Valko-Venäjä yllätti USA:n – näin se vaikuttaa Leijonien tilanteeseen

Torstain päiväottelussa Valko-Venäjä yllätti ilman Steve Mosesia pelanneen USA:n maalein 2-5. Voitto tarkoitti sitä, että kävi Leijonien ottelussa miten tahansa, Valko-Venäjä johtaa neljän kierroksen jälkeen B-lohkoa.

Mutkikas tilanne

Yhdysvaltain tappio mutkisti huomattavasti Leijonien lohkon tilannetta. Mikäli Suomi voittaa illalla Slovenian varsinaisella peliajalla, nousee Leijonat yhdeksään pisteeseen tasoihin Venäjän ja USA:n kanssa, kun alkulohkosta on pelaamatta vielä kolme ottelua. USA säilyy lohkon toisella sijalla, sillä tasapisteissä keskinäiset sijoitukset ratkaisevat järjestyksessä:

1) Joukkueiden keskinäisten otteluiden pisteet
2) Joukkueiden keskinäisten otteluiden maaliero
3) Keskinäisissä otteluissa tehtyjen maalien määrä.

Viimeiseen kolmeen otteluun lähdettäessä sarjataulukko näyttäisi siis seuraavalta (Jos Suomi kaataa Slovenian):

1. Valko-Venäjä 10p (jäljellä Norja, Venäjä, Suomi)
2. USA 9p (Tanska, Slovenia ja Slovakia)
3. Venäjä 9p (Suomi, Slovakia ja V-Venäjä)
4. Suomi 9p (Venäjä, Slovakia ja V-Venäjä)
5. Slovakia 7p (USA, Venäjä ja Suomi)

6. Norja 3p (Slovenia, Tanska ja V-Venäjä)

Valtavat panokset keskinäisissä otteluissa

Jäljellä olevien otteluiden perusteella vain USA näyttäisi varmalta jatkoonmenijältä, lohkovoittokin on täysin heidän omissa käsissään. Sen sijaan muulla nelikolla on valtaisat panokset jokaisessa ottelussa.

Ennakkoon heikoin tilanne on Slovakialla, joka kohtaa vain sarjataulukossa edellään olevia joukkueita. Valko-Venäjä varmistaa käytännössä jatkopaikkansa, mikäli maa onnistuu voittamaan Norjan, jolla on jatkopaikkaan vain teoreettiset mahdollisuudet.

Lauantaina kuolemanottelu Suomi-Slovakia

Leijonien lauantaisessa Slovakia-ottelussa on järkyttävän kovat panokset. Se osapuoli, kumpi tuon ottelun onnistuu voittamaan, ottaa tukevan otteen jatkopaikasta. Leijonien loppulohko on hyvin haasteellinen eikä pistemenetyksiin ole juuri varaa.

Päivitetty 7.5. klo 21.50: Venäjä säilyy Suomen voitosta huolimatta lohkon kolmannella sijalla.