Leijonat jälleen kokeneella ryhmällä matkaan – Tehoduo tekee paluun

Suomen A-maajoukkue on nimetty Ruotsi-maaotteluihin, jotka pelataan 6. ja 8. helmikuuta. Päävalmentaja Kari Jalonen nimesi ryhmään jälleen ison määrän kokemusta.

Suomen mielenkiintoisimmat paluumuuttajat ovat Petri Kontiola ja Juhamatti Aaltonen, jotka ovat muodostaneet Leijona-paidassa useaan otteeseen tehokkaan parivaljakon. Kontiola aloitti kauden farmisarja AHL:ssä, mutta palasi Eurooppaan pelattuaan Pohjois-Amerikassa 11 ottelua tehoin 0+0. Kontiola on pelannut paluunsa jälkeen KHL:ssä 16 ottelua tehoin 1+8. Aaltonen on puolestaan viilettänyt kuluvan kauden Jokereissa pelaten 44 ottelua tehoin 10+20=30.

Suomen joukkueessa ei ole yhtään debytanttia, ja joukkueen nuorin pelaaja on 19-vuotias maalivahti Juuse Saros. Nuorin kenttäpelaaja on puolestaan Kärppien 22-vuotias Joonas Donskoi, joka on ollut Liiga-kauden suurimpia nimiä. Donskoi myös säväytti ennen joulua Sotshin EHT-turnauksessa hyvillä otteillaan. Jotain kertaa myös sekin, että Leijoniin nimettiin vain viisi 90-luvulla syntynyttä pelaajaa.

Päävalmentaja Jalonen on nimennyt tällä kaudella todella kokeneita ryhmiä jokaiseen turnaukseen eikä debytantteja ole nähty montaakaan. Jalonen on myös käyttänyt paljon usean eri sarjan pelaajia ja tässäkin joukkueessa ovat edustettuna Liiga, KHL, Ruotsin SHL sekä Sveitsin NLA.

Leijonat Ruotsi-maaotteluihin:

Maalivahdit:
Atte Engren, Atlant Mytistsi Venäjä
Juuse Saros, HPK

Puolustajat:
Teemu Eronen, Neftehimik Niznekamsk Venäjä
Topi Jaakola, Jokerit
Janne Jalasvaara, Dinamo Moskova Venäjä
Mikko Kousa, Lukko
Tuukka Mäntylä, Amur Habarovsk Venäjä
Janne Niskala, Lukko
Kristian Näkyvä, Luleå Hockey Ruotsi
Anssi Salmela, Färjestad BK Ruotsi

Hyökkääjät:
Juhamatti Aaltonen, Jokerit
Joonas Donskoi, Kärpät
Teemu Hartikainen, Salavat Julajev Ufa Venäjä
Jesse Joensuu, SC Bern Sveitsi
Joonas Kemppainen, Kärpät
Petri Kontiola, Traktor Tseljabinsk Venäjä
Ossi Louhivaara, Lausanne HC Sveitsi
Olli Palola, Tappara
Janne Pesonen, Skellefteå AIK Ruotsi
Teemu Ramstedt, HIFK,
Tomi Sallinen, Leksands IF Ruotsi
Veli-Matti Savinainen, Torpedo Nizhni Novgorod Venäjä