Alle 18-vuotiaiden MM-kisoissa lukuisia tulevaisuuden NHL-pelaajia – seuraa heitä

Alle 18-vuotiaiden MM-turnaus pyörähti torstaina käyntiin, mutta vielä ehtii ottaa katsauksen turnauksen mielenkiintoisimpiin pelaajiin. MM-jäillä pelaa lukuisia 2000- ja 2001-ikäluokan huippulupauksia, joiden tulevaisuus on NHL:ssä. Faneille.com listasi turnauksen mielenkiintoisimmat nimet, joita jokaisen kiekkofanin kannattaa seurata.

U18-MM-kisojen mielenkiintoisimmat pelaajat:

Ty Smith, Kanada

18-vuotias kanadalainen on kiekollinen puolustaja, joka on etenkin ylivoimalla isossa roolissa Kanadan joukkueessa. Smith pelasi tällä kaudella WHL-juniorisarjassa 69 ottelua saalistaen upeat 73 tehopistettä. Smith tullaan varaamaan kesän NHL Draftissa ensimmäisellä kierroksella, ja nuorukaisen nimi saatetaan jopa huutaa kymmenen ensimmäisen pelaajan joukossa.

Bowen Byram, Kanada

Tätä kanadalaispuolustajaa kannattaa pitää silmällä vielä Smithiäkin enemmän, sillä Byramilla on kaikki eväät nousta aina NHL:n eliittipuolustajien joukkoon. Byram on 01-ikäluokkaa, joten hänet voi varata NHL:ään vasta kesällä 2019. Tällä hetkellä Byram on tuon varaustilaisuuden kärkipuolustaja, ja nuori talentti voi taistella jopa koko draftin ykkösvarauksen paikasta. Byram on monipuolinen pakkaus, jolta ei juuri löydy heikkouksia.

Jacob Olofsson, Ruotsi

Isokokoinen ruotsalaissentteri pelaa hyvää kahden suunnan peliä, ja häntä voi käyttää jäällä tilanteessa kuin tilanteessa. Hän pelasi jo tällä kaudella Ruotsin Allsvenskanissa 43 ottelua ja iski upeasti kasaan 21 tehopistettä. Olofsson nähtiin myös tällä kaudella Ruotsin U20-maajoukkueessa, mikä kertoo kovaa kieltä hänen tasostaan. Ruotsin ykköstähdet Rasmus Dahlin ja Adam Boqvist jäivät näistä kisoista pois, joten katseet kääntyvät nyt Olofssoniin. Ruotsalaislahjakkuus varataan ensi kesänä NHL:ään, ja hänellä on kaikki mahdollisuudet tulla varatuksi ensimmäisellä kierroksella.

Jesperi Kotkaniemi, Suomi

Suomen ykköstähdellä on takanaan huima kausi Liigassa, kun hän takoi Ässissä 57 ottelussa kymmenen maalia ja 29 tehopistettä. Monipuoliselta Kotkaniemeltä on hankala löytää heikkouksia, ja hän on ikäisekseen jo erittäin valmis paketti. Porilaissentteri tullaan varaamaan kesän NHL Draftin ensimmäisellä kierroksella, ja yltäminen top 10 -sakkiin on täyttä realismia.

Kaapo Kakko, Suomi

01-ikäluokkaa edustava Kakko on hyvin samanlainen pelaaja kuin Kotkaniemikin: iso ja monipuolinen sentteri, jolla on erinomainen kyky rakentaa peliä. Kakko saattaa vielä olla napsun verran lahjakkaampi kuin Kotkaniemi, eikä TPS-juniorista ole turhaan kaavailtu kesän 2019 varaustilaisuuden kärkinimeä. Kakko iski jo tällä kaudella A-nuorten SM-liigassa 38 ottelussa huimat 55 tehopistettä. Hänen tililleen kertyi myös kuusi Liiga-ottelua.

Oliver Wahlström, Yhdysvallat

Jenkkipeluri on kisojen parhaimpia hyökkääjiä. Sitä ei käy kieltäminen. Yhdysvallat on jälleen suurin mestarisuosikki, ja sitä kautta Wahlström on varmasti suurimpia suosikkeja koko turnauksen pistepörssin voittajaksi. Nopea ja maaliahne hyökkääjä on kesän draftin parhaimpia hyökkääjiä, ja hänet voidaan huutaa jopa viiden ensimmäisen pelaajan joukossa. Wahlströmiltä löytyy myös Ruotsin passi hänen isänsä kautta, mutta nuorukainen on asunut koko ikänsä Yhdysvalloissa. Hän ei ole myöskään mikään tyhmin tapaus, sillä Wahlström opiskelee ja kiekkoilee ensi kaudella Harvardin yliopistossa.

Joel Farabee, Yhdysvallat

Jenkkien toinen huippuhyökkääjä on Joel Farabee, joka tulee tekemään yhdessä Wahlströmin kanssa tuhojaan hyökkäyspäässä. Farabee on hieman monipuolisempi tapaus, ja hän tulee olemaan tärkeässä roolissa kaikissa tilanteissa aina puolustuspelistä hyökkäyspään peliin. Farabee on äärimmäisen kypsä tapaus, joka varataan pomminvarmasti kesän varaustilaisuudessa ensimmäisellä kierroksella.

Jack Hughes, Yhdysvallat

Listan kolmas jenkkihyökkääjä on myös se lahjakkain jenkki. Jack Hughes on 01-ikäluokkaa, joten hän on Wahlström-Farabee-kaksikkoa vuoden nuorempi, ja näin ollen Hughes on varattavissa NHL:ään vasta kesällä 2019. Hughes on kuitenkin oman draft-ikäluokkansa suurin nimi, ja häntä pidetään tällä hetkellä varmana ykkösvarauksena. Hughes on äärimmäisen nopea, taitava ja viisas pelaaja, jolla on kaikki ainekset nousta NHL:n ylimpään eliittiin. Hughes on yhdessä Wahlströmin kanssa kisojen parhaimpia hyökkääjiä ja suurimpia suosikkeja pistepörssin voittajaksi.

Kansikuva: Getty Images