaita siitä, mihin joukkue mainiossa avausottelussa jäi. Leijonat takoi kiekon avauskympin aikana peräti kahdesti Saksan verkkoon ja ottelu oli käytännössä taputeltu. Suomi kuitenkin pelasi kunnialla loppuun asti ja onnistumisia tuli laajalla rintamalla.

Hyökkäyspäässä joukkueen palaset alkavat olla kohdillaan. Aleksander Barkovin johtama ykkösvitja on vastannut huutoon ja kolmikko on Leijonien tärkein syömähammas. Barkov, Patrik Laine ja Jussi Jokinen ovat jo saalistaneet kahdessa ottelussa yhteensä tehot 4+7. Mikko Koivun johtama kakkosketju on myös osoittanut tärkeytensä hyökkäyspäässä.

Hyökkäyskalusto tiedettiin Suomen suurimmaksi vahvuudeksi turnauksessa, mutta palaset ovat yllättävän hyvin asemissaan ja nokkimisjärjestys selvillä jo näin aikaisessa vaiheessa turnausta. Kari Jalonen on onnistunut rakentamaan hyökkäyspään jo aiemmin hyväksi havaittujen parien ympärille. Hyökkäyksestä oikeastaan vain Teemu Pulkkisesta ei ole pystytty saamaan parasta terää vielä irti.

Suomi on ollut toistaiseksi turnauksen tehokkain joukkue. Leijonat on viimeistellyt 52 laukauksella yhteensä 11 maalia, joten yli 20 %:a laukauksista on päätynyt verkon perälle. Suomi on ollut ylivoimalla Kazakstanin jälkeen tehokkain joukkue, kun 11 ylivoimasta peräti viisi on päättynyt maaliin.

Yhdysvalloilla kasassa taitava joukkue

Yhdysvallat lähti MM-kisoihin totutusti varsin nuorella joukkueella ja se näkyi joukkueen avausottelussa Kanadaa vastaan, kun vaahterapaidat pyyhkivät naapurillaan lattiaa lukemin 5-1.Perjantaina jenkit sai korjattua kurssiaan ja nappasi odotetun voiton Valko-Venäjästä.

USAn pisteykkönen on tehot 2+1 saalistanut Auston Matthews. 18-vuotias tuleekin olemaan yksi maanantain seuratuimpia pelaajia Laineen ohella, sillä kaksikko kamppailee tulevan NHL-draftin ykkössijasta. Molemmat huippulupauksista ovat aloittaneet kisat erinomaisesti, mutta maanantaina on mielenkiintoista nähdä nuorukaiset samassa kaukalossa kenties viimeistä kertaa ennen kesän varaustilaisuutta.

Yhdysvaltojen joukkue on kasattu pääosin läpimurron kynnyksellä olevista nälkäisistä pelaajista, joilta ei taitoa puutu. Matthewsin ohella kannattaakin seurata esimerkiksi 19-vuotiaan Dylan Larkinin otteita. Voimakas hyökkääjä takoi heti tulokaskaudellaan Detroit Red Wingsin riveissä 45 tehopistettä ja on yksi Yhdysvaltojen tulevaisuuden kovimmista lupauksista.

Maanantain ottelu tulee olemaan erityisen suuri mittari Leijonien puolustukselle. Suomi on päässyt ensimmäiset ottelut varsin helpolla eikä Mikko Koskinen ole joutunut vielä kunnon testiin. Yhdysvallat on surkeasta avausottelusta huolimatta laadukas nippu. Joukkueet kohtasivat MM-kisojen kenraaliharjoituksessa ja tuolloin Suomi korjasi voiton jatkoajalla.

Arvio

Suomelta puuttui harjoitusottelussa muun muassa Koivu ja Granlund, minkä lisäksi joukkueen peli on ottanut isoja harppauksia eteenpäin. Maanantain kamppailu tulee olemaan selvästi turnauksen toistaiseksi kovin, mutta Leijonat selviää haasteesta kunnialla. Suomi nappaa tiukan voiton liekeissä olevan hyökkäyksen johdolla, mutta katseet kannattaa kiinnittää erityisesti puolustuksen työskentelyyn.

Lunasta Betssonin 20 € riskitön veto lätkän MM-kisoihin

 Voit seurata kisat MTV Sport -kanavilta ja Katsomo-palvelusta. Suomen ottelut näkyvät MTV3-ilmaiskanavalla. Suomi-USA-ottelu alkaa kello 20.15.

Kansikuva: All Over Press